banner speler vd maand,,Ja ik las het en vond het toch wel verrassend” ,was de eerste reactie van de 27- jarige verdediger van Woubrugge. Op deze website ontdekte de toch wel inmiddels routinier dat hem deze eer te beurt was gevallen. ,,Natuurlijk vind ik het sowieso een eer maar eigenlijk ben ik iemand die liever op de achtergrond blijft”, geeft hij bescheiden toe. ,,Maar als de punten door een ander gegeven worden is het toch leuk als de puntenwaardering op die manier tot stand komt.”

 

De Wit is zijn vijfde seizoen bij Woubrugge in gegaan. Dave is altijd in de polder gebleven. Vanaf het moment dat hij als jongeling zijn eerste voetbalveters bij ARC strikte. Bij de Alphense Racing Club heeft hij altijd in jeugdselectieteams gespeeld tot en met de A-junioren. Na enkele seizoenen te zijn gestopt, pikte hij de draad weer op en meldde zich aan de poort van Woubrugge waar hij een vaste waarde werd in het vlaggenschip. Zijn waarde voor het team werd nu dus beloond met de titel Speler van de Maand.

 

Goed, Dave hecht dus ondanks zijn bescheiden opstelling wel waarde aan de erkenning. Wat is eigenlijk zijn waarde voor het team dat in principe toch graag weer derdeklasser wil worden? Zich kritisch opstellend: ,,Eigenlijk ben ik niet zo’n technische voetballer. Ook de lange pass vooral met mijn linker, daar mankeert het nog wel eens aan. Maar ik ben wel iemand met doorzettingsvermogen en een goede mandekker. Ook een waterdrager in het team”, schetst hij een beeld van zichzelf. De positieve punten die hij ‘aandraagt’ zullen ongetwijfeld er toe hebben geleid dat hij nu even op een podium wordt gezet.

 

De ‘gevierde’ verdediger hecht er echter meer waarde aan als zijn team een periodetitel binnen kan slepen. De 1-2 zege op de koploper Leidsche Boys van vorig weekend is in ieder geval een indicatie dat de ploeg het in zich heeft ondanks duur puntenverlies in de aanvangsfase van het seizoen. ,,Een kampioenschap”? ,,Nee, dat geloof ik niet direct. Een periode pakken zou al mooi zijn.”

 

Een nieuw stapje in de goede richting kan er worden gezet als zaterdag FC Boshuizen op bezoek komt. De nieuwkomer in het zaterdagvoetbal staat weliswaar nog vrij laag ,,maar er lopen toch wel jongens in die een aardig balletje kunnen trappen” weet De Wit. Dus is hij voorzichtig als het om voorspellingen gaat. Dave loopt immers al langer mee.

 

Note redactie: foto van de winnaar met prijs, beschikbaar gesteld door Henny’s Rits Vrijetijdskleding, volgt nog.