voorbeschouwing eerste klasseAfgelopen week heeft onze redactie al een compleet overzicht gestuurd van alle inhaalwedstrijden voor komend weekeinde. Enkel de duels van FC Boshuizen en UVS werden weggelaten, omdat beide teams gisteravond ook speelden. Daarover werd al wel een voorbeschouwing gepubliceerd. Nu dus een blik op en naar de belanghebbende ontmoetingen tussen Neptunus/Schiebroek en UVS enerzijds en SJC versus FC Boshuizen anderzijds.

 

NEPTUNUS/SCHIEBROEK-UVS

Blauw-witter Jesper Neuteboom stelt het als volgt: ,,Deze wedstrijd telt nog voor de tweede periode dus die zouden wij in principe nog mogen verliezen”. Maar direct daarop: ,,Liever niet natuurlijk want bij winst doen wij nog mee voor de tweede of derde plaats in de competitie die ook mogelijk recht geeft op eventuele p/d wedstrijden. ,,Dus gaan wij er weer voor”, is de doelstelling na de tijdens de met 3-4  gewonnen inhaalwedstrijd bij PFC in Geervliet op donderdagavond. Maar UVS heeft nog een ander ijzer in het brandende vuur. De derde periodetitel lonkt. En om hierop aanspraak te kunnen maken mogen de mannen van Paul van der Zwaan dan wel denken dat het duel in Rotterdam ‘nergens om gaat’ maar dat is een verkeerde spelopvatting. Winst is wel degelijk van belang om een goede eindklassering in de reguliere ranglijst te bewerkstelligen, los van de derde periode. Dus moet het team ook nu weer vol aan de bak om minimaal een van de twee opties voor een competitietoetje met het vooruitzicht om een stapje hoger te mogen maken, met beide handen aan te grijpen. Trouwens, zit de eerder dit seizoen 1-3 geleden nederlaag ook nog niet een beetje dwars en is dit een reden om een plooitje glad te strijken? Beide ploegen kwamen elkaar vroeger regelmatig al tegen in de hoofd-en eerste klasse. Vorig seizoen ging de Leidse equipe tweemaal ten onder. In de sleutelstad werd het 0-1 en in Rotterdam wonnen de mannen van Rob Jacobs, een oude rot in het vak, met 2-1. In de reguliere stand heeft Neptunus drie punten meer dan de brigade van Paul van der Zwaan (40 om 37). Het is een nek-aan-nek-race in 1B en UVS hoopt in dat opzicht de langste nek te hebben.

 

SJC-FC BOSHUIZEN

De tijd om de wonden te likken na de 3-1 nederlaag bij Kocatepe tijdens de inhaalwedstrijd van afgelopen donderdagavond is slechts kort. Het team van Mario Koswal zal snel de ruggen moeten rechten om bij de Sint Jeroens Club in Noordwijk vol aan de bak te gaan om dit seizoen nog de mogelijke glans te geven. Er zijn immers nog twee opties. Een tweede plaats in de eindklassering die het momenteel met Neptunus deelt en ook een derde periodetitel lonkt nog. Maar daarin heeft UVS momenteel de beste papieren. Eerder bleken de Kadewoners met 2-1 de meerdere over de opponent van aanstaande  zondag. Maar de Leidse equipe zal niet in de gewenste formatie binnen de krijtlijnen komen. Zonder de ‘zondaars’ die op prenten werden getrakteerd zullen de nodige punten bij elkaar moeten worden gebald. Of dit gaat lukken? Rafik El Ousrouti, Levi Marengo en Shibi Rojer zullen dit waarschijnlijk vol spanning vanaf de zijlijn moeten gadeslaan. Hopelijk is de licht geblesseerde Firat Koc er wel bij. De druk ligt voornamelijk bij de bezoekers, hoewel de mannen van Laurens Mouter ook nog wel wat punten kunnen gebruiken om er zeker van te zijn geen nacompetitie te hoeven spelen voor lijfsbehoud. SJC speelde afgelopen zondag doelpuntrijk gelijk bij ADO (4-4). Mike van Dam was de groet man met vier goals. Vorig seizoen was FC Boshuizen tweemaal ruimschoots te sterk. In Leiden was de uitslag 3-1, terwijl de zwartwitten op eigen grond met 3-6 de oren werd gewassen.