voorbeschouwing167x60Komend weekend hebben tal van ploegen op zaterdag rust. Zij moeten zich opladen voor de laatste loodjes. Zo wordt er niet gespeeld in de eerste en tweede klasse, maar wordt er wel ingehaald in de derde en vierde klasse. Een dag later is het wel raak bij de eerste tot en met vierde klasse. Dit keer heeft onze redactie alles achter elkaar gezet. De voorbeschouwing van de week derhalve.

 

DONDERDAG INHAAL ZONDAG 1E KLASSE B

 

KOCATEPE-FC BOSHUIZEN

TS-FCBOSHUIZENDe ploeg van trainer Mario Koswal draait lekker de laatste tijd. Het heeft de vorm te pakken die nodig is om minimaal één en mogelijk zelfs twee prijzen te pakken. De tweede plaats op de competitieladder en de titel van de periode zijn de opties die recht geven op een toetje van het seizoen. De geel-blauwen zullen de eerste hindernis tijdens de inhaalwedstrijd van donderdag 25 april in Rotterdam dienen te nemen. Het onberekenbare Kocatepe is de gastheer die zich zelf niet gevrijwaard weet van p/d-voetbal. De ‘pleintjesvoetballers’ uit Rotterdam verrasten afgelopen zondag UVS met een pijnlijke 1-4 in de Kikkerpolder en houden hiermee de kans op het continueren van het eersteklasserschap overeind. Twee teams nu dus tegenover  elkaar die beiden met een eigen missie de wei in gaan. Uiteenlopende belangen, maar allebei iets om vol voor te gaan. Een spannend potje ligt derhalve voor de hand tussen twee ploegen met de nodige technische bagage.

 

PFC-UVS

ts-uvs‘Uit Vriendschap Saam’  maakte een lelijke collectieve misstap tegen het frivole Kocatepe dat de p/d- loterij maar al te graag wil ontlopen. Een vroege treffer van Jesper Neuteboom werd snel genivelleerd en de mannen van Paul van der Zwaan konden na de 1-4 afstraffing hun wonden likken. Hopelijk zijn deze bijtijds genezen voor het inhaalduel bij PFC. Ook al weer een opponent die in de strijd om lijfsbehoud is gewikkeld.  En dat zijn vaak de lastigste klanten in de beslissende fase van de competitie. Willen de blauw-witten het perspectief voor de derde periode behouden, dan telt slechts de winst. Een duidelijke doelstelling. Maar die hebben de mannen uit Geervliet ook zij het met een andere insteek. Ook deze wedstrijd  kan worden gekwalificeerd als een ‘alles-of-niets’ duel. UVS had in het thuisduel geen kind aan de komende tegenstander (3-0), maar in de beslissende fase van de competitie zeggen de resultaten uit het verleden weinig tot niets meer over de huidige stand va zaken.

De wedstrijden van komende zondag, ofwel Neptunus/Schiebroek-UVS en SJC-FC Boshuizen zullen later deze week nog even de revue passeren.

 

ZATERDAG 3E KLASSE A

 

FLOREANT-ROODENBURG

ts-roodenburgRoodenburg kan zaterdag naar Boskoop afreizen in de wetenschap dat het ruim zal moeten winnen in de strijd om de tweede periode. De thuisploeg zag de titelkansen de voorbije weken slinken, maar is nog niet geheel uitgewaterd. De ploeg van Paul Pikaar heeft nog een kansje op de titel en zal op eigen bodem tot op de bodem gaan om deze mogelijkheid aan te grijpen. In het eerste duel bleek Floreant al te sterk (2-4) voor de blauw-zwarten uit Noord. De Leidse ploeg moet met vier doelpunten verschil winnen en anders kan een kleine zege nog uitkomst bieden voor de reguliere ranglijst (een zo hoog mogelijke positie). Afgelopen zaterdag kwam de formatie van Patrick Heijmans en Henk Buyn flets voor de dag bij stadsgenoot Lugdunum. Met de 0-0 mochten de mannen uit Leiden-Noord niet bepaald mopperen.

 

OEGSTGEEST-LUGDUNUM

oegstgeestBij de derby op de Voscuyl tussen VVO en Lugdunum staat er voor de thuisploeg niets meer op het spel, behoudens dan de eer. Oegstgeest- trainer Rob van den Wijngaard heeft daarnaast een verleden bij de Leidenaren. Oegstgeest ging afgelopen zaterdag in Bodegraven lelijk onderuit bij Rohda ’76 en de kikkers kwamen in de derby met Roodenburg niet verder dan een 0-0. Er werd dus door beide teams niet gescoord. Om er mogelijk een leuke wedstrijd van te maken is het te hopen dat de schutters aan beide zijden nu wel wat munitie in de bagage hebben zoals in de heenwedstrijd die destijds met 3-3 ts-lugdunumwerd afgesloten. Lugdunum kan zich bij winst naar de tweede plaats spelen in de derde periode en tevens is er dan nog een kans om zich een plaats te verschaffen die alsnog recht geeft op de nacompetitie. Bij een Leidse nederlaag lijkt het seizoen twee speelronden voor het einde over en uit.

 

 

 

ZATERDAG 4E KLASSE A

 

AARLANDERVEEN-LEIDSCHE BOYS

ts-leidscheboysEen bezoekje aan de polder in het kleine Aarlanderveen waar de Boys uit de stad op het oog freewheelend een verplicht nummertje af kunnen werken. Door een midweekse zege op Wassenaar ontdeed de gastheer van zaterdag zich van de laatste plaats, maar met twaalf punten kan Aarlanderveen moeilijk spreken van een memorabel seizoen. Het ligt bepaald niet voor de hand dat er tegen Leidsche Boys nog drie punten bij zullen komen. Daar waar in hogere afdelingen de katten in het nauw nog rare sprongen kunnen maken, is dit in het pittoreske polderdorpje niet aan de orde. De thuisclub kan immers niet degraderen dus er staat geen enkele druk op de ketel. Om in termen te spreken: Een wedstrijd om des keizers baard. Leidsche Boys won thuis overigens met slechts 2-1, maar toen speelden de Vlietbewoners dan ook een draak van een wedstrijd.

 

LSVV ’70-BLAUW-ZWART

ts-lsvv70Voor de Leidse Studenten is er in deze wedstrijd nog wel iets te verdienen. De vierde plaats geeft immers recht op de nacompetitie en deze optie ligt nog helemaal open voor het team van trainer Wim Mugge. Tegenstander Blauw-Zwart weet zich hier vrijwel van verzekerd door een stevige derde plaats op de ranglijst en als extra ijzer in het vuur nog een prima uitzicht op de tweede periodetitel. Een 0-0 uitslag zoals destijds in het eerste duel zal de Leidenaars niet veel verder helpen dus zal het team voor de volle winst moeten gaan. Beide ploegen zegevierden in de voorbije speelronde. LSVV bij Warmunda (1-3) en de Wassenaarders met 2-3 bij UVS.

 

WARMUNDA-WOUBRUGGE

ts-woubruggeWoubrugge dat afgelopen zaterdag met nipte cijfers (1-0) de ‘polderderby’ van SVOW won, heeft al goede papieren op zak. De nacompetitie is voor 99,9% een zekerheid ondertussen. Een tweede of derde plaats op de ranglijst, achter de vrijwel zekere kampioen DoCoS, geeft recht op het nagerecht van het seizoen. Op sportpark Overbos moet Warmunda evenals in de heenwedstrijd (3-1) een te kloppen tegenstander zijn.

 

 

ZONDAG 2E KLASSE C

 

DELFT-VOORSCHOTEN ‘97

ts-voorschotenTrainer Mo Bougrine had er afgelopen zondag flink de pest in dat zijn team bij laagvlieger Oliveo met 2-1 de boot in ging. Het uitzicht op de derde periodetitel is weliswaar nog volop aanwezig, maar het had betere zaken kunnen doen en zich achter nummer één in deze periode, HMSH, kunnen nestelen. De Hagenaars hebben de tweede periode al in de knip. TOGB is nu de nummer twee met een puntje meer dan Voorschoten ’97 dat zich gelukkig mag prijzen dat het team uit Berkel afgelopen zondag met 1-1 gelijk speelde en wel tegen de tegenstander van komende zondag, Delft. Het zal op voorhand voor groen-geel geen simpel klusje worden op sportpark Kerkpolder, waar het nog een appeltje te schillen heeft  met het team dat destijds op Adegeest met 2-4 te sterk bleek. In de reguliere stand is Delft zesde en Voorschoten’97 is terug te vinden op plaats acht.

 

ZONDAG VIERDE KLASSE A

 

LEIDSCHE BOYS-GOL SPORT

ts-leidscheboysEen onvervalste derby waarin voor GOL Sport nog het nodige op het spel staat. De derde periode is een reële optie omdat zowel SEP als Van Nispen beide al een periodetitel in de wacht sleepten. Grootste concurrent met eveneens 10 punten is stadgenoot FC  Rijnland. Voor de Vlietclub dat samen met Warmunda de rode lantaarn torst, is het een kwestie van de sportieve plicht tegen GOL Sport te vervullen. Zo goed mogelijk tegenstand bieden en wellicht zelfs voor de tweede keer winnen van de groenwitten. Na een bizarre wedstrijd werd het eerder namelijk 3-4 golsportin het voordeel van Richard de Graf en de zijnen. Maar Taoufik Maatoug van GOL Sport  weet dat FC Rijnland hierna de eerstvolgende tegenstander is. Dus kennen hij en zijn mannen hun opdracht.

 

 

FC RIJNLAND-DOCOS

ts-rijnlandVoor FC Rijnland geldt eveneens in de komende derby (een echte ‘burenderby’) dat er gewonnen moet worden om samen met GOL Sport in de race voor de fel begeerde periodetitel te blijven. Nu lijken de rood-witten van Ton van der Bijl op papier een te kloppen opponent want ook het eerste duel eindigde in het voordeel van groen en geel (0-2).  De huidige stand op de ranglijst zegt echter niets. Een derby is ts-docoseen derby waarbij sowieso om de eer wordt gestreden al valt er voor DoCos –ook bij eventuele winst – geen eer voor een goede klassering meer te behalen. Voor de mannen van Ronald Mink echter des te meer en zeker omdat het medestrijder in deze periode GOL Sport volgende week treft.

 

SEP-ROODENBURG

ts-roodenburgVoor de mannen uit Noord gaat het seizoen als een nachtkaars uit. Tegenstander SEP zal op sportpark Tanthof Zuid in Delft echter graag de kampioensvlag willen hijsen en het is nog maar de vraag of de Leidenaren deze wens kunnen dwarsbomen. In de heenwedstrijd werd het nog een verdienstelijke 1-1, maar de vrijwel zekere aanstaande kampioen leed in dit seizoen slechts twee nederlagen en speelde drie keer gelijk. Aan de vijftien geboekte overwinningen zullen de gastheren graag de zestiende toe willen voegen waarna de champagne ontkurkt kan worden. Of…. kunnen de vrijuit ballende mannen van Robin van Wieringen het Delftse feestje nog een weekje uitstellen?

 

WARMUNDA-ASC

ts-ascEen wedstrijd die eigenlijk schriftelijk af gedaan zou kunnen worden. Het gaat in wezen nergens meer om. ASC bivakkeert in de middenmoot en de Warmonders kunnen hooguit trachten om de laatste plek die het nu samen met Leidsche Boys deelt, aan de Leidenaren over te doen. Maar daar is dan ook alles wel zo’n beetje mee gezegd over een wedstrijd die in de categorie ‘verplichte nummers’ valt. ASC versus Warmunda was eerder dit seizoen wel de moeite waard voor de liefhebber (4-3).