Onze website richt zich voornamelijk op eerste elftallen zoals bekend. Aandacht voor Jeugdvoetbal is er op zich weldegelijk, zie ook een apart hoofdstuk op de homepage. Nu het seizoen er bijna op zit, kwamen er wat nieuwsfeiten binnen over jeugdvoetbal en bij wijze van uitzondering plaatsen we deze op deze sinds tijden rustige maandag. Het gaat over de successtory van Voorschoten’97 D1 en over nieuwe aanwas bij Leidsche Boys.

 

Ingezonden items:

D1 van Voorschoten’97 Nederlands Kampioen!

Zeldzaam, uniek en fantastisch! Voorschoten’97 D1 won zo ongeveer alles dit seizoen:

  • winnaar      van het ZZF D-Paastoernooi van V’97
  • kampioen      in de hoofdklasse met promotie naar de 2e divisie landelijk
  • winnaar      van het KSV Roeselare Toernooi in België
  • en      recent werd de finale bereikt van de “Het Haaglanden Voetbal Toernooi.(8-6)

Zaterdag 1 juni 2013 is daar nog een bijzondere prijs bijgekomen. De D1 heeft het afsluitende toernooi om het NK gewonnen en mag zich nu officieel Nederlands Kampioen van de D-pupillen in de hoofdklasse noemen. Dit slot toernooi in Veldhoven is gespeeld door 16 D-teams die als beste uit het “Voetbal Talenten Toernooi” zijn gekomen. V’97 D1 speelde mee namens het KNVB district West II (hoofdklasse) en kon na afloop de beker in ontvangst nemen. Een prestatie van formaat! Nog nimmer in de geschiedenis van V’97 is het een Voorschotense team gelukt Nederlands Kampioen te worden. Mannen van harte gefeliciteerd.  V’97 is trots op jullie! Voor meer informatie: http://stichtingvtt.nl/nederlands-kampioenschap

 

Eindelijk weer een jeugdteam van Leidsche Boys

Zaterdag 1 juni werd er voor de 9e keer bij voetbal vereniging GHC het Marcel Straathof Jeugdtoernooi gehouden. Voor de eerste keer sinds jaren was Leidsche Boys met een jeugdteam van de partij. En daar zijn ze trots op aan de Vliet. Het ging hierbij om de allerkleinsten. Zes jongens van vier en vijf jaar. Zijn namen het op tegen weer wat oudere jongens en dat bleek qua resultaat een brug te ver. Hen Noordervliet, betrokken bij lief en leed van de club, daarover. ,,Rennen ging nog wel, maar toen zagen ze aan de andere kant opeens ‘bomen van kereltjes’ tegenover zich. Toen ging de handrem erop, haha.”

 

Ondanks de nederlagen werd toch een prijs in de wacht gesleept. Van organisator GHC ontvingen de piepjonge roodwitten de sportiviteitsprijs. De prijzenkast voor de jeugd van Leidsche Boys kan worden gebouwd..