voorbeschouwing tweede klasseVoor Kagia is er geen weg meer terug. Er moet simpelweg gewonnen worden om een kansje te houden op lijfsbehoud. Voor Valken’68 telt ook enkel een triomf. De derde periode kan het seizoen immers nog steeds redden. Voorschoten’97 heeft op zondag nog niet genoeg lucht. Een driepunter van de Adegeest-mannen is eveneens buitengewoon wenselijk.

 

Zaterdag:

 

ts-valken68Valken’68 lijkt vroegtijdig klaar te zijn dit seizoen na de onnodige nederlaag bij SVC’08 (2-1). De ploeg van Andries Wendt had zich na een periode van wisselvalligheid volledig toegelegd op de derde periode, maar na twee duels staat er een winstpartij en dus een nederlaag op het conto. Nog niets verloren weliswaar, maar feitelijk bezien zal er bij fusieclub SC Monster gewonnen moeten worden. Dat had zaterdag ook zeker wel gekund, maar de mooiste kansen gingen in rook op. SC Monster zegevierde wel in het voorbije weekend door onder meer twee goals van Michael Jager en heeft ook drie uit twee in de laatste periode. Op de ranglijst bedraagt het verschil zes punten tussen de nummers vijf en acht. Valken kan dus dichterbij komen, maar winnen bij SC Monster is niet veel clubs gegeven tot nu toe. De ploeg incasseert op de eigen vertrouwde bodem ook bijster weinig tegendoelpunten (zeven) en dat is minder dan van alle andere clubs in 2C. Eerder ging Valken’68 thuis al met 1-2 onderuit, waarbij enkel Sven Boonstoppel kon scoren. De jongeling had zijn vizier afgelopen zaterdag niet goed afgesteld en wellicht kan de aanvaller dit keer wel het verschil maken en Valken in leven houden voor de slotfase van de competitie.

 

ts-kagiaVoor Kagia ziet het er per week somberder uit, maar kan rechtstreekse degradatie desalniettemin nog steeds worden afgewend. De ploeg van Jerry Ubink trok tegen SC Monster met 2-4 aan het kortste eind, waarbij vooral in de beginfase kansen werden gemist om al direct in de wedstrijd te kunnen klimmen. Toch blijven de spelers en Ubink geloven in een ontsnapping, vooral omdat concurrenten Gouda en SEV ook verloren. Dat er evenwel snel gehandeld moet worden, is een open deur. Het Lisserbroekse kamp geeft aan dat er nog acht wedstrijden te spelen zijn en dus kunnen er nog 24 punten worden bijgeschreven. Dat zal een utopie blijken, maar mocht er zaterdag gewonnen worden van Lyra dan kan het geloof in een goede afloop in elk geval weer wat toenemen. In De Lier kreeg de wedstrijd geen winnaar. Rutger Goudriaan scoorde toen voor de oranje-brigade. Dat deed de rechtsbuiten ook afgelopen zaterdag, zelfs tweemaal, en wellicht kan de veelvuldig doelpuntenmaker Kagia weer eens aan een meer dan broodnodige overwinning helpen. De laatste driepunter dateert ondertussen alweer van medio december, toen Valken’68 werd gevloerd. Voor de tweede en tevens laatste overwinning moet terug worden gebladerd naar november. SEV beet destijds in het stof.

 

De andere ontmoetingen die vastgesteld zijn: DSO- SVC’08, DUNO- Gouda, Forum Sport- Haaglandia/Winston, Naaldwijk- HVC’10 en TAVV-SEV.

 

Zondag:

 

ts-voorschotenVoorschoten’97 had in de heenwedstrijd al gewonnen van TOGB en ook voor de districtsbeker dreef de ploeg van Mo Bougrine boven, maar in de voorbije speelronde ging de winst naar de elf uit Berkel en Rodenrijs (0-3). Het was de tweede score met die cijfers in een thuiswedstrijd voor Voorschoten’97, terwijl tussendoor Wilhelmus juist werd geklopt in een uitwedstrijd met die marge. Zo bezien zou er nu weer een 0-3 uit moeten rollen wanneer Voorschoten’97 op bezoek gaat bij Schipluiden. Zo eenvoudig zal het echter niet gaan, getuige ook de eerste voorstelling tussen beide teams. In Voorschoten werd het 1-2. Al met al wordt het seizoen van de geelgroenen nog steeds beheerst door wisselvalligheid en om die reden is de huidige negende plaats nog steeds een bron van zorg om weg te blijven van de plaatsen die verplichten tot het spelen van nacompetitie of zelfs rechtstreekse degradatie. Dat laatste lijkt niet zo’n vaart te lopen, want de volgelingen van Bougrine hebben ook al diverse keren laten zien uitstekend mee te kunnen als promovendus. Schipluiden verzamelde op eigen veld pas acht punten uit negen duels, dus er lijken ook nu kansen te liggen om het seizoenstotaal op te schroeven naar 22. In dat geval zou Voorschoten de komende opponent weer passeren op de ranglijst. Wat dat betreft hebben de ploegen wat weg van een Siamese tweeling die vrijwel wekelijks stuivertje wisselen op de ranglijst.

 

De andere wedstrijden die op stapel staan: Wilhelmus- HVV, Delft- Meerburg, TOGB- Nieuwkoop, VUC- GDA, HMSH- Oliveo, en GONA- Vredenburch.