voorbeschouwing vierde klasseLaat DoCoS nog steken vallen of is de titel eigenlijk wel zo ongeveer zeker? Welke ploeg heeft de langste adem voor de tweede plaats? Blauw Zwart, VVSB, Woubrugge en LSVV’70 zijn bezig aan een nek-aan-nek race. Kunnen  de ‘kleintjes’ nog ergens verrassen? Een dag later staat er bij de meeste wedstrijden nog wel iets op het spel. De vierde klasse op zondag laat zich omschrijven als een ‘hutje-mutje’ competitie.

 

Zaterdag

 

4A

 

UVS, dat afgelopen zaterdag Leidsche Boys met 1-3 versloeg, treedt op de Kikkerpolder aan tegen SV Wassenaar. De Wassenaarders deden ook goede zaken in het Paasweekend door met 4-2 te winnen van DVC. Daarmee deed het elftal van Dinesh Manniesing de rode lantaarn over aan Aarlanderveen. De Leidenaren staan twee plekken hoger dan hun aanstaande tegenstander, op de tiende plaats. Het verschil tussen beide ploegen is momenteel zes punten. Eerder dit seizoen won Uit Vriendschap Saâm het uitduel tegen Wassenaar met 3-1. De gastheren namen nog wel de leiding, maar Steven Preud’homme van Reinen (2) en Mike de Boer brachten de blauw-witten drie punten.

 

Woubrugge stelde afgelopen weekend enigszins teleur. Een dag voor eerste Paasdag werd er nog wel gelijkgespeeld tegen koploper DoCoS (2-2) na een 0-2 achterstand, maar 48 uur later ging het onder tegen directe concurrent Blauw-Zwart (2-0). Daardoor kon de ploeg van Arie van Duijn slechts één punt bijschrijven. Een derde plaats is het gevolg. Maar de schade bleef wel beperkt doordat VVSB in eigen huis niet verder kwam dan 2-2 tegen SVOW, dit overigens na een 0-2 tussenstand in het voordeel van de ploeg uit Weteringbrug. De voorsprong op de Noordwijkerhouters is nu twee punten. Ook het verschil met nummer twee Blauw-Zwart is nog beperkt (twee punten). De Woubruggenaren moeten dus nog wel aan de bak. LSVV ’70 is de komende tegenstander op eigen terrein. De Leidse studenten wonnen op tweede Paasdag eenvoudig in Aarlanderveen (0-5) en boekten daarmee hun elfde overwinning van het seizoen. De laatste ontmoeting tussen de equipe van Wim Mugge en Woubrugge eindigde in 2-5 voor de groen-witte bezoekers.

 

Leidsche Boys ontvangt aan De Vliet VVSB, dat na de 2-2 tegen SVOW de titel wel uit het hoofd kan zetten. Met een duel minder gespeeld bedraagt de achterstand op lijstaanvoerder DoCoS dertien punten. De nummer vier richt zich alleen nog maar op de tweede plaats, aangezien de eerste periodetitel  – bij een kampioenschap van DoCoS – al binnen is. Leidsche Boys weet van zichzelf dat een stunt tegen VVSB heel lastig wordt, zeker gezien de slechte vorm waarin de ploeg van Henk de Cler op dit moment verkeert. De ogen zijn dan ook voornamelijk gericht op volgend seizoen. Toch waren de sleutelstedelingen eerder dit seizoen dichtbij een stunt tegen de Bollenstreekers, toen er met 3-2 werd verloren.

 

Nummer acht Football Factory pakte afgelopen zaterdag een puntje tegen SVOW (1-1). Komend weekend gaat de jongste voetbalvereniging van Leiden op bezoek bij DVC. Met 22 punten hebben Pieter van Schie en zijn elftal twee keer zoveel punten als de Delftenaren.

 

Koploper DoCoS kan de champagne bijna ontkurken. De voorsprong op vice-koploper Blauw-Zwart is in theorie zes punten. Komende zaterdag kunnen de Morschbewoners weer een stap dichterbij de derde klasse komen tegen SVOW. Bij winst kan het plastic van de champagne al langzaam worden losgepeuterd.

 

In de onderste regionen van 4A ontmoeten Warmunda en Aarlanderveen elkaar.

 

4B

 

Hazerswoudse Boys speelt een thuisduel tegen nummer drie Sportief. De formatie van Ed Kluivers vierde feest in het Paasweekend na een 3-2 overwinning op Bergambacht. Daarmee werden voor het eerst sinds lange tijd weer drie punten gepakt. Voor de aanstaande tegenstander van de ploeg uit Hazerswoude-Dorp verliep het weekend ook volgens plan. Zo werd er in drie dagen tijd twee keer gewonnen. Respectievelijk Linschoten (2-0) en Moerkapelle (1-4) moesten het onderspit delven. Een andere regioploeg in deze klasse, Alphia, heeft een uitbeurt bij Rijnstreek.

 

Zondag

 

GOL SPORT-WARMUNDA

De hekkensluiter van 4a zal ongetwijfeld naar de Boshuizerkade komen om de zo beschadigde huid duur trachten te verkopen. Niet dat het van levensbelang is in de kelder van het amateurvoetbal waaruit verder afdalen niet mogelijk is, maar het team zal toch ook wel weer eens het zoet der overwinning willen proeven. In Warmond, afgelopen zaterdag stond een gedeelte van de wedstrijd nog open en werd uitgespeeld, lukte dit echter ook al niet tegen de Leidenaren (3-4 verlies) en of er een revanche in zit, ligt niet in de lijn der verwachtingen. De thuisclub is gezien de stand op de ranglijst veruit favoriet en zal zeker mee willen blijven doen in de strijd om de derde periodetitel. Op tweede paasdag deelden de mannen van Taoufik Maatoug de punten met DoCoS.

 

ROODENBURG-VAN NISPEN

Een interessante ontmoeting op sportpark Noord.  De  ploeg van trainer Robin van Wieringen heeft nog perspectief in de strijd om de derde periode en de mannen uit De Zilk zijn met het Delftse SEP nog volop in de titelstrijd gewikkeld. Een titel die zij in hun 80-jarig jubileumjaar zou graag zouden willen behalen. Weliswaar heeft het team al een periode in de kontzak, maar het wil graag het allerhoogste en dat is voor de thuisclub allang niet meer haalbaar. Desalniettemin is het een aardig affiche voor de strijd van komende zondag dat in ieder geval van de nodige spanning niet ontbloot zal zijn.

 

DOCOSLEIDSCHE BOYS

Een derby die figuurlijk de naam ‘staartduel’ kan worden toegekend. Er staat in het geheel niets op het spel of – en ja natuurlijk – het onderlinge prestige. Nummer 10 tegen nummer 11, met een licht puntenvoordeel (twee stuks) in het voordeel van de Morsclub. Het kan dus stuivertje wisselen worden. Maar dat is in deze allemaal niet zo geweldig belangrijk. Natuurlijk zal Docos de eerder geleden nederlaag  (4-1)weg willen poetsen en de derde derby op rij nu willen winnen daar waar het de voorgaande weken in buurman Rijnland met 0-2 de meerdere moest erkennen en tegen GoOL Sport een gelijkspel wist te behalen.

 

ASC-KICKERS ‘69

Op Paaszaterdag werd ASC trainer Raymond Noordam er moedeloos van toen hij zijn manschappen een gebrek aan inzet verweet. Het resultaat was dan ook een 4-1 nederlaag die op tweede Paasdag werd gecompenseerd door een veel beter optreden tegen Bernardus. Resultaat een 2-1 zege. Dus er kan wel degelijk worden gepresteerd. Dat zullen de rood-zwarten tegen subtopper  Kickers ’69 wederom kunnen bewijzen en een sportieve revanche op de Leimuidenaren kunnen nemen. De bezoekers zijn uitgeteld in de titelrace, maar kunnen in de derde periode misschien nog een rol van betekenis spelen dus zal het voor de volle winst gaan. Aan de gastheren de schone taak om hier een stokje voor te steken. Zij hebben op het oog  immers niets te verliezen, noch te winnen.

 

BERNARDUS-FC RIJNLAND

De Rijnlanders gaan op bezoek in de polder. Beide teams loeren waarschijnlijk nog op een kansje in de derde periode en de winnaar kan zich daar dan ook op blijven richten. Maar dan zal er wel gescoord dienen te worden, iets wat in het eerste duel niet gebeurde en het een bloedeloze 0-0 bleef. Er zal dus van beide zijden wat meer vuurwerk ontstoken moeten worden. Hebben de mannen van Ronald Mink voldoende kruit in de benen om de nodige voltreffers te lanceren en de nog aanwezige strohalm met uitzicht op een prijsje met beide handen te pakken? In ieder geval een ontmoeting waar voor beide teams nog wel iets te verdienen valt.

 

Piet van Kampen en Tom Mentink