voorbeschouwing tweede klasseKagia heeft de eindsprint ingezet. Komt die versnelling op tijd? Valken’68 staat stil en wil weer op gang komen. De beslissende fase in de tweede klasse zaterdag is begonnen. Uiteraard geldt dit ook voor de equivalent op zondag. Voorschoten’97 greep het paasfeest aan voor een nog veel groter eigen feestje. Meerburg en TAVV zitten behoorlijk in de verdrukking. Hierbij een wekelijkse voorbeschouwing van de clubs die aangesloten zijn bij leidenamateurvoetbal.nl

 

Zaterdag:

 

DUNO-VALKEN ‘68

Het wordt zo zoetjes aan tijd dat het team van trainer Andries Wendt de steven gaat wenden want het geel-rode schip is de laatste tijd danig uit de koers. Van de vier laatste duels werd er slechts één gewonnen. Niet dat er paniek aan boord is maar het geloof in eigen kunnen moet er wel borg voor staan dat er nog de nodige punten moeten worden binnen gesleept. Want met nog 5 wedstrijden voor de boeg is de ploeg in theorie nog niet veilig en de promotie/degradatiegrens niet uit het zicht. Is het Haagse DUNO, de tegenstander van aanstaande zaterdag,  een ideale opponent om het tij te doen keren? De ploeg die vorig weekend onverwacht en zeer verrassend van rode lantaarndrager Kagia een 6-1 oorwassing kreeg. Maandag werd er verloren van Naaldwijk. Het zal de Hagenezen zeker niet lekker zitten en het ligt voor de hand dat de Valken een lastig middagje in de Residentiestad tegemoet gaan. Mede omdat DUNO eerder in dit seizoen met 1-0 op ’t Duyfrak ten onder ging en een sportieve revanche voor de hand ligt.

 

KAGIA-HAAGLANDIA

 

Kagia pasfoto J Ublink 012 3De 6-1 overwinning op DUNO van afgelopen weekend zal een enorme mentale oppepper voor het team van trainer Jerry Ubink (foto) zijn geweest. Na deze eclatante zege gloort er nog hoop in Lisserbroek.  De oefenmeester heeft de moed nog verre van laten zinken en weet dat er zeker nog drie zeges nodig zijn om aan de nacompetitie voor lijfsbehoud mee te mogen doen. Het is een zwaar jaar voor de promovendus dat dus tegen de Hagenezen bewees toch wel het een en ander in de voetbalbagage te hebben. Gaat de tegenstander van zaterdag, Haaglandia, dit ook aan den lijve ondervinden? Het team dat nog mee doet in de derde periode. Volop wederzijds belang dus in dit duel waarin Haaglandia op papier de favoriet is maar de oranje-witten mogelijk het ‘voordeel’ van een thuis optreden hebben. De heenwedstrijd werd tenslotte nipt met 4-3 verloren en toen lagen de krachtsverhoudingen ook al dicht bij elkaar.

 

Zondag:

 

VUC-VOORSCHOTEN’97

 

Afgelopen weekend kon twee keer de polonaise worden ingezet bij de zondagtak van Voorschoten’97. Eerst werd Meerburg gevloerd in een verhit duel (1-0). Twee dagen later kreeg titelkandidaat Nieuwkoop geen poot aan de grond op Adegeest (3-0). Door deze resultaten lijkt de formatie van Mo Bougrine zich veilig te hebben gespeeld, hoewel die bewering voorzichtig moet worden gesteld omdat de kloof met plaats elf zes punten is en hoeft nog niet per se genoeg te zijn. Zeker is in elk geval dat de fiducie groot zal zijn voor komende zondag. Dan is in Den Haag VUC de tegenstander, dat eerder in een spektakelstuk won met 3-4. De club met een rijke historie, niet zelden aangeduid als ‘de pinguïns’, aast nog op het kampioenschap en ligt qua verliespunten slechts twee punten achter de koploper (HMSH). De vraag is nu of Voorschoten in staat is om weer op te treden als reuzendoder. Vorige week werd GONA, ook een topper in 2C, al verslagen en Nieuwkoop moest dus ook buigen voor de grillige geelgroenen.