voorbeschouwing vierde klasseAl weken kon een deel van onze voorbeschouwing de prullenbak in. Met name op zondag werd er heel veel afgelast en daardoor is er feitelijk bijna nog geen zinnig woord te zeggen over de kracht van de meeste ploegen. Het ziet er naar uit dat er aanstande zondag wel een volledig programma kan worden afgewerkt en er zitten potjes bij om naar uit te kijken. Op zaterdag is dat niet anders, want dan treffen de eerste vier van de ranglijst, zo ook op zondag, elkaar. Een compleet overzicht van de tiende speeldag.

 

Zaterdag

 

Woubrugge Leidsche boys sep 2012 39De absolute topper van het weekend is het treffen tussen de Boys, ofwel die van Leiden en Hazerswoude. Leidsche Boys won in het voorbije weekend van de op dat moment nog nummer twee VVSB. In Noordwijkerhout trok de ploeg van de Vliet de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe, waardoor de geelpaarsen even werden teruggezet naar plek vijf op vier punten van de Leidenaren. Hazerswoudse Boys freewheelde zich naar een overwinning op de zaterdagtak van DOSR (5-1). Voor de stand betekent dit dat het verschil drie punten bleef. Mocht het team van Manfred van den Bosch net als eerder Woubrugge Leidsche Boys kunnen kloppen dan wordt de vierde klasse voorzien van een nieuwe koploper. Het spreekt voor zich dat het gaatje anderzijds ook groter kan worden, maar dan nog heeft Hazerwoudse Boys een inhaalwedstrijd voor de wielen tegen VV Leiden. De ontmoeting in het seizoen 2011/2012 eindigde in 2-1 voor de thuisploeg, maar beide teams zijn ondertussen in een ander jasje gestoken. Net als Hazerswoudse Boys heeft UVS 21 punten, maar daar had de equipe van Charl van Goozen wel een wedstrijd meer voor nodig. De nummer drie van de ranglijst gaat het opnemen tegen Woubrugge, de nummer vier. Knap staaltje inschattingsvermogen van de KNVB dus om in de tiende speelronde de nummers 1 tot en met 4 tegen elkaar te laten uitkomen. Vorig seizoen trok de formatie van Arie van Duijn aan het langste eind en keerde terug naar Woubrugge met een 2-5 overwinning. Het is dus nu de vraag wie van deze twee ploegen profiteert van de schermutselingen aan de Vliet. UVS won in de laatste speelronde overtuigend van Blauw Zwart (0-4), terwijl Woubrugge moeiteloos FC Boshuizen wist op te rollen met de alleszeggende cijfers van 6-0. Andermaal was Joris van der Hoorn weer trefzeker. De aanvaller liet de Leidse doelman driemaal kansloos.

 

VV Leiden kwam dit weekend niet verder dan een gelijkspel tegen laagvlieger Warmunda, waarbij ook nog een 2-0 achterstand moest worden weggewerkt. De ploeg van Maurice Jansen kan vooralsnog niet imponeren in de vierde klasse en lijkt te moeten hopen op een periodetitel, want de bovenste helft van de ranglijst is al flink uitgelopen. De komende tegenstander heet Haagse Hout, en oude bekende. Beide teams kwamen vorig seizoen immers uit in de derde klasse, maar moesten daar dus afscheid van nemen. In Leiden werd het vorig seizoen 1-1. FC Boshuizen staat al enige tijd op zes punten en is daarmee ondertussen de nummer twaalf. Een te lage klassering, zo oordelen ze aan de kade. Toch staat er ook zaterdag weer een lastige wedstrijd op het programma met VVSB als uitdager. Football Factory komt wiskundig gezien steeds dichterbij de eerste driepunter. J.l. zaterdag werd het tweede competitiepunt in de wacht gesleept,de zoete smaak van winst bleef dus nog uit. Er lijken zaterdag wederom mogelijkheden in deze, wanneer SVOW op bezoek komt bij de manschappen van Pieter van Schie. De ploeg uit Weteringbrug is namelijk elfde en heeft slechts vier punten meer dan de Leidenaren. In Wassenaar zal het er ongetwijfeld pittig aan toegaan wanneer de plaatselijke SV Blauw Zwart zal ontmoeten. In de Rip gaat DOSR weer eens proberen te winnen. Mocht tegenstander Warmunda echter zegevieren dan komen deze twee ploegen in punten gelijk.

 

Zondag

 

Net als bij de competitie op zaterdag komen ook in 4A op zondag de nummers 1,2,3, en 4 tegen elkaar uit. Hierbij echter de kanttekening dat het aantal gespeelde duels nogal verschillend is, dus de stand mag ook vertekenend worden genoemd. Dat neemt niet weg dat er sprake is van regelrechte toppers. FC Rijnland, sinds afgelopen weekend koploper, is gastheer van UDO. De Leidenaren wonnen nipt van en bij ASC door een doelpunt van Boudewijn Kamphues. Daardoor heeft de ploeg van Ronald Mink nu een punt meer dan Uithoudingsvermogen Door Oefening, maar de volgelingen van Ronald van Wattum speelden pas vijf keer dit seizoen. Bij FC Rijnland zal het idee in elk geval bestaan dat ‘binnen maar binnen is’. Kickers’69 is de nummer drie op de ranglijst en de Leimuidenaren komen naar de sleutelstad voor de wedstrijd tegen GOL Sport, en dat is de nummer vier. Beide teams speelden zes keer, waarbij de ploeg van Taoufik Maatoug vooralsnog een punt minder bij elkaar speelde. Vorig seizoen was er balans in Leiden met de brilstand.

 

Leidsche Boys Zondag 2013 2014In de Mors neemt DoCoS het op tegen Bernardus en met een beetje goede wil zou je kunnen zeggen dat de winnaar nog enige aansluiting heeft bij de top vijf. DoCoS staat op tien punten uit zeven, waarbij de meeste punten wel aan het begin van het seizoen werden vergaard. De ploeg uit Hazerswoude-Dorp heeft negen punten, maar kwam als enige al wel negen wedstrijden in actie. Dat zijn er dus vier meer dan UDO, dus tja…wat moet je eigenlijk van de stand beweren? Vorig seizoen waren de withemden in elk geval met 3-1 te sterk voor oranje-wit. Een Leids onderonsje is die tussen Leidsche Boys (zie selectiefoto) en Roodenburg, een wedstrijd in de kelder van de vierde klasse. De roodwitten hebben vijf punten achter hun naam staan uit zeven ontmoetingen, terwijl de brigade van Robin van Wieringen vier puntjes sprokkelde, maar dan uit zes wedstrijden. Vorig seizoen kwam er met 2-2 als uitslag geen winnaar uit de bus rollen. De overige botsingen zijn die in Langeraar tussen Altior en Warmunda en in Oegstgeest ontvangt ASC FC Zoetermeer.