Het deelnemersveld was helaas wat minder groot dan vorig seizoen en het lijkt erop dat de vragen vrij pittig waren. Toch was alles traceerbaar op onze site of elders, maar kennelijk werd de tijd meer ingevuld met oliebollen, in dronkenschap, met het beluisteren van de top 2000 of wat anders. Toch kwamen er weer inzendingen binnen van ware liefhebbers en kenners. Twee deelnemers wisten zich nadrukkelijk te onderscheiden. De namen van hen zullen morgen worden gepubliceerd. De andere winnende deelnemers zullen nog persoonlijk worden benaderd i.v.m. een prijsje. Hierbij de vragen en de juiste antwoorden.

 

header quizVragen en antwoorden Kerst en Oud &Nieuw 71-puntenquiz:

 

1 Welke vier regionale clubs spelen in de tweede klasse bij de A-junioren in het seizoen 2012/2013?

In de Tweede divisie (2x 12 clubs) vinden we 4 ploegen uit onze regio, namelijk UVS in afdeling A en Alphense Boys, ARC (gepromoveerd) en Quick Boys (gedegradeerd) in afd. B. Tot de herfstvakantie is er in de tweede klasse en lager voor de beker gespeeld. In de competitie zien we o.a.: in afdeling 01 (“Promotie-afdeling”) : ASC, Oegstgeest, RCL, Teylingen, SJZ en Alphen. In afdeling 05: FC Rijnvogels, FC Boshuizen, Warmunda, Bernardus, Hazerswoudse Boys en ROAC. In afdeling 11: GHC, Valken ’68, Alkmania en Kagia. Deze clubs worden allen goedgekeurd!

2 De basis voor normen en waarden ligt bij de jongste jeugd, zij moeten weer leren dat voetbal een balsport is en geen toneelspel met list en bedrog. Welke columnist van leidenamateurvoetbal.nl bezigde deze woorden in een column in dit lopende seizoen?

Paul van der Zwaan

3 Welke nieuwe voorzitter en van welke regionale club heeft zich in de voorbije maanden voorgesteld op onze website?

Richard Trompert (Kagia) en/of Jasper van Marwijk (DoCoS).

4 Seizoen 2010/2011. Scoorde op 21 november 2010 drie keer tegen club uit Leimuiden. Over welke speler gaat dit?

Stefan den Horder (avv Alphen)

5 Welke regionale clubs speelde nog geen enkele keer gelijk dit seizoen?

Leidsche Boys (za), SVOW, UVS (za), VVSB (za), DoCoS (zo) en Ter Leede

6 Van jong naar oud. Zet deze clubs in de juiste volgorde in de ontstaansgeschiedenis. Koudekerk, Bernardus, Meerburg, SJC.

Bernardus (1947), Koudekerk (1938), Meerburg (1928), SJC (1920).

7 Voorschoten’97 neemt met de zondagtak nog steeds deel aan de districtsbeker. Welke ploegen werden tot nu toe gevloerd door de equipe van Mo Bougrine?

TOGB, Roodenburg (za), Rijnsburgse Boys 2, Teylingen, Lugdunum

8 Van welke regioclub zijn dit tot nu toe de resultaten in thuiswedstrijden: 1-2, 5-0, 1-0, 1-3 en 3-0.

FC Rijnvogels

9 Van welke regioclub zijn dit tot nu toe de resultaten in uitduels: 2-3, 1-1, 6-0, 4-4 en 3-4.

Leidsche Boys (zo)

10 Van welke club zijn dit de laatste vijf klasseringen, te beginnen bij het seizoen 2006/2007: 10de, 3e, 1e, 4e en 10de.

Lugdunum (za)

11 Over welke club spreken wij als de namen van Loek Hendriks, Ronald Rosdorff en Frans Sjardijn passeren?

Alkmania

12 Bij welke club is Bert Kort geen trainer geweest? M.a.w. welk rijtje klopt niet?

A: ASC, SJZ en DOSR

13 Het debuut van Voorschoten’97 in de hoofdklasse B in het seizoen 2004/2005 was geen onverdeeld succes. Slechts drie keer ging de winst naar de fusieclub. Delta Sport en Huizen gingen onderuit. Voor welke regioclub was dat ook van kracht?

A: Katwijk

14 Bij welke club spelen de volgende voetballers: Tikkietakkie, The Perforator en Prodent JR?

LSVV’70

15 We noteren 27 nov 89. Feyenoord is zestiende in de eredivisie, SVV leidt de dans in de eerste divisie, Quick Boys doet dat in de eerste klasse. Maar welke club staat er tweede in de vierde klasse B zaterdag achter Xerxes, nog voor clubs als Oegstgeest, Kagia, Haz. Boys en Koudekerk?

Ter Leede

16 Hoeveel doelpunten totaal konden er worden genoteerd in het seizoen 2010/2011 in de derde klasse A bij de zaterdagamateurs tussen de Leidse clubs in onderlinge duels?

21 goals

17 Onze verslaggever omschreef deze speler als een type Hennie Meijer. Over welke clubheld wordt gesproken?

Ludwig Smith (zie oude clubhelden)

18 Hoeveel overwinningen boekte FC Rijnvogels op eigen veld in de voorbije drie seizoenen (tot aan dit seizoen)?

17 overwinningen

19 ,,Qua voetbal is hij wat gemener. Fysiek is hij ook sterker. Ik ben wat ielig”, zegt de ene broer over de ander. Waarop de ander zegt: ,,Hij is slimmer, met alles eigenlijk. Ik ga bij spelletjes altijd in de aanval. Hij is behoudender.” Over welke Leidse broers gaat het hier?

Tim en Henk de Cler

20 Het is het seizoen 1979/1980. Afdeling Leiden. Eerste klasse zaterdag. Er spelen tien clubs in deze klasse, maar welke? Maximaal 10 clubs noteren. Een tip: ook minimaal tien. Elke juiste club levert een punt op.

TAVV, SVOW, Alphia, Abbenes, KRV, Leiden, Valken’68, SVLV, Kagia en Woubrugge

21 Deze ploegen speelden dat seizoen bij elkaar in de tweede klasse op zondag: Verburch, Roodenburg, Lugdunum, Blauw Zwart, HVV, LDWS, Van Nispen, Teylingen, Sportclub Lisse, DHL, LFC, Lenig &Snel, Texas DHB, Delft, Oranjeplein, SJC, VVSB. Of nee, vier van deze clubs speelden een klasse lager. Om welke vier clubs gaat het (max 4 aangeven).

Teylingen, Van Nispen, SJC en VVSB.

22 Scoorde in de voorbije drie seizoenen 23 keer voor zijn club. In 1 seizoen 15 doelpunten. Over welke speler wordt gesproken en van welke club is hij?

Leo de Ruiter (Hazerswoudse Boys)

23 Welke drie clubs kwamen er uit tegen het dit seizoen opvallend verrassende Football Factory in de groepsfase van de beker?

GOL Sport, Celeritas, HDV.

24 Tegen welke club speelde GWS de laatste competitiewedstrijd in het bestaan en wat was het resultaat?

DWO, 8-0.

25 Welke drie derdeklassers waren de beste in hun klasse tot aan de zomerstop (max 3 clubs benoemen)?

ROAC, Voorschoten’97 en TAVV