voorbeschouwing vierde klasseOfficieel gezien kan de zaterdagtak van Leidsche Boys zaterdag de eerste periodetitel in de wacht slepen. Zelfs bij een ruime nederlaag is dat nog prima mogelijk. Tegenstander Woubrugge zal echter al handenwrijvend uit Leiden vertrekken met een nipte zege. En wat staat ons nog meer te wachten op zaterdag? En wat te denken op zondag van de topper tussen GOL Sport en UDO? En ook in die klasse veel meer leuke potjes. Een overzichtje derhalve.

 

Zaterdag

Zoals gezegd kan Leidsche Boys de eerste prijs van het seizoen nauwelijks meer ontgaan. J.l. zaterdag werd er met 2-6 gewonnen bij FC Boshuizen en die uitslag had best hoger kunnen uitvallen, maar het gas ging eraf bij de Vlietploeg. Nu is Woubrugge de tegenstander en die ploeg staat vooralsnog vijfde met een achterstand van zeven punten. Achtervolger Hazerswoudse Boys, de nummer twee, mag sowieso geen steken laten vallen om een minimale kans te houden op de eerste periodetitel. Vermoedelijk zullen de zwartwitten een getergd VV Leiden tegenover zich vinden. De gastheer van de Boys verloor van VVSB en speelde ondermaats. Dinsdagavond verloor de formatie van Maurice Jansen wederom, dit keer voor de beker tegen UDO. Hazerswoudse Boys heeft drie punten minder dan de Boys uit Leiden, de nog ongeslagen koploper. VV Leiden is middenmoter met negen punten en ondertussen werd er al vier keer verloren door de ex-derdeklasser.

 

UVS is vierde en raasde afgelopen weekend over SVOW heen met liefst 0-9. Vooral topschutter Evert van Rest was flink op dreef. Ferry Kort maakte zijn rentree in en korte invalbeurt na een lange tijd van blessureleed. De blauwwitten ontvangen op eigen veld FC Boshuizen, dat nog steeds slechts kan teren op één zege. Die dateert alweer van 7 september, de openingsronde van de competitie. Een Leids onderonsje dus in de kikkerpolder. Football Factory vergaarde tot nu toe een punt en dat is nog altijd meer dan Warmunda. Het mag duidelijk zijn: deze twee teams komen tegen elkaar uit en er kan dus door de laagvliegers voor de eerste keer winst worden geboekt. De andere ploeg, moet dus nog langer wachten op de felicitaties. Bij een gelijkspel zal het ook wel meevallen met de tevredenheid. De andere duels: Blauw Zwart- SVOW, DOSR-VVSB en Wassenaar-Haagse Hout.

 

Zondag

Helaas vonden weer niet alle wedstrijden doorgang, waardoor het nog steeds een enigszins verdraaid beeld geeft in de competitiestand van  4A. Zo kwam GOL Sport niet in actie, maar deed de ploeg van Taoufik Maatoug toch prima zaken. UDO won namelijk niet van Leidsche Boys, waardoor de Boshuizerkade-bewoners slechts een puntje achterstand hebben. Wel heeft UDO nog een duel tegoed. Komende zondag treffen de clubs elkaar en dat betekent dus een regelechte topper, de nummers twee tegen een. Zoals gezegd won UDO niet en dat was ook de verdienste van een snoeihard werkend Leidsche Boys dat zich dus revancheerde voor een aantal mindere beurten. De formatie van Richard de Graaf ontvangt nu Warmunda aan de Vliet. De thuisploeg heeft vijf punten uit zes wedstrijden opgehaald, terwijl Blinker en de zijnen negen punten verzamelden uit evenveel duels.

 

DoCoS, inmiddels de nummer vijf ontvangt het twee plaatsen hoger bivakkerende Kickers’69. Beide ploegen hebben tien punten, maar de ploeg uit de sleutelstad kwam al wel eenmaal meer in actie. De nummer vier, FC Rijnland, won afgelopen zondag met 4-1 van hekkensluiter Altior. Ronald Mink was van mening dat zijn ploeg het aardig voor elkaar had en dus kan er weer naar boven worden gekeken met tien punten uit zes wedstrijden op de teller. Zoetermeer, tegenstander van de groengelen, is in de beginfase van de competitie zo wisselvallig als het Nederlandse weer. Dus wie het weet mag het zeggen. FC Rijnland verloor overigens dinsdagavond in de districtsbeker van WDS (3-2). Roodenburg gaat op bezoek bij Bernardus, dat al zeven keer in actie kwam. De ploeg uit Hazerswoudse staat op zes punten, twee meer dan de Leidenaren. De ploeg van Robin van Wieringen is de laatste weken beter op dreef, maar kwam afgelopen weekend dan weer niet in actie. Roodenburg heeft pas vier punten, maar dan uit slechts vijf partijen. Het resterende duel is die tussen Altior en ASC. De resultaten van de vorig seizoen gespeelde wedstrijden waren als volgt, voor zover toen gespeeld: Bernardus-Roodenburg 5-1, DoCoS- Kickers’69 2-2, Leidsche Boys- Warmunda 3-0 en Altior- ASC 2-2.