voorbeschouwing vierde klasseHet is ronduit spannend in de top van de vierde klasse op zaterdag en zondag. Net als in voorgaande weken komen er weer potjes aan in de bovenste regionen. Gevolg is dat we elke week weer wat wijzer worden, maar het is nog meer dan te vroeg om al te spreken van uitgesproken favorieten. De weg is simpelweg te lang en bijna wekelijks rollen er toch weer uitslagen uit die je niet zou verwachten. Voor nu een blik op het komende programma.

 

Zaterdag

De toppers voor komend weekend worden respectievelijk afgewerkt in Woubrugge en Noordwijkerhout. Om met de eerste te beginnen, Hazerswoudse Boys gaat op bezoek in en bij Woubrugge. De ploeg van Arie van Duijn zal als gastheer feitelijk wel moeten winnen om bovenin mee te kunnen blijven draaien. Woubrugge morste aan het begin van de competitie al de nodige punten en j.l. zaterdag ging Van Duijn en zijn brigade kopje onder bij VVSB. Het werd 3-1, waarbij het spel van de bezoekers tevens nogal te wensen overliet. Vorig seizoen vond Woubrugge al zijn Waterloo in Noordwijkerhout tijdens de nacompetitie. Destijds was er sprake van een meer dan complete off-day. Tegenstander Hazerswoudse Boys won in spelronde 11 relatief eenvoudig van FC Boshuizen (3-1). De andere topper levert andermaal een thuiswedstrijd op voor VVSB, het team onder leiding van Jos Taskin. De geel-paarsen ontvangen UVS, dat afgelopen zaterdag niet in actie kwam omdat nog steeds onduidelijk is of SV Wassenaar alsnog in genade wordt aangenomen door de KNVB. Het heeft er alle schijn van dat het einde oefening is voor de SV en dan zal de stand definitief recht worden getrokken. Los daarvan is duidelijk dat VVSB en UVS de achtervolging op de koploper niet willen staken. Een nederlaag is voor beide teams dus not done.

 

Over de lijstaanvoerder gesproken, Leidsche Boys kwam in Warmunda een bananenschil tegen waarover het half uitgleed. De Leidenaren konden de Warmondse muur niet slechten en hadden vlak voor tijd een eigen doelpunt nodig van de thuisploeg om alsnog een punt mee te nemen van sportpark Overbos, omdat het laag geklasseerde Warmunda al vroeg in de wedstrijd de score had geopend. Al met al bleef het team van Henk de Cler wel leider in het klassement, maar er werd maar weer eens bewezen dat geen enkele wedstrijd te makkelijk moet worden opgenomen. Als dat al het geval was voor de Vlietploeg. Komende zaterdag hoopt Leidsche Boys dat er gevoetbald kan worden op het eigen complex tegen Haagse Hout. De komende opponent heeft pas negen punten, maar kan zo nu en dan verrassend uit de hoek komen. FC Boshuizen gaat op voor een achterhoedegevecht tegen Warmunda. Mocht de Leidse ploeg onderuit gaan dan is de formatie van Anouar Hamdi de nieuwe nummer een-na-laatst, terwijl er nog aardig werd begonnen aan de competitie. In de middenmoot treffen VV Leiden en Blauw Zwart elkaar. Beide ploegen hadden een walk-over in de voorbije speelronde. De ploeg van Maurice Jansen liet geen spaan heel van SVOW (0-6), hoewel die uitslag nog veel groter had kunnen dan wel moeten uitvallen. De Wassenaarders waren een maat te groot voor Football Factory (7-1), dat komende zaterdag niet in actie komt. In Roelofarendsveen ontvangt DOSR een andere dorpsclub, te weten SVOW.

 

Zondag

Ook op de tweede dag van het weekend is er weer ruimte voor een topper. In Leimuiden kan Kickers’69 de leiding bij een winstpartij overnemen van FC Rijnland. Ook bij een nederlaag voor de Kickers hebben zij nog de beste papieren qua puntverlies, maar winst voor de Rijnlanders zou wel betekenen dat de concurrentie vanaf dat moment op zeker rekening zal moeten houden met de dadendrang van de mannen van Ronald Mink. In de voorbije maand werd de ene na de andere winstpartij geboekt en de zegekar krijgt al trekjes van een locomotief met steeds meer wagons. Op dit moment heeft de Leidse ploeg een punt meer dan de uitdager, maar kwam groen-geel wel tweemaal meer in actie. Nummer vier GOL Sport lekte afgelopen zondag twee punten bij hekkensluiter Roodenburg. De ploeg uit Leiden- Noord kwam zelfs met 2-0 voor. GOL Sport kan zich niet veel meer veroorloven in de kopgroep qua puntenverlies, want de achterstand groeide in de afgelopen weken. Dit keer moet GOL Sport Bernardus zien te kraken in Hazerswoude.

 

In de Mors komen twee Leidse clubs tegenover elkaar te staan. DoCoS speelt namelijk thuis tegen Leidsche Boys. De ploeg van John van Berkel had afgelopen zondag weinig te vertellen bij Zoetermeer en droop met een 3-0 nederlaag af. Leidsche Boys was in betere doen en won met 2-3 bij Bernardus en dat was de tweede uitzege van het seizoen voor Richard de Graaf en de zijnen. Op de ranglijst heeft DoCoS nog twee punten voorsprong op de Boys, dertien om elf. In de kelder treffen Roodenburg en Altior elkaar. De twee teams hebben pas vijf punten, waarbij de formatie uit Langeraar eenmaal meer in het veld kwam. De Leidenaren wachten nog op de eerste thuiszege, terwijl Altior op vreemde bodem nog geen enkele keer de winst kon weggraaien. In Warmond ontvangt Warmunda bijna buur ASC en UDO vertrekt richting Zoetermeer om daar tegen de gelijknamige club te spelen. Vorig seizoen rolden de volgende uitslagen uit de ontmoetingen die nu voor de deur staan: Roodenburg- Altior 2-0, Kickers’69- FC Rijnland 0-1, DoCoS- Leidsche Boys 4-1, Warmunda- ASC 0-1 en Bernardus- GOL Sport 2-2.