vrijdag, april 19, 2024
HomeVan amateur naar profVan amateur naar prof: Leidse regiohelden over de ‘grenzen’ (deel 8)

Van amateur naar prof: Leidse regiohelden over de ‘grenzen’ (deel 8)

-

Het zijn de talenten, met veel doorzettingsvermogen en geluk, die uiteindelijk doorbreken op het hoogste niveau en in het echte profleven belanden. Direct via BVO’s, via een amateurvereniging of via een andere weg. In deze rubriek volgt de redactie bijna wekelijks onze regiogenoten die momenteel in het profvoetbal actief zijn. Zo was Leidenaar Erik Falkenburg in het weekend voorafgaande aan de interlandperiode erg belangrijk voor Go Ahead Eagles. Mede dankzij zijn inbreng pakte zijn ploeg drie punten. In deel 8 de periode van 8 tot 11 november.

 

Ricardo van Rhijn speelde de volle 90 minuten mee tegen NEC als rechtsachter bij Ajax. De verdediger, die zijn jeugdopleiding bij DoCoS genoot, hield de nul in het met 3-0 gewonnen uitduel. Door de ruime overwinning stegen Van Rhijn en Ajax naar de derde plaats in de Eredivisie. Ook reservekeeper Martijn de Zwart (ADO Den Haag) zag zijn team met dezelfde cijfers winnen op eigen veld tegen Cambuur Leeuwarden. De Katwijker had zelf echter geen aandeel en zag vanaf de bank toe hoe collega-doelman Gino Coutinho het doel schoon hield.

 

Falkenburg resultaatErik Falkenburg (foto) was weer eens belangrijk voor Go Ahead Eagles. De middenvelder besliste het duel bij Roda JC definitief in het voordeel van de Deventenaren door de 4-1 te maken in de 55e minuut. Falkenburg werd in de 79e minuut vervangen door Jeffrey Rijsdijk. De oud-speler van VV Oegstgeest en UVS was overigens voor het laatst trefzeker in de beker tegen DVS ’33 (3-0 winst) op dinsdag 24 september jl.

 

In tegenstelling tot de bovenstaande regiogenoten verloren Jens Toornstra (oud-speler van TAVV en Alphense Boys) en Aleksander Bjelica (oud-Quick Boys) met FC Utrecht. Afgelopen weekend was Vitesse in het eigen Gelredome met 3-1 te sterk voor de Domstedelingen. Toornstra speelde de hele wedstrijd, terwijl Bjelica vanaf de bank moest toekijken.

 

Dan naar een niveau lager: de Jupiler League. Aanvaller Stanley Elbers (Helmond Sport) nam het daar op tegen doelman Wesley de Ruiter (FC Den Bosch). De Ruiter ging uiteindelijk als winnaar van het veld (3-1) en Elbers was niet doeltreffend. Randy Wolters kwam met VVV-Venlo niet verder dan 1-1 tegen FC Volendam. De Limburgers met Wolters in de basis namen nog wel een 1-0 voorsprong vlak na rust, maar zagen Volendam vier minuten voor tijd langszij komen.

 

Cor Varkevisser (Telstar) ging hard onderuit op bezoek bij Jong Twente, waar Sven Verlaan (voormalig UVS’er) niet bij de selectie zat. Waar zijn ploeggenoten niet tot scoren kwamen, moest Varkevisser tot drie maal toe de bal uit het net halen. De geblesseerde Santy Hulst kwam nog niet binnen de lijnen dit seizoen namens De Graafschap. Hulst wacht nog altijd op zijn rentree sinds 15 maart 2013.

 

In het buitenland deed Dirk Kuijt goede zaken met Fenerbahçe. De Katwijker won met de ploeg uit Istanbul de altijd beladen derby tegen stadgenoot Galatasaray (2-0). Dit betekende alweer de vierde overwinning op rij voor Kuijt, die nog altijd fier aan kop staat met Fener in de Süper Lig.

 

Garry Mendes Rodrigues deed het de afgelopen weken prima in dienst van Levski Sofia. De ex-aanvaller van FC Boshuizen vond drie wedstrijden achtereenvolgens het net, maar was het voorbije weekend niet trefzeker. Mendes Rodrigues en Levski gingen met 1-0 ten onder bij Beroe. Een andere regiogenoot, John Heitinga, zat niet voor het eerst dit seizoen op de bank bij Everton. De Alphense verdediger zal ongetwijfeld al met zijn zaakwaarnemer hebben gesproken over een eventueel vertrek in de winterstop.

 

Indien u nog meer regiogenoten weet die actief zijn als prof, stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.  Tot de volgende berichtgeving over Leidse en Leidse regiohelden!

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read