voorbeschouwing167x60Wanneer FC Rijnvogels de huidige gang erin kan houden, lonkt een vroegtijdige titel. Maar goed, Joop Zoetemelk zou zeggen dat Parijs nog ver is. GHC volgt op eerbiedige afstand, terwijl RCL en Voorschoten’97 op zaterdag willen wegkomen uit het rechterrijtje. FC Boshuizen mag wellicht weer eens gaan voetballen na twee vrije zondagen en wie weet de eerste driepunter neerzetten. UVS wil de stijgende lijn verder blijven vervolgen en de zondagtak van Voorschoten’97 gaat op jacht naar de aansluiting. Een rondje langs de velden.

 

ZATERDAG 16 NOVEMBER

EERSTE KLASSE B

RCL-GHC

Op speeldag nummer tien staat er een onvervalste derby op het programma, die tussen RCL en GHC (op foto de editie uit maart 2013). Een blik op de ranglijst leert dat de thuisclub in deze de underdog heet, maar underdogs kunnen soms ook fel van zich afbijten. Het team van Dennis Olman heeft nog een appeltje met de RCL GHC mrt 2013 5Racing te schillen want vorig seizoen waren de rood-witten in de Bloemerd oppermachtig gezien de 4-0 uitslag. Nick Permanand, Renaldo Nagtegeller, Thom Wijnalda en een eigen Leidse treffer gingen destijds, begin maart van dit jaar, de boeken in. Aber das war einmal. Nu liggen de papieren anders op tafel. RCL is bezig om zich uit de nesten van de promotie/degradatiezone te werken met nog vier andere teams die voor het zelfde doel strijden. GHC bekleedt voorlopig een fraaie derde plek. Komt deze in gevaar als de thuisclub op De Bloemerd de geschiedenis van vorig seizoen weet te herhalen? Of drukt de Groene Hart Combinatie de gastheren met de neus op de feiten van de huidige situatie, lees: gevaarlijk gebied. Kortom, het belooft weer een interessant treffen te worden tussen RCL dat Aalsmeer afgelopen weekend met 0-5 opslokte en GHC dat thuis in evenwicht was met Swift (1-1).

 

 

 

 

ALEXANDRIA ’66-FC RIJNVOGELS

Alexandria ’66 is één van de teams die samen met RCL in de lagere regionen bivakkeert. Niet geheel conform de verwachting aan het begin van het seizoen waarin de uit de hoofdklasse gedegradeerde Rotterdammers door insiders als toch een der kanshebbers werd bestempeld. Voorlopig is er veel werk aan de winkel in de Alexanderpolder waar koploper FC Rijnvogels zaterdag komt winkelen. Graaien de naar de titel hunkerende manschappen van Hein van Heek nu ook weer drie punten uit de schappen? Tot op heden deden de Katwijkers goede zaken die hen een voorlopig riante koppositie opleverden. Maar de beer is nog lang niet geschoten. Vogeltjes die te vroeg zingen zijn voor de poes. Het varkentje moet eerst nog maar even gewassen worden. Drie spreekwoorden die de Vogels goed voor ogen dienen te houden en op de goed ingeslagen weg voort dienen te gaan. De hobbels nemend die nog op hun pad komen. Voorheen werden er aan de Leningradweg leuke wedstrijden gespeeld waar de betere Vogels echter niets aan over hielden. Tijd dus om met deze negatieve traditie te breken tegen de formatie van Ben Spork.

 

VOORSCHOTEN ’97-NOOTDORP

Zaterdag op Adegeest twee gelijkwaardige teams aan de bak, gelet op de stand. Beide opponenten verzamelden tien punten uit negen wedstrijden. Een saldo om nou niet direct over naar huis te schrijven. Wel mag worden vermeld dat de groen-gele defensie de eerste nul in de uitwedstrijd bij WV-HEDW wist te omarmen. Dat is positief nieuws. Oud nieuws van vorig seizoen leert echter dat Nootdorp een lastige tegenstander is voor de equipe van Marcel van der Hoogt. Voorschoten ‘97 hield er alleen op eigen bodem een puntje aan over (2-2). Uit werd het in een ‘belabberde’ wedstrijd met 2-0 terug gewezen. Tijd dus voor sportieve wraak. De huidige statistieken wijzen uit dat de Nootdorpers niet makkelijk scoren, maar ook een degelijke defensie heeft. Aan Shemiel Constancia en zijn kompanen de taak om hier de broodnodige gaten in te schieten voor een driepunter. De bezoekers worden overigens gestuurd door trainer Bob Kootwijk.

 

ZONDAG 17 NOVEMBER
 
HOOFDKLASSE A

FC BOSHUIZEN-WESTLANDIA

Kan Mario Koswal zijn mannen oppeppen om te doen wat er van hen wordt verwacht? Het wordt namelijk eens tijd dat alle neuzen dezelfde kant op staan en een ieder geeft wat er van hem wordt verwacht. Volledige inzet om niet verder achterop te geraken. Kampioen worden is leuk, maar om in een klasse hoger de rol van hekkensluiter te moeten spelen is minder aangenaam. Ondanks dat het geel-blauwe vlaggenschip in zwaar weer verkeert, is er nog geen man over boord. Maar het roer moet wel om. Gaat Westlandia ondervinden wat de Kadebewoners eigenlijk wel kunnen? De groenhemden acteren tot op heden ook nog matig en bij winst van de thuisclub wordt het gaatje kleiner. Mogelijk ook met DOSKO, VOC, RKAVV en GOES die allen nog in het vizier zijn. De FC heeft twee wedstrijden minder achter de benen dan voornoemde teams. Dus bij winst is alles is nog mogelijk om niet verder achterop te geraken. Het moge duidelijk zijn: winst op Westlandia is prioriteit nummer een. De mannen van de Kade wacht een schone taak. Gretigheid mag in elk geval worden verwacht, want de laatste wedstrijd dateert alweer van eind oktober. In Leidschendam werd zwaar geflatteerd verloren van RKAVV: 5-1.

Mikey Perami uvs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EERSTE KLASSE B

UVS-CVV ZWERVERS

Soms verbaast UVS vriend en vijand. Neem afgelopen zondag. Er staan nog vijf minuten officieel op de klok en het scorebord wijst 4-2 voor HMSH aan. Verloren zaak? Nee dus want Mickey Parami (foto) krijgt het in de slotfase- net als de vorige wedstrijd tegen Nieuwkoop- weer op zijn nog jonge heupen. Toen de 18-jarige de 4-5 binnen werkte werd zijn trainer Paul van der Zwaan ‘een beetje gek’. Gek van vreugde dus. Over hoe een balletje raar kan rollen gesproken! Aanstaande zondag ligt het leer om 14.00 uur in de Kikkerpolder klaar om tussen UVS en CVV Zwervers heen en weer te worden gekegeld. In welke touwen komt het speeltuig het vaakst tot rust? ‘The answer my friend is going in the wind’. Waait de wind voor de blauw-witten de goede kant op tegen de Rotterdammers die een moeizaam seizoen kennen en slechts zeven punten vergaarden tot dusverre? Op voorhand lijkt de thuisclub favoriet en misschien is Parami wel weer de man die zijn team over de winnende streep schiet. Koppen mag ook! Net zoals tegen HMSH waarin UVS op curieuze wijze met de volle buit er vandoor ging. CVV Zwervers kwam tot nu toe vier maal uit op vreemde bodem. Drie keer werd de ploeg puntloos naar Capelle aan den IJssel retour gestuurd, maar bij Kocatepe werd el gewonnen.

 

TWEEDE KLASSE C

GDA-VOORSCHOTEN ‘97

Snakken naar de eerste overwinning. Dat doen de mannen van Mo Bougrine al een tijdje. Afgelopen zondag kwam het er weer niet van, maar dat had simpelweg te maken met een afgelasting. Maar of deze er tegen GDA in Loosduinen komt is nog maar zeer de vraag. Vorig seizoen lag deze tegenstander de Voorschotenaren ook al niet want twee keer ging groen-geel de bietenbrug op. Maar goed, nieuwe ronde. Nieuwe kansen dan toch? Je moet erin blijven geloven want eens zal het tij keren. Het wordt trouwens hoog tijd want de één na onderste plaats met slechts vijf punten is een niet benijdenswaardige positie. Gelukkig zijn Wilhelmus en RKDEO nog niet uit het beeld verdwenen en heeft Voorschoten ’97 nog twee inhaalbeurten tegoed. Hier zal dan wel het volle rendement uit moeten gehaald om het moeilijke seizoen een andere wending te geven. GDA kreeg overigens een punt in mindering van de KNVB vanwege wanordelijkheden in het duel met GONA. De ploeg uit Loosduinen heeft daardoor geen elf, maar tien punten.