voorbeschouwing vierde klasseOp dit moment zijn er twee Leidse koplopers in de vierde klasse A. Op zaterdag is dat Leidsche Boys en op zondag behaalde FC Rijnland voorlopig de meeste punten. Beide ploegen staan evenwel niet los en zullen het gaspedaal dus ingedrukt moeten houden. Komend weekend weer de nodige boeiende potjes en onze redactie heeft ze even op een (wekelijks) rijtje gezet.

 

Zaterdag

Koploper Leidsche Boys zet koers richting Warmond voor een wedstrijd tegen de plaatselijke trots Warmunda. ‘Makkies’ bestaan niet meer is een veel gehoorde kreet in alle lagen van de voetballerij, maar het lijkt niet voor de hand liggend dat de Leidenaren punten gaan afstaan aan de laagvlieger. Warmunda heeft pas vier punten, terwijl de teller van overwinningen al op negen staat bij de formatie van Henk de Cler. Football Factory staat nog onder Warmunda en is hekkensluiter. Terwijl de winterstop al nadert wacht de equipe van Pieter van Schie nog steeds op de eerste triomf. Het is echter de vraag of Blauw Zwart zich zal laten kisten, hoewel de Wassenaarders vooralsnog ook een pover seizoen beleven. In de voorbije twee seizoenen viel er niets te halen voor de Leidse club, het werd achtereenvolgens 6-0 en 5-2. Een andere Leidse club, FC Boshuizen, gaat op de thee bij Hazerswoudse Boys.  De ploeg van Anouar Hamdi kan wel weer eens een overwinning gebruiken, want de Boshuizerkade-formatie sprokkelt al lange tijd niet veel punten meer. De zwart-witte boys zijn een serieuze titelkandidaat, dus het is maar de vraag of er verandering komt in het aantal punten voor de Leidenaren (nu 6).

 

VV Leiden speelt een uitwedstrijd bij SVOW. De ploeg uit Weteringbrug heeft twee punten minder dan Maurice Jansen en de zijnen. De roodwitten speelden tweemaal in november en in beide gevallen werden de punten gedeeld. De inhaalwedstrijd tegen Hazerswoudse Boys van afgelopen zaterdag vond andermaal geen doorgang. In de stand bivakkeert SVOW op de elfde plaats en is VV Leiden momenteel zevende. De topper van het weekend vindt plaats in Noordwijkerhout. VVSB gaat het daar opnemen tegen Woubrugge. De geel-paarsen hebben twee punten meer dan de ploeg van Arie van Duijn . Beide ploegen zijn op jacht naar Leidsche Boys. Woubrugge speelde afgelopen zaterdag voor de districtsbeker. Na een krankzinnige middag werd Woubrugge na een stand van 6-6 na de reguliere speeltijd en na noodzakelijk geworden strafschoppen, waar bijna geen einde aan kwam, uitgeschakeld door Poortugaal. UVS komt niet in actie, omdat nog steeds onduidelijk is of de straf van SV Wassenaar, de club werd enkele weken terug uit de competitie genomen door de KNVB, zal blijven staan. DOSR komt wel in actie en gaat op verplaatsing. Zij gaan het opnemen tegen Haagse Hout.

 

Zondag

Zoals gezegd is FC Rijnland de te kloppen ploeg. De Leidenaren verloren sinds 27 oktober geen duel meer en met tien punten uit de laatste vier confrontaties nestelden de geel-groenen zich aan kop. Het beeld is nog steeds niet geheel zuiver, want diverse andere clubs kwamen pas acht keer in actie en de Rijnlanders hebben al tien wedstrijden op het conto staan. Dat neemt niet weg dat Warmunda bijvoorbeeld op acht punten kan worden gezet aanstaande zondag. Die ploeg heeft nu 15 punten en een duel minder gespeeld. Mochten de Warmonders echter winnen dan staan zij er feitelijk beter voor dus het gaat zeker ergens om tussen de twee teams zondag. Vorig seizoen kwam er met 1-1 geen winnaar en het seizoen daarvoor zegevierde de thuisploeg met 2-1. Aan Mink en de zijnen om te laten zien dat het ook anders kan. Elk ander team wil in elk geval van de lijstaanvoerder winnen.

 

GOL Sport is de nummer drie en de ploeg van Taoufik Maatoug blijft zondag in Leiden. Roodenburg is aan de Willem Zwijgerlaan de opponent. GOL Sport won op de inhaalspeeldag bij ASC met 1-2. Een benauwde score, die evenwel veel hoger had moeten uitvallen volgens de trainer. Roodenburg kwam ook in actie en moest vooral na rust kleur bekennen tegen FC Rijnland (1-4). Robin van Wieringen en zijn ploeg wachten nog op de eerste thuiszege en staan mede om die reden op de laatste plaats. Leidsche Boys verloor nipt van Kickers’69 (4-3), maar het positieve nieuws was dat de mannen van Richard de Graaf de nummer twee prima partij boden en een nederlaag was feitelijk niet nodig geweest. Ook zondag moeten de Boys ‘op reis’ en is Bernardus de opponent. De formatie uit Hazerswoude heeft vier punten meer behaald, maar speelde wel een wedstrijd meer. Met de behaalde punten is Bernardus negende en Leidsche Boys tiende. DoCoS kende een opleving na een reeks van mindere resultaten. John van Berkel en zijn manschappen waren te sterk voor Warmunda. Nu wacht Zoetermeer en die ploeg staat er exact hetzelfde voor met dertien punten uit negen wedstrijden. Enkel is het doelsaldo van de bezoekers, DoCoS, beduidend minder. Naast de sportieve verrichtingen is de toekomst van de zondagtak van de Leidse ploeg meer een onderwerp van gesprek. Het is in elk geval zeker dat de aandacht voornamelijk uit zal gaan naar de zaterdagtak in het komende seizoen. Definitieve uitspraken zijn nog niet gedaan, zie ook een eerder geplaatst bericht. In Leimuiden ontvangt Kickers’69 Altior en in Oegstgeest wordt de plaatselijke derby afgewerkt tussen UDO en ASC. Een ware clash dus.