banner speler vd maandSaid Ajar is de eerste maandwinnaar geworden van het spelersklassement op Leidenamateurvoetbal.nl, gesponsord door Henny’s Rits Vrijetijdskleding. Alle klassementen werden bij elkaar geplaatst en daaruit bleek dat de speler van GOL Sport de meeste punten verkreeg. ,,Zeker een eer. Ik ben aangenaam verrast. Maar ik weet ook dat er echt wel betere spelers zijn, maar het is leuk dat de trainer mij heeft gewaardeerd in deze periode.”

 

Ajar maakte al aardig wat omzwervingen in de Leidse voetbalregio. Hij startte in de jeugd bij FC Boshuizen, waar hij later ook nog terugkeerde in de reserve hoofdklasse in het tweede elftal. Verder speelde hij een seizoen in de derde klasse bij Voorschoten’97 op zondag. Vervolgens streek hij neer in Valkenburg op ’t Duyfrak om een seizoen mee te draaien in de tweede klasse. Een kortstondig verblijf bij RKAVV volgde en in Leiden speelde hij tot en met vorig seizoen bij de zondagtak van Roodenburg.

 

Maandwinnaar september 2013 resultaatBij die laatste club brengt de zesentwintigjarige speler momenteel nog steeds tijd door. Niet als speler dus, maar als coördinator bij de bovenbouw van de jeugd. ,,Ik ben bij GOL Sport gaan voetballen, omdat een aantal vrienden daar al zaten. Niet om reden dat ik het niet naar mijn zin had bij Roodenburg. In Leiden-Noord werk ik dus met de jeugd en bij GOL Sport speel ik op de positie waar de trainer mij nodig heeft. Kennelijk bevalt hem dat en ik schik me er naar. Zo heb ik al rechts en links voorin gestaan en op het middenveld. Eigenlijk heb ik geen voorkeur. Het teambelang staat voorop.”

 

Het was wel even wennen aan de Leidse kade voor Ajar, maar het ziet er stilaan goed uit. ,,Aan het begin waren we wisselvallig. Veel jongens zijn nieuw en daar is voor een trainer nu eenmaal tijd voor nodig om dat als geheel te laten functioneren. Er lopen absoluut goede voetballers rond en echt wel beteren dan ik, maar mijn voordeel is wel dat ik dus multifunctioneel inzetbaar ben en verder ben ik altijd positief ingesteld. Dit GOL Sport kan ver komen, maar laten we niet te hard van stapel lopen. Er zijn diverse sterke tegenstanders in deze klasse. FC Rijnland bijvoorbeeld is fysiek sterk en ik verwacht dan ook een zware pot zondag tegen die ploeg. En zo zijn er nog wel wat ploegen die ook bovenin kunnen me gaan doen. In elk geval wordt de sfeer steeds beter bij ons en als we er hard voor werken, wordt het een leuk seizoen. Ik voel me al thuis hier, net zoals ik graag bij Roodenburg kom. Voorheen speelde ik op een hoger niveau, maar daar heb ik niet zo’n behoefte meer aan. Maar waar ik ook speel, ik wil er wel alles uithalen.”