voorbeschouwing167x60Komt Kagia nog van de laatste plaats? Krijgt Valken’68 op het juiste moment vleugels? En trekt Voorschoten’97 de lijn door van de uitstekende beurt bij Wilhelmus? Onze redactie blikt vooruit op de komende speelronde.

 

Zaterdag:

 

SVC ’08-VALKEN ‘68

 

ts-valken68Het team van Andries Wendt gaat op bezoek bij de fusieclub SVC ’08. Het heeft tegen de tricolores nog wat recht te zetten. De thuiswedstrijd op ’t Duyfrak werd immers met 0-2 verloren en willen de geelhemden dit seizoen nog voor een prijsje gaan – de derde periode die het door een 4-1 zege op laagvlieger Gouda goed is begonnen – zal een overwinning natuurlijk een lekkere stimulans zijn. Na deze overwinning die ‘frivool’ werd behaald zoals het Leidsch Dagblad kopte, heeft de oefenmeester er ook weer alle vertrouwen in. Gaat het nog goed komen met het team dat het seizoen aanvankelijk zo goed begon maar inmiddels niet meer dan een goede middenmoter is? Vorig seizoen gingen de drie punten mee terug naar Valkenburg (1-3).

 

KAGIA-SPORTCLUB MONSTER

 

ts-kagiaGaat promovendus Kagia haar dertiende nederlaag tegemoet als de mannen van Jerry Ubink het tegen de subtopper uit het Westland op moeten nemen? De trainer zag afgelopen zaterdag in het verloren duel in en tegen Naaldwijk wel enige lichtpuntjes, maar of er ook puntjes aan het tot op heden schamele totaal van slechts negen kunnen worden toegevoegd, is echter de vraag. De traditie leert echter dat richting het einde van het seizoen de staartploegen zich gaan roeren en soms verrassend uit de hoek kunnen komen. Waarom zou rode lantaarndrager Kagia ook niet eens voor een stuntje in Lisserbroek kunnen zorgen? Dan moet het echter niet terug denken aan de kansloze 5-0 nederlaag die het in de heenwedstrijd leed. Dat was de grootste seizoenzege van de huidige nummer vijf.

 

Zondag:

 

VOORSCHOTEN ’97 (ZO.)-TOGB

 

ts-voorschotenNa de ontmoeting in Berkel was het genoegen niet aan de thuisclub (Tot Ons Genoegen Berkel) maar geheel aan de Voorschotense zijde. Met 1-3 in de knip ging de winst mee naar huis. Aanstaande zondag de kans om dit te herhalen? Na de prima 0-3 overwinning bij subtopper Wilhelmus zal het team van Mo Bougrine er ongetwijfeld weer willen staan en kan het bij een overwinning in punten gelijk komen met de bezoekers. Het houdt dan tevens in dat er wel een comfortabele afstand wordt genomen van ‘zorgelijke zône’. Dan is het dubbele genoegen weer geheel aan de groen-gele zijde. TOGB won afgelopen weekend eveneens met 3-0. Dit van hekkensluiter Vredenburch, de ploeg die onlangs dankbaar gebruik maakte van een belabberde dag van de Adegeest-bewoners.