voorbeschouwing tweede klasseIn de heenwedstrijd ging Kagia zwaar onderuit tegen DUNO (4-0). De laatstgenoemde ploeg presteert in 2013 nogal wisselvallig. Valken’68 won het eerste duel tegen HVC’10, maar of dat in Hoek van Holland zal lukken is maar de vraag. De Valkenburgers hebben al tijden moeite om het puntenaantal te verhogen. TAVV gaat naar Naaldwijk en over Voorschoten’97, uitkomend in 2C op zondag, wordt op donderdag meer gemeld. De geelgroenen spelen tweemaal: tegen Meerburg en Nieuwkoop.

 

Zaterdag:

 

ts-kagiaIn de tweede klasse C bezet Kagia nog altijd de laatste plaats, maar de ploeg van trainer Jerry Ubink lijkt een stijgende lijn gevonden te hebben. In de afgelopen twee weken werden al vier punten vergaard, waarmee het seizoenstotaal in de dubbele cijfers terecht is gekomen. Twee weken geleden werd LYRA verslagen en ook HVC ’10 had het moeilijk tegen de Lisserbroekers, waardoor die wedstrijd uiteindelijk in een gelijkspel eindigde. Reden genoeg dus voor DUNO om zich zorgen te maken, want de Hagenezen moeten aanstaande zaterdag de opmars van Kagia proberen te stoppen. Op dit moment staat Kagia dus nog altijd laatste, maar het lijkt inmiddels geen utopie meer om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De nummer voorlaatst, SEV, heeft slechts drie punten meer, terwijl Gouda maar vier punten meer vergaarde dan het team van Ubink. Voor DUNO is het seizoen nagenoeg al afgelopen, want noch promotie noch degradatie lijkt te lonken dan wel te dreigen. Het is dus aan Kagia om furieus van start te gaan en de laatste strohalmen met veel werklust trachten te grijpen, iets dat Ubink minimaal van zijn manschappen verlangd.

 

ts-valken68Kagia zit dus de laatste weken in de lift, maar hoe anders is het met Valken ’68. Een seizoen dat prima begon dreigt in anonimiteit te eindigen en wellicht zouden de spelers van het team van Andries Wendt daar op dit moment wel voor tekenen, aangezien het seizoen zelfs nog in mineur kan eindigen. Toegegeven, de gevreesde promotie/degradatiewedstrijden zijn nog minimaal vijf punten van de ploeg vandaan, maar de laatste drie wedstrijden werden allemaal verloren. Het vertoonde spel is niet slecht en bij vlagen best aardig, maar het creëren van kansen gaat de Valkenburgers moeizaam af, laat staan het scoren en dat is toch geen triviale factor in het voetbal. Aanstaande zaterdag kan het spreekwoordelijke tij gekeerd worden wanneer Valken op bezoek moet bij HVC ’10. De Hoek van Hollanders staan momenteel één plaats onder Valken en hebben een punt minder dan onze regiogenoot. Alle kansen dus voor de ploeg van Wendt om het seizoen op een positieve manier te eindigen, maar over het algemeen maken ze zich daar in Valkenburg nog geen zorgen over. Overigens staat nu al vast dat er versterkingen onderweg zijn voor het komende seizoen: Jeffrey Zandbergen en Mark Kabelaar (Rijnsburgse Boys) en Arjan Haasnoot (Katwijk) strijken neer in Valkenburg.