header voorbeschouwingErgens in de verte ligt het beloofde land. Menig voetballer droomt ervan in de hoofdklasse te mogen spelen. Als het aan FC Rijnvogels ligt, wordt de snelste route gekozen richting het voetbalpaleis. Na de zure nederlaag  tegen Spijkenisse is het echter te hopen dat de TomTom de juiste koers blijft volgen. ,,Als we Voorschoten ’97 en Geinoord weten te winnen dan komen op gelijke hoogte met Deltasport. Daar gaan we eerst aan werken“, aldus FC Rijnvogels middenvelder Bas Mourits.

 

Bas MouritsVoor FC Rijnvogels breken beslissende weken aan. De Katwijkers liggen op titelkoers en willen het liefst rechtstreeks promoveren om niet voor de zoveelste keer afhankelijk te zijn van de vaak doldwaze nacompetitie. De vooruitzichten zijn gunstig maar waakzaamheid is geboden. Na de zege op Deltasport was een explosie van vreugde te horen op sportpark De Kooltuin. Vorige week verdampte deze bonus toen in de slotfase werd verloren van het hooggeplaatste Spijkenisse(2-1). ,,Een tikkie, zo voelde het”, geeft Mourits toe. Met nog zes duels te spelen staan FC Rijnvogels en Deltasport nu beide aan de top van de ranglijst in de eerste klasse B. Wie heeft de langste adem? Ook Mourits beseft dat de laatste kilometers naar de eindbestemming het zwaarst zijn. ,,We wisten dat we een lastige serie voor de kiezen kregen. Na de heerlijke zege tegen Deltasport is het dan extra zuur dat je een week later meteen verliest. Op de terugreis naar Katwijk heerste er zeker geen rouwstemming in de bus. We realiseerden ons dat we geluk hadden gehad omdat Deltasport ook punten had gemorst. We hebben het nog steeds in eigen hand.”

 

Komend weekend reist de brigade van Hein van Heek naar sportpark Adegeest. Voor Mourits bekend terrein. Als ex-speler van Voorschoten ’97 keert hij voor even terug op het oude nest. ,,In de heenwedstrijd waren we een uur lang gelijkwaardig aan Voorschoten ’97. Na de tweede treffer gaven ze de moed enigszins op en prikten we er ook nog een derde doelpunt in. Je zou mogen spreken van een ietwat geflatteerde zege”, concludeert Mourits. Na de winterstop zijn de Voorschotenaren aan een opmars bezig met als gevolg de koppositie in de derde periode. FC Rijnvogels is dus gewaarschuwd. ,,Ik heb nog geregeld contact met enkele spelers, als ik goed ben geïnformeerd gaan ze vol voor de laatste periodetitel spelen. Ze hebben een jonge spelersgroep die graag snel wil terugkeren naar de hoofdklasse. Het belooft sowieso een interessante wedstrijd te worden. Voorschoten ’97 is een voetballende ploeg, voor ons geldt hetzelfde. Als ik er speler zou moeten uitlichten dan moeten we vooral Maurice Fransen goed in de gaten houden, besluit Mourits zijn betoog.”

 

VS zo VS za 19JvdKrogt,,De laatste weken vertoont onze prestatiecurve een opwaartse lijn. Het gaat lekker. Het heeft even geduurd voordat we als team met veel nieuwelingen op elkaar waren ingespeeld.”Aan het woord is Voorschoten ’97 middenvelder Jim van der Krogt. Na een avontuur bij Quick Boys voelt hij zich thuis op Adegeest waar de hoofdmacht van de laatste negen thuisduels er slechts eentje verloor (GHC, 1-2, red.). Volgens Van der Krogt komt het duel tegen titelkandidaat FC Rijnvogels precies op het juiste moment.  ,,We zijn aan een goede serie bezig en willen serieus een gooi gaan doen naar de derde periodetitel. Naar mijn mening hoort de vereniging qua accommodatie en ledenaantal thuis in de hoofdklasse dus we gaan er alles aan doen om dit te bereiken”, aldus de zelfverzekerde middenvelder.

 

FC Rijnvogels smeekt om de hoofdklasse, Voorschoten ’97 hoopt op de hoofdklasse. De belangen in deze streekderby zijn derhalve groot. ,,Met mijn achtergrond bij Quick Boys ben ik altijd extra gebrand op een zege tegen Katwijkse verenigingen. Als je kijkt naar FC Rijnvogels en Deltasport, dan vind ik FC Rijnvogels als team beter functioneren. Deltasport schat ik voetballend hoger in. Ik ben er zeker van dat we komend weekend kansen hebben om FC Rijnvogels te pakken. Fysiek zijn ze sterker maar voetballend moeten we ze baas kunnen zijn”, besluit Van der Krogt.

 

Het duel tussen Voorschoten ’97 en FC Rijnvogels begint om 14:30 uur. Via FM 106.8 (ether), 88.1 (kabel) of de link http://sport.rtvkatwijk.nl (klik links onderaan op Live Radio) kunt u een live radioverslag horen van deze wedstrijd.