banner speler vd maandNa Sergio Vrede (Lugdunum), Michel de Kruijf (Alphia), Chris Verhoef (Woubrugge), Thijs van Wetten (Hazerswoudse Boys) en Abdul Farhane (Roodenburg,zo) is Adem Dogan van FC Boshuizen de volgende in de rij van de Speler van de Maand. Volgende week komt er nog een vervolg op dit artikel met onder meer nog een foto van de trotse winnaar op bezoek bij Henny’s Rits (de sponsor van de prijs!!), maar Dogan kwam nu al even aan het woord. Hulde namens de gehele redactie voor deze prestatie.

Je hoort hem hardop balen als een stekker, de voorstopper van FC Boshuizen. Voetbaldier tot in de diepste vezel Adem Dogan, had ‘honderd keer liever’ de tweede periodetitel gewonnen dan als speler van de maand te worden uitverkoren. Niet dat het hem koud laat want hij had het een klein beetje zien aankomen en is er best wel blij mee.  ,,We draaiden lekker de laatste maanden en waren in de winning mood. Zelf speelde ik daardoor erg lekker”, blikt hij op de periode voorafgaande aan de twee zeperds in één week tijd terug. De 3-1 nederlaag tegen Kocatepe was al een domper, maar afgelopen zondag bij SJC in Noordwijk kwam de 2-1 nederlaag als een mokerslag aan. ,,We hadden bij de rust al met minstens 4-1 voor moeten staan en toch verliezen we. De tweede periodetitel gaat daarom aan ons voorbij. Dramatisch”, jammert hij nog na.

 

Adem DoganWant een nederlaag draagt Adem de hele week met zich mee. Zo intens is hij met zijn grote passie verweven. ,,Het is geen hobby meer, ik wil altijd tot het uiterste gaan”, is het motto van de man die zijn eerste seizoen bij de kadeclub beleeft. Als jongeling bij (toen  nog) RVC Rijswijk begonnen, kwam hij na in de diverse selectie elftallen te hebben gespeeld via RKAVV, een uitstapje naar SV ’s-Gravenzande en het Haagse VUC, bij de geel-blauwen terecht. Het bevalt hem er overigens prima.

 

Alleen valt er toch een lichte teleurstelling bij hem te bespeuren als hij op het seizoen tot op heden terugblikt. Een seizoen waarin de FC nooit echt voor de titel is kunnen gaan (,,VOC is te goed voor deze afdeling”) maar waar nu op twee fronten nog kansen liggen om al het achterliggende te vergeten. ,,We moeten gewoon nog twee keer winnen om tweede in de stand te worden. We hebben het beste doelsaldo van de vier clubs die nu tweede staan. Ook doen we nog mee in de derde periode. We zijn heel gretig en gaan zondag weer bikkelen”. Is hij vol optimisme. Met dat ‘bikkelen’ bedoelt hij overigens er met goed voetbal tegenaan gaan. Maar ja, dan zal er toch in Rotterdam van VOC moeten worden gewonnen. Of de kampioen dit toelaat en haar sportieve plicht vervult valt echter nog te bezien. De laatste thuiswedstrijd tegen PFC moet in ieder geval –volgens de stand, maar wat zegt dat?- gewonnen kunnen worden. Nog twee spannende potjes dus.

 

Adem Dogan komt nog even terug op zijn bekroning als speler van de maand. ,,Laat vooral in het artikel blijken dat ik alle teamgenoten vertegenwoordig, want we doen het samen. Ik ben maar één van hen”, klinkt het plotseling bescheiden daar waar hij zojuist vol vuur over zijn grote passie praat. Maar het siert hem. En dan weer zelfverzekerd: ,,Wij zijn vol overtuiging, wij gaan ervoor.”