voorbeschouwing vierde klasseDendert Leidsche Boys (za) door of steekt FC Boshuizen als eerste de banden lek van de bijna buur? Kan Football Factory eindelijk weer eens winnend van het veld af stappen en is er voor Woubrugge reden om echt te feesten? En kan GOL Sport een dag later weer verder omhoog kijken of is er vooral lol in Oegstgeest bij UDO en ASC? Pakt Roodenburg de stijgende lijn en komt er wat rust bij Leidsche Boys (zo)? En zo zijn er nog veel meer vragen. Wie, wat en waar. Een wekelijks overzicht van te spelen wedstrijden.

 

ZATERDAG

Leidsche Boys is tot nu toe overduidelijk de te kloppen ploeg. De zes wedstrijden werden gewonnen en ondanks die constatering vinden ze aan de Vliet dat het wel beter kan. Voorlopig wordt de concurrentie op afstand gehouden, al helemaal na de recente overwinning bij en op UVS. Komende zaterdag kunnen de gebroeders De Cler en hun maten lopend naar een uitwedstrijd. FC Boshuizen is namelijk gastheer. Of die wandeling zal plaatsvinden is zeer twijfelachtig, maar de volgende drie punten lijken een zekerheid. FC Boshuizen speelt tot nu bij vlagen zeer aanvaardbaar voetbal, maar het leverde niet meer op dan 1 zege, totaal zes punten en dus hebben de Boys drie keer zoveel punten.

 

UVS heeft ondertussen een achterstand van zes punten en mag dus geen punten morsen bij laagvlieger SVOW. De ploeg uit Weteringbrug heeft pas vijf punten. Vorig seizoen won UVS bij SVOW, maar verloor het op eigen veld. SVOW eindigde net iets hoger. Dat zal nu niet gebeuren, maar wanneer de blauwwitten Leidsche Boys in het zicht willen houden dan telt enkel de winst. Woubrugge heeft tot dusverre een punt minder dan UVS en komt nogal wisselvallig voor de dag. Ook bij de formatie van Arie van Duijn leeft het idee om een prijs te pakken. Zaterdag komt DOSR op de thee. Zoals op onze website te lezen is (interview met de voorzitter) kan het zaterdag gezellig worden. Dat hangt dan toch echter wel grotendeels af van het resultaat tegen het zeven punten tellende DOSR.

 

VV Leiden is terug te vinden in de middenmoot en dat valt nog niet geheel mee. Daar komt bij dat VVSB, de huidige nummer drie, nu tegenstander is in Noordwijkerhout. Het onderlinge verschil is nu vijf punten op de ranglijst. Football Factory wacht nog op de eerste overwinning. Door een gelijkspel en louter nederlagen wordt tot nu toe één ploeg onder zich gehouden. Toch lijkt de ploeg van Pieter van Schie stilaan de draai te vinden. Zo scoorde de Leidse ploeg liefst vijf keer tegen VVSB. Dat was nog wel te weinig, want Jos Taskin zag zijn ploeg zeven keer scoren. Komende zaterdag ontvangt Hazerswoudse Boys, de nummer twee op de ranglijst, de jongste telg uit de Leidse voetbalwereld. Andere duels zijn nog: Warmunda- Wassenaar en Haagse Hout- Blauw Zwart.

 

ZONDAG

Leidsche Boys gaat een pittig weekend tegemoet. Het draait de voorbije weken niet goed en er zijn al diverse praatsessies georganiseerd. Het wordt ondertussen weer zaak dat de voeten gaan spreken, want er werd veel van het seizoen verwacht. Vooralsnog wordt de tiende plaats bezet gehouden en dat is beduidend minder dan de positie van de komende tegenstander. UDO is namelijk eerste met na vier gespeelde wedstrijden nog de volle buit. GOL Sport is ondertussen tweede, mede door een overtuigende overwinning op FC Rijnland (6-3) in het inhaalweekend. De ploeg van Taoufik Maatoug heeft net als UDO twaalf punten, maar deed daar twee wedstrijden meer over. Zondag is ASC de tegenligger en die formatie heeft negen punten vergaard uit vier wedstrijden. Vorig seizoen bleven de punten achter in de Kempenaarstraat(4-3). 

 

Zoals gezegd ging FC Rijnland onderuit en coach Ronald Mink sprak er zelfs schande van dat zijn ploeg zo te kijk was gezet. Revanche kan er zondag volgen wanneer Altior naar Leiden komt. De Langeraarders kregen nog veel meer goals om de oren afgelopen zondag. In en bij Zoetermeer werd het 9-1. In het seizoen 2012/2013 werd er zeven keer gescoord op het complex van FC Rijnland, het werd 4-3. DoCoS ging razendsnel uit de startblokken, maar moet die start ondertussen enigszins bekopen. Uit de laatste drie wedstrijden werd nog maar een punt opgehaald, maar toch is er vertrouwen in het Leidse kamp om snel weer op te krabbelen. J.l. zondag was UDO met 0-2 te sterk. John van Berkel zal zondag koers zetten richting Warmunda. Die formatie staat vijfde en heeft maar een punt achterstand op de withemden. Wel kregen de Warmonders in de voorbije speelronde een oorwassing te verwerken, bij Bernardus werd het 7-0. Roodenburg heeft een moeizame start enigszins achter zich gelaten, getuige ook een verdienstelijke 2-2 tegen Kickers’69 op 20 oktober j.l. . Ook zondag staat er een thuiswedstrijd op de rol. Het veel scorende Zoetermeer stemt de Tomtom af op Leiden-Noord. Zoetermeer heeft twee punten meer verzameld, zes om vier. Het resterende duel gaat tussen Kickers’69 en Bernardus.