voorbeschouwing vierde klasseIn de competitie op zaterdag heeft nog niet elke club al minimaal een zege op zak. Wel zijn er juist twee ploegen zonder puntenverlies. Op zondag werd er door alle verenigingen al minimaal een keer gewonnen. Enkel UDO morste nog geen punt. Komend weekeinde wederom leuke potjes, een overzichtje is geen overbodige luxe.

 

Zaterdag

Vooralsnog zijn er drie ploegen nog ongeslagen. Twee daarvan, Leidsche Boys en Hazerswoudse Boys, wonnen vijf keer op rij. VVSB won er drie en speelde tweemaal gelijk. De Leidenaren spelen zaterdag in de kikkerpolder bij UVS. Die ploeg staat tussen het leidende tweetal en de Noordwijkerhouters in met vier gewonnen wedstrijden. UVS versus Leidsche Boys is derhalve een topper. Met aan beide zijden spelers die op een veel hoger niveau hebben geacteerd. De ploeg van de Vliet kan dus een flink gat slaan bij winst, maar het kan ook zijn dat de blauwwitten op gelijke hoogte komen. In het laatste geval kan Hazerswoudse Boys profiteren, maar dan moet er wel worden gewonnen van Wassenaar. VVSB, de nummer vier, gaat op bezoek bij Football Factory, dat nog steeds pas teert op een puntje. FC Boshuizen reist af naar DOSR. De Leidse ploeg verloor zaterdag op eigen veld van VV Leiden en is momenteel de nummer negen van het klassement, met gemiddeld een punt per wedstrijd als beloning. De Veners hebben een punt meer. Op de twee plaatsen daarboven staan VV Leiden en Woubrugge, die uitgerekend tegen elkaar gaan spelen in de Leidse Mors. De gasten van de ploeg van Maurice Jansen wonnen zaterdag van Football Factory met 4-0. De overige duels in speelronde zes zijn Blauw Zwart tegen Warmunda en SVOW neemt het op tegen Haagse Hout.

 

Zondag

Hoewel het beeld wat scheef is vanwege enkele uitgestelde en afgelaste wedstrijden mag worden vastgesteld dat er op zondag eveneens sprake is van een topper in de voor de deur staande speelronde. DoCoS, dat voor het eerst verloor afgelopen zondag en ook nog eens in blessuretijd, is gastheer van UDO. De Leidenaren hebben nu tien punten uit vijf, terwijl de Oegstgeestenaren pas drie keer speelden maar nog wel de volle buit op hun naam hebben staan. DoCoS verloor overigens van ASC, de nummer drie van dit moment. Raymond Noordam gaat met de roodzwarten naar Leidsche Boys toe, dat onderuit ging tegen FC Rijnland pal na de Leidse feestdagen. Roodenburg kwam van de blanco score af door een driepunter op te halen bij Warmunda en is daarmee niet meer de rode lantaarndrager. De ploeg van Robin van Wieringen gaat nu de uitdaging aan tegen Kickers’69, dat slechts zevende is maar nog wel pas drie keer de kicksen behoefde onder te binden. Vorig seizoen kwam Roodenburg er twee keer niet aan te pas tegen de elf uit Leimuiden. In Leiden-Noord werd het zelfs 0-4. Zeer vermakelijk zou het duel tussen GOL Sport en FC Rijnland wel eens kunnen worden. De ploeg van Taoufik Maatoug heeft negen punten uit vijf en FC Rijnland graaide zeven punten bijeen uit vier ontmoetingen. Vorig seizoen streden de formaties om het laatste ticket voor de nacompetitie. Na een grillig scoreverloop, een reeks rode kaarten en een 3-3 uitslag mocht de ploeg van Ronald Mink het toetje spelen. De resterende wedstrijden gaan tussen Bernardus, de nieuwe hekkensluiter, en Warmunda enerzijds en anderzijds gaat Altior spelen tegen en in Zoetermeer.