voorbeschouwing vierde klasseIn de vierde klasse zijn er nog twee ploegen over zonder nederlaag. UDO verloor nog niet op zondag en VVSB capituleerde nog niet op zaterdag. Tot aan afgelopen weekend stond Leidsche Boys ook nog op de volle buit, maar Woubrugge bleek in staat om de roodwitten wel op de knieën te krijgen. Komend weekend weer de nodige leuke schermutselingen her en der dus een wekelijks overzicht is op zijn plaats.

 

Zaterdag

Zoals gezegd struikelde Leidsche Boys tegen Woubrugge (1-2) en dit op eigen veld. De meningen over de afloop liepen uiteen, maar zeker was in elk geval dat Woubrugge de Boys weinig ruimte lieten en daar sprong de Leidse formatie dit keer niet groots mee om. Door de nederlaag heeft de Vlietploeg de eerste periodetitel nog niet binnen. Hazerswoudse Boys zou de prijs nog weg kunnen kapen, maar die kans lijkt nihil. De zwartwitten moeten nog inhalen tegen VV Leiden en enkel een monsterscore volstaat (negen goals verschil). Maar goed, de strijd om de titel ligt wel weer open en dus zal Leidsche Boys de rug weer moeten rechten. In die zin wordt er de komende weken meer duidelijk. Eerst ontvangt VVSB, nu de nummer twee, de formatie van Henk de Cler en daarna komt Hazerswoudse Boys op bezoek in Leiden. VVSB verspeelde tot nu toe twee keer punten met gelijke spelen tegen Wassenaar en Blauw Zwart. ‘Boosdoener’ was dus afgelopen zaterdag Woubrugge dat daardoor weer enige aansluiting kreeg na een wat moeizame start van de competitie. Arie van Duijn en zijn volgelingen zijn komend weekend de ontvanger van FC Boshuizen, dat regelmatig ‘aardig meespeelt met de tegenstander’, maar nog niet overloopt van de hoeveelheid punten. Woubrugge heeft zeventien punten, vier minder dan Leidsche Boys, maar dat zijn er wel elf meer dan de formatie van Anouar Hamdi.  Woubrugge won als gastheer drie keer en speelde eenmaal gelijk. De Leidse ploeg speelde uit twee keer gelijk en verloor eveneens tweemaal.

 

UVS is vierde op de ranglijst en won vrij eenvoudig van FC Boshuizen in de achtste speelronde (5-1). Vooral Evert van Rest scoort aan de lopende band en de routiniers van het team laten zich steeds nadrukkelijker gelden. De blauwwitten hebben drie punten minder dan de koploper, maar dat waren er dus zes voor de voorbije speelronde. Dit keer gaat het team van Charl van Goozen op visite bij het tot nu toe wat tegenvallende Blauw Zwart. De Wassenaarders staan zevende en hebben al dertien verliespunten op het conto staan. VV Leiden speelde niet op speeldag acht vanwege een afgelasting  en heeft dus nog een duel tegoed. De ploeg van Maurice Jansen moet vooralsnog genoegen nemen met een achtste plaats en dat valt allesbehalve mee. De neerwaartse spiraal van de laatste ontmoetingen zou zaterdag doorbroken moeten kunnen worden, want dan heet de klus Warmunda en die ploeg heeft pas drie punten. Football Factory verloor juist zaterdag van Warmunda en is nu hekkensluiter met een schamel puntje. Speler/coach Pieter van Schie was er afgelopen zaterdag niet bij, maar sprak wel wat mensen uit de club en liet het woord ‘wanprestatie’ vallen. Dus zal het spoedig anders moeten voor de jongste Leidse voetbalclub want anders wordt het een seizoen om heel snel te vergeten. Zaterdag gaat Football Factory het opnemen tegen Haagse Hout, de nummer negen met zeven punten. De andere duels zijn Hazerswoudse Boys- DOSR en SVOW- Wassenaar.

 

Zondag

Nog steeds is er geen evenwicht in het aantal gespeelde wedstrijden door de regelmatige afgelastingen. Enkele teams kwamen bijvoorbeeld pas vijf keer in actie en moeten dus nog zeventien duels afwerken, terwijl de maand november dus al loopt. De meest in het oog springende confrontatie dit weekend is die tussen de nummers vier en drie. Warmunda ontvangt namelijk GOL Sport en beide elftallen hebben twaalf punten. Enkel hadden de Leidenaren daar een ontmoeting minder voor nodig. GOL Sport kwam niet in actie tegen UDO in het eerste weekend van november, terwijl  Warmunda overtuigde op bezoek bij Leidsche Boys. Vorig seizoen was het smullen geblazen in Warmond als neutrale toeschouwer met een 3-4 uitslag als eindresultaat. Leidsche Boys verloor dus( 2-5) en dat was voor Richard de Graaf moeilijk te verteren. ,,Een verschil van dag en nacht met de week ervoor. Dan krijgt de koploper er geen eentje in en staat het prima bij ons en tegen Warmunda was het een kaas met gaten. Hopelijk staan we er zondag weer wel.” Dat is ook nodig, want Leidsche Boys is slechts tiende en heeft onderhand ook weer de meeste treffers moeten incasseren. Komende zondag is Kickers’69 in Leimuiden de tegenstander. Vorig seizoen werd er rijkelijk gescoord in het onderlinge duel met een eerlijke balans na negentig minuten: 4-4.

 

FC Rijnland kon wel leven met een puntje bij het grillige Zoetermeer (1-1). Daardoor blijft de Leidse ploeg wel in de wachtkamer op de vijfde plaats. De ploeg van Ronald Mink heeft namelijk slechts twee punten minder dan leider UDO, maar kwam al wel tweemaal meer aan de aftrap. Vorig seizoen leden de geelgroenen een zure nederlaag bij de aanstaande tegenstander en de oudste regioclub ASC. De Oegstgeestenaren staan vlak achter FC Rijnland, elf om tien punten, maar speelden ook een wedstrijd minder. Een zege voor Mink en de zijnen is dus eigenlijk wel nodig om niet te ver weg te zakken op de ranglijst. In Leiden-Noord staat er een ‘Leids theekransje’ op het menu met Roodenburg versus DoCoS. De thuisploeg lijkt steeds meer op stoom te komen en gokt op een betere tweede periode na een moeizame en haperende start in de eerste fase van de competitie. De Leidenaren waren vrijwel elke week zwaar gemankeerd. DoCoS startte zeer voortvarend, maar is inmiddels gezakt naar een zevende plaats. Roodenburg is laatste met vier punten, maar de verschillen zijn nog altijd klein. Vorig seizoen ging DoCoS na een bezoek aan de blauwzwarten puntloos naar huis (3-1). Bernardus neemt het tenslotte op tegen Zoetermeer en UDO is gastheer van Altior.