voorbeschouwing vierde klasseNog steeds is het niet duidelijk of SV Wassenaar definitief uit de competitie is gehaald of dat het hoger beroep vanuit de club nut heeft gehad. Vooralsnog blijven alle geboekte resultaten staan, maar dan in potlood. Op zaterdag heeft het er ondertussen alle schijn van dat Leidsche Boys en UVS stilaan bovendrijven als voornaamste titelkandidaten, terwijl een andere Leidse club, FC Rijnland op zondag, de koppositie juist vaarwel moest zeggen. Met nog één speelronde voor de winterstop kan de tussentijdse stand bijna worden opgemaakt. Een wekelijks rondje langs de velden.

 

Zaterdag

Leidsche Boys is nog steeds de te kloppen ploeg. In de voorbije speelronde werd Haagse Hout relatief eenvoudig aan de kant geschoven en zo ligt de ploeg van Henk de Cler nog steeds op koers voor de titel. Ook in de laatste speelronde van de eerste speelronde lijkt de Leidse formatie tot de volle winst te kunnen komen. SVOW is gastheer en die ploeg kan niet bepaald potten breken. De elfde plaats is het gevolg. Recent verloor de ploeg uit Weteringbrug nog kansloos op eigen veld tegen VV Leiden (0-6) en tegen DOSR ging het zaterdag ook fout: 2-1. Leidsche Boys scoort nog immer makkelijk en kwam al uit tot een gemiddelde score van pakweg drieënhalve goal per wedstrijd. UVS blijft in het spoor, niet in de laatste plaats omdat een andere hoogvlieger, VVSB, met 0-3 werd verslagen op 7 december. UVS heeft op papier ook geen zware kluif op het bord liggen. Football Factory komt namelijk naar de kikkerpolder en de mannen van Pieter van Schie konden nog steeds geen overwinning vieren. Achterin hebben de blauwwitten het prima voor elkaar, want de doelman behoefde pas achtmaal te vissen. Football Factory staat al op 46 tegentreffers. Vorig seizoen werd het 3-1 toen UVS thuis speelde, maar op het complex van de Universiteit werd het 4-2 voor de Benjamin van het Leidse voetbal.

 

voetbal-leiden-0079Woubrugge kon afgelopen weekend opgelucht adem halen. In extremis werd Hazerswoudse Boys met 2-1 geklopt, waardoor de formatie van Arie van Duijn enig zicht houdt op de top drie. Dit keer verkast Woubrugge richting Warmond, waar Warmunda de tegenstander zal zijn. Woubrugge behaalde tot dusverre twee punten gemiddeld per wedstrijd, terwijl Warmunda pas vijf punten verzamelde uit elf wedstrijden. Ook hier lijkt er dus een ongelijke strijd te gaan plaatsvinden, maar zekerheden zijn er niet in het voetbal. Vorig seizoen rolde er tweemaal een uitslag uit van 3-1 voor de groenwitten. Onderin treffen Haagse Hout en FC Boshuizen elkaar. De Haagse ploeg staat op negen punten, terwijl de Leidenaren zes puntjes terugvinden in de pocket. Andere vertaling; het gaat hier om respectievelijk de nummers tien en twaalf. De andere ontmoetingen gaan tussen Blauw Zwart en DOSR enerzijds en Hazerswoudse Boys en VVSB anderzijds. VV Leiden is vrij, want SV Wassenaar mag dus nog steeds niet spelen en het kan zijn dat deze beslissing vanuit de KNVB weldra definitief wordt.

 

Zondag

FC Rijnland  8472De topper tussen Kickers’69 en FC Rijnland eindigde vorige week in een minimale 1-0 zege voor de Leimuidenaren. De Leidse ploeg eindigde met negen man, maar kwam zelfs nog in de buurt van een gelijkspel. Door de nederlaag van de ploeg van Ronald Mink (foto, op de voorgrond) werd er stuivertje gewisseld, maar reëel gezien staat Kickers’69 er veel beter voor. De ploeg heeft pas vijf verliespunten, terwijl de groen-gelen al dertien punten inleverden. Toch wil FC Rijnland een rol van betekenis blijven spelen en dat kan zeker nog, want enkel UDO heeft ook minder verliespunten. UDO moet echter nog wel aan de bak tijdens inhaalwedstrijden en dus is het nog niet zeker of de Oegstgeestenaren de punten daadwerkelijk ophalen. FC Rijnland speelt de laatste thuiswedstrijd van 2013 op eigen veld tegen Roodenburg. De ploeg uit Leiden-Noord bivakkeert al het gehele seizoen onderin en kon tot nu toe enkel Altior onder zich houden. Vorig seizoen won FC Rijnland met 1-0, het jaar daarvoor werd het liefst 1-5 voor Roodenburg.

 

Een ander Leids onderonsje is die tussen GOL Sport en DoCoS. De ploeg van de kade kreeg deze week beroerd nieuws vanuit Zeist. Eerder werd het duel met UDO afgelast en daartegen heeft UDO protest aangetekend. De KNVB is van mening dat er gespeeld had moeten worden op een ander veld van GOL Sport en had drie punten in mindering in petto. GOL Sport laat het er niet bijzitten. Mocht de straf blijven staan dan mag gesteld worden dat GOL Sport in de middenmoot staat en de achterstand naar de kop wel erg groot is. DoCoS heeft of zes of drie punten minder dan de komende opponent. In het afgelopen weekend werd het treffen tussen DoCoS en Leidsche Boys afgelast, terwijl GOL Sport won bij Bernardus met 3-5. In de laatste editie werd het 4-2 voor de mannen van Taoufik Maatoug. Leidsche Boys, de nummer tien, ontvangt aan de Vliet Zoetermeer. De gasten doen het de laatste weken beter en beter en stegen naar de derde plaats. Met Leidsche Boys kan het tot nu toe alle kanten op, maar vast staat dat de volgelingen van Richard de Graaf verrassend uit de hoek kunnen komen. De laatste twee wedstrijden werden in winst omgezet. Eerst beet Roodenburg met 1-0 in het stof en twee weken terug moest Bernardus de felicitaties overbrengen (2-3). De andere ontmoetingen voor de dertiende speeldag: Altior-Bernardus, ASC- Kickers’69 en UDO- Warmunda.