voorbeschouwing tweede klasseWaar de ene ploeg eigenlijk voor des keizers baard speelt, moet de andere zijn stinkende best doen om komend seizoen op hetzelfde toneel te verschijnen. Zo is het maar net. Voor Valken’68 bijvoorbeeld, dat momenteel een positie in de middenmoot inneemt, is er weinig meer om voor te spelen. Voor Kagia (zaterdag) en Voorschoten ’97 op zondag is het andere koek. Zij zitten nog steeds in degradatiezorgen en elk punt is dan mooi meegenomen.

 

Zaterdag:

 

ts-valken68Valken ’68 verloor afgelopen zaterdag kansloos op bezoek bij SC Monster met 3-0. Het gehavende elftal van Andries Wendt keek al na acht minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Een klap die de Valkenburgers in het resterende deel van de wedstrijd niet meer te boven kwamen. In speelronde 21 komt koploper DSO naar ’t Duyfrak. De thuisploeg heeft ongetwijfeld wat goed te maken tegen de Zoetermeerders. In de eerdere ontmoeting werden de Valken namelijk op de slachtbank gelegd (7-1). Herman Varkevisser redde vlak voor tijd nog de eer, voor zover er nog eer te behalen viel. DSO is hard op weg om zich terug te spelen naar de eerste klasse.

 

ts-kagiaKagia heeft het vanaf het begin lastig als nieuwkomer in deze klasse en dat zal de komende weken vast niet anders worden. Daar doet ook niemand moeilijk over in Lisserbroek. De hekkensluiter in 2C kon echter in speelronde 20 weer eens juichen. Op eigen veld werd de ontmoeting met nummer zes Lyra winnend afgesloten (2-0). Jeffrey Timmermans was verantwoordelijk voor beide doelpunten. Met de overwinning toonde de equipe van Jerry Ubink in ieder geval wel overlevingsdrang. Het doek is dan ook nog steeds niet gevallen ondanks de achterstand van vijf punten op nummer twaalf Gouda. Komend weekend moet het weer gebeuren, in Hoek van Holland, waar HVC ’10 de tegenstander is. HVC won – net als Kagia – verleden weekend. De streekderby tegen Naaldwijk werd met 0-1 gewonnen. Eerder dit seizoen, in Lisserbroek, wonnen de bezoekers met 2-5. Voor TAVV, dat op dit moment ook in degradatienood verkeert, staat een uitbeurt bij SV Gouda op het programma.

 

Zondag:

 

ts-voorschotenVoorschoten’97 ontvangt op Adegeest GONA, dat sinds afgelopen weekend de nieuwe lijstaanvoerder is in 2C. De club uit Den Haag won zelf namelijk met 7-1 van Vredenburch, terwijl concurrent Nieuwkoop op bezoek bij TOGB verloor met 1-0. Voorschoten, negende op de ranglijst, ging ten onder bij nummer acht Schipluiden (4-1) en zag daardoor het verschil met de Westlandse vereniging oplopen naar vier punten. Volgens Robert Toret, verdediger in groen-gele dienst, liet de hele ploeg het in eerste helft liggen. ,,In een notendop kun je zeggen dat de eerste helft gewoon niet goed was’’, weet Toret. ,,We wilden hen een beetje op laten bouwen en dan op het goede moment druk zetten, maar dat lukte van geen kant. We zaten er niet kort op. In balverlies was het organisatorisch ook dramatisch.” De koploper is de volgende tegenstander. Toret kijkt toch enigszins met vertrouwen uit naar volgende week. ,,We hebben moeite met het maken van het spel, dat zal volgende week (komende zondag, red.) waarschijnlijk niet hoeven.”

De andere regioclub in deze klasse, Meerburg, ontvangt Wilhelmus aan de Zoeterwoudse Rijndijk.