Komend weekend ontmoet TAVV in de eigen thuishaven het Voorburgse Forum Sport. Een dag later is Meerburg gastheer van Oliveo. Onze redactie richt de aandacht op middenmoter Valken’68, staartploeg Kagia (beide op zaterdag) en op het in de gevarenzone bivakkerende zondagtak van Voorschoten’97.

 

Zaterdag

 

ts-valken68In de tweede klasse C mag Valken ’68 de dunne opgaande lijn van twee weken terug proberen door te zetten tegen Lyra. De enige ware wedstrijd in de middenmoot – de nummer acht tegen de nummer zeven in een afdeling met veertien ploegen – zal plaatshebben op sportpark ‘t Duyfrak en het belooft dus naar aanzien van de ranglijst een spannend duel te worden. Na vijftien wedstrijden staan de Valkenburgers op hetzelfde puntenaantal als Lyra, maar heeft het team uit De Lier een iets beter doelsaldo: +3 tegenover -1. Na de 1-3 uitoverwinning op SEV zullen de mannen van Andries Wendt opgelucht adem hebben gehaald, want het verschil met de plaats die de ploeg zou veroordelen tot het spelen van promotie/degradatiewedstrijden is klein. Op dit moment is het verschil vijf punten, wat voor een ploeg die vorig jaar nog nacompetitie haalde en zelfs tegen promotie aanzat iets te dichtbij is. Wat voor Valken ’68 geldt, is ook van kracht  voor Lyra, dus spanning is gegarandeerd. Het duel in De Lier eindigde overigens in een 0-1 overwinning voor de ploeg van Wendt, dus er is genoeg reden voor vertrouwen.

 

ts-kagia2De andere regiogenoot in diezelfde tweede klasse C kent ook nog geen gelukkig seizoen. Kagia staat onderaan en moet er vooral voor waken niet rechtstreeks te degraderen. Het spelen van duels om promotie/degradatiewedstrijden lijkt elke week steeds meer het hoogst haalbare voor het team van Jerry Ubink. Statistisch gezien lijken de kansen op punten aankomend weekend ook niet heel erg groot, want Kagia mag op bezoek bij DSO, de nummer twee op de ranglijst. In de vorige speelronde was Kagia al praktisch kansloos tegen het hooggeplaatste Forum Sport, dus zullen de rode lantaarndragers alles op alles moeten zetten om in elk geval met een positief gevoel het veld zaterdag te verlaten, ook omdat thuis met 1-3 verloren werd van de Zoetermeerders. Dat zal Kagia goed kunnen gebruiken, want een week later staat het belangrijke duel met mede-degradatiekandidaat Naaldwijk op het programma. Maar zover is het nog niet, zal ook trainer Ubink zijn spelers meegeven, want op een goede dag van Kagia weet je het maar nooit.

 

Zondag

 

ts-voorschotenVoorschoten ’97 heeft zondag wat goed te maken. Vorige week werd van hekkensluiter in de zondag tweede klasse C Vredenburch met maar liefst 0-3 verloren. Een ware off-day dus, waarvan de smaak kan worden weggespoeld aankomend weekend in Delft, want dan mogen de Voorschotenaren aantreden tegen de gelijknamige voetbalclub. Delft staat derde en heeft nog een reële kans op het kampioenschap, dus de ploeg van Mo Bougrine zal boven zichzelf moeten uitstijgen om minimaal één punt mee terug te nemen naar Voorschoten en een hele goede dag om dat te doen met drie punten. Thuis verloor Voorschoten met 2-4 van Delft, dus Voorschoten weet dat het lastig genoeg zal worden. Voorlopig is elk duel voor de Voorschotenaren trouwens van groot belang, want de verschillende in de onderste regionen van de tweede klasse C zijn dermate dat de kloof tussen nummer negen Voorschoten en de nummer laatst Vredenburch slechts vijf punten is. Het is aan Voorschoten om zich zo snel mogelijk veilig te spelen en niet weer terug te keren naar de vertrouwde omgeving van de derde klasse.