voorbeschouwing167x60Verrassend. Dat waren een aantal uitslagen uit speelronde 18. Zo verloren gerespecteerde ploegen als LSVV ’70 en Leidsche Boys van respectievelijk Wassenaar (4-1) en Warmunda (2-4 ), twee laagvliegers in 4A op zaterdag. Op zondag won DoCoS onverwachts met 3-0 van nummer vier Altior. Voor komende speelronde mogen we op voorhand Leidsche Boys- FC Rijnland en Football Factory – DoCoS toch wel als leuke potten beschouwen. Niet alleen omdat het Leidse derby’s zijn, maar zeker ook gezien de ranglijst.

 

Zaterdag

4A

 

Woubrugge gaat op bezoek bij Warmunda, dat het hoger genoteerde Leidsche Boys met 2-4 versloeg. Daardoor steeg de club uit Warmond van de twaalfde plaats ineens naar de tiende plaats. Het verschil met nummer tien UVS is nog maar twee punten. Het elftal van Arie van Duijn pakte eveneens drie punten door op eigen veld DVC met 5-0 op zij te zetten. De concurrentie liet echter geen steken vallen, waardoor de Woubruggenaren niet in liep op koploper DoCoS. Ook Blauw-Zwart, momenteel vierde op de ranglijst, ging met de zege aan de haal (5-2 tegen Football Factory). Toch gaan Van Duijn en zijn mannen fier aan de leiding in de tweede periode met negen punten uit drie duels. Daarin kregen de groenwitten nog geen doelpunten tegen en bovendien werd er al zestien keer gescoord. In de laatste ontmoeting tussen Woubrugge en Warmunda trok eerstgenoemde aan het langste eind (3-1). Bob van der Geyn, Robin Burgman en Tommy van der Neut bezorgden de thuisploeg destijds een overwinning.

 

UVS reist af naar Delft, waar het aantreedt tegen DVC. Het verschil tussen het elftal van Charl van Goozen en de Delftse Voetbal Club is maar drie punten in het voordeel van de blauwwitten. Wel kwamen de Leidenaren al een duel meer in actie. Opmerkelijk genoeg zijn beide ploegen al een tijdje op zoek naar een overwinning. Voor UVS dateert de laatste overwinning alweer uit speelronde 9, toen de uitbeurt bij Wassenaar met 1-3 werd gewonnen. Voor de Delftenaren is het iets korter geleden. Op speeldag 12 werden voor de laatste keer drie punten gepakt, thuis tegen SVOW (3-1).

 

Leidsche Boys, dat maar blijft pruttelen dit seizoen, is te gast in Aarlanderveen. De vlietbewoners doen het nog zeker niet naar behoren dit seizoen. Een zesde plaats is dan ook onder de maat voor Henk de Cler en zijn volgelingen. Een periodetitel lijkt bovendien zo goed als uitgesloten na de 2-4 nederlaag tegen Warmunda. Het seizoen op een eervolle manier afsluiten lijkt de doelstelling. Voor komend seizoen is Leidsche Boys in elk geval verzekerd van de diensten van ex-prof Houssin Bezzai, die overkomt van Hoofdklasser Ter Leede. Bezzai kwam in het verleden onder andere uit voor Sparta Rotterdam, waarmee hij nog twee seizoenen Eredivisie speelde.

 

LSVV ’70 ontvangt nummer vier Blauw-Zwart. De Leidse studenten gingen afgelopen zaterdag hard onderuit bij SV Wassenaar (4-1). Toch liggen er nog steeds mogelijkheden  voor de equipe van Wim Mugge. De achterstand op de Wassenaarse formatie van Roel den Hartog bedraagt dan wel zeven punten, maar bij winst op eigen veld komt de vierde plaats weer een beetje in zicht. Daarnaast speelden de sleutelstedelingen een duel minder dan Blauw-Zwart. Een vierde plaats zou uiteindelijk recht kunnen geven op de derde periodetitel. Maar zover is het vooralsnog niet. Eerder dit seizoen eindigde het duel in een brilscore.  Eerder deze week was (en is nog steeds) een uitgebreide voorbeschouwing te lezen van deze komende tweestrijd.

 

Ten slotte, de derby tussen Football Factory en DoCoS. Bij de eerstgenoemde ploeg lijkt de magie voorlopig voorbij. Na stunts tegen onder andere Woubrugge en Leidsche Boys is het exotische gezelschap weer een beetje teruggezakt. De laatste driepunter werd in speelronde 12 gepakt tegen UVS (4-2). Ook komende zaterdag wordt het weer een lastige opgave voor Football Factory. Alle onderlinge duels tegen DoCoS werden in het verleden verloren. Het zijn er welgeteld drie, maar het zijn wel uitslagen waar captain Pieter van Schie en zijn teamgenoten niet graag aan terugdenkt. Vorig seizoen werd er thuis met 1-9 verloren en uit met 7-0. In de eerdere ontmoeting dit seizoen werd er uit met 6-0 verloren. Flinke cijfers dus. Daarbij komt ook nog dat de huidige koploper in 4A momenteel nog steeds in grootse vorm verkeert. Het elftal van Joop Lankhaar is nog altijd ongeslagen. Enkel tegen Blauw-Zwart werden punten verspeeld (1-1). Overigens treedt nummer twee VVSB komend weekend aan tegen hekkensluiter Wassenaar.

 

4B

 

Hazerswoudse Boys speelt een thuisduel tegen Rijnstreek. De formatie van Ed Kluivers verloor afgelopen dinsdag (duel was uitgesteld, red.) met 2-0 van WDS. Daarmee zag de club uit Hazerswoudse-Dorp een eventuele periodetitel voorlopig in rook op gaan. In elk geval zal het erg lastig worden om nog nacompetitie te behalen. De voorsprong op de ranglijst ten opzichte van Rijnstreek is momenteel twee punten. Met een overwinning kunnen de Boys weer omhoog kijken. Alphia, een andere regioploeg, speelt eveneens op eigen terrein, tegen Siveo ’60. 

 

Zondag

4A

 

GOL Sport reist af naar Leimuiden, waar het speelt tegen nummer drie Kickers ’69. Het elftal van Taoufik Maatoug speelde afgelopen zondag gelijk tegen ASC (1-1), waarmee beide clubs eigenlijk weinig opschoten. De Leidenaren moeten eigenlijk winnen van Kickers om zicht te houden op een eventuele periodetitel. Met het huidige spelersmateriaal behoort dat ook zeker tot de mogelijkheden. Eerder dit seizoen eindige het duel tussen beide ploegen in een doelpuntloos gelijkspel.

 

Leidsche Boys ontmoet FC Rijnland. Vorig seizoen won FC Rijnland de Leidse derby gemakkelijk met 0-8 op Sportpark De Vliet. In het lopende seizoen liep het echter anders. Leidsche Boys won na drie jaar weer eens op vreemde bodem (2-3). Een waar feest barstte los dankzij Kevin Groenendijk (2x) en Peter Zaalberg. Leidsche Boys-verdediger Danny Koolen heeft het volste vertrouwen in komende zondag, ook na de 1-3 nederlaag tegen Van Nispen in de vorige speelronde. ,,Dit is een soort Feyenoord – Ajax”, weet Koolen. ,,En deze wedstrijd gaan we winnen. De uitwedstrijd hebben we gewonnen en dat willen we nu herhalen. Waar dat vertrouwen vandaan komt? Ik zit altijd vol vertrouwen, ondanks dat we na de winterstop nog geen punt gepakt hebben. Tegen Rijnland is echter een wedstrijd op zich. Het is een wedstrijd waarvoor je extra motivatie hebt. Na deze overwinning zullen wij weer vol vertrouwen zijn voor de rest van het seizoen en dus meer punten gaan pakken.”

 

Roodenburg, dat op dit moment slechts elfde staat, ontvangt Bernardus. Voor de ploeg uit Leiden-Noord is de huidige positie teleurstellend. Toch is er nog geen man over boord, aangezien het verschil met de nummer vier slechts vier punten is. In de afgelopen drie ontmoetingen werd er door beide teams één keer gewonnen. Een maal eindigde het duel in een gelijkspel (1-1). Dat was vorig seizoen in Hazerswoude-Rijndijk. SEP – ASC: de koploper tegen de nummer vier. De Oegstgeestenaren staan nog altijd redelijk hoog genoteerd, ondanks de 1-8 zeperd van drie weken geleden tegen DoCoS. Een zege op de koploper kan aan alle malaise een einde maken. Toch lijkt dat vrijwel uitgesloten, aangezien de strijd eerder dit seizoen werd verloren door Ajax Sport Club (0-3).

 

DoCoS speelt een uitduel bij Warmunda, de drager van de rode lantaarn. De club uit de Morsch ging afgelopen zondag vrij eenvoudig langs het hoger genoteerde  Altior (3-0). Zo boekten de Leidenaren ineens hun tweede zege op een rij, na de 1-8 winst bij ASC. Daardoor is het elftal van Ton van der Bijl nu terug te vinden op een achtste plaats. DoCoS-doelman Jan-Willem Besselde was in zijn nopjes na de overwinning op Altior en heeft vertrouwen in de rest van het seizoen. ,,Bizar, alles is ineens leuker geworden’’, aldus Besselse. ,,Eerst sta je nog hopeloos laatste, nu win je twee keer achter elkaar en dan komt de top vier in zicht. Zo gek zit deze competitie in elkaar. Als wij zo op deze manier doorgaan, kunnen we zeker nog voor een derde plaats spelen. Plaats één of twee zit er niet meer in. Maar een periodetitel kan natuurlijk wel nog. Dan moet wel alles op zijn plaats vallen.’’

Als laatste, staat Van Nispen – Altior op het menu voor dit weekend.