derby days stadDe eerste speelronde van een nieuw jaar levert meteen een Leids onderonsje op. Roodenburg is gastheer van VV Leiden. De ploeg uit Leiden-Noord doet nog mee in de strijd om de tweede periodetitel, terwijl de tegenstander van zaterdag de punten kan gebruiken om aan de veilige kant van de score te blijven op de ranglijst.

 

Roodenburg versus VV Leiden is op voorhand een duel met smeuïge ingrediënten. Aan het einde van het vorige seizoen stapten diverse spelers over vanuit het Morskwartier naar Leiden-Noord. De roodwitten bleven achter met een danig uitgepakt elftal (zie ook het naderende interview met Fred Filippo), maar behaalden tot nu toe voldoende punten om boven de streep uit te komen. En dat is het enige doel: handhaving. Roodenburg had een sterke reeks in de eerste seizoenshelft, maar is nog niet constant genoeg om daadwerkelijk mee te doen om de hoofdprijs. De ploeg van Patrick Heijmans, Henkie Buyn en Nouri Essaoui kan nog wel een rol spelen in de tweede periode waarin ook opgenomen het duel met VV Leiden. Floreant leidt de dans voor Be Fair, maar Roodenburg kwam ook al aan negen punten uit vier wedstrijden. Bij Roodenburg zijn doelman Mario van der Pluym en aanvaller Wesley Lancel niet van de partij. Ook Leiden mist sterkhouders als Alex Meijers en mogelijkerwijs Wouter Fokkema en Dennis Faas. Filippo vindt niet dat hij het minder moeilijk had kunnen treffen met Roodenburg als eerste opponent in 2013. ,,Wij winnen in deze klasse van geen enkele tegenstander op halve kracht. Elke wedstrijd is lastig voor ons. Dat was in de eerste seizoenshelft al zo en dat zal niet veranderen tot de laatste wedstrijd. Maar dat wisten we, dus we zijn niet verrast. Roodenburg heeft een zeer sterke aanval, maar ze zijn ook wisselvallig. Tegen Oegstgeest zag ik ze spelen en toen was ik meer onder de indruk van Oegstgeest, maar Roodenburg won wel. Ik spreek regelmatig met Henkie en dus ken ik de ploeg goed. Het kan een leuk potje worden.”

 

Oegstgeest opent het nieuwe jaar met een uitwedstrijd bij Haagse Hout. Die ploeg kwam tot dusverre tot negen punten uit twaalf ontmoetingen, terwijl Oegstgeest 18 punten verzamelde uit elf wedstrijden. De ploeg van Rob van den Wijngaard staat daar zesde mee. Voor de trainer een positie die nog wel voor verbetering vatbaar is, maar zijn equipe krijgt dit seizoen wel de tijd om verder te rijpen en te wennen aan een andere spelopvatting. De winterstop werd ingegaan met een afsluitende 3-2 zege op Ariston’80. Dat klinkt als een benauwde zege, maar Oegstgeest had de wedstrijd grotendeels onder controle en bracht zichzelf nodeloos in de problemen. Haagse Hout won pas eenmaal op eigen veld en dat was tegen Roodenburg dat als een verzopen kat afdroop na een allerbelabberdste vertoning. Oegstgeest moet dus wel op zijn tellen passen. Bij een winstpartij kan DWO in de kladden worden gegrepen en is er in elk geval een plaatsje winst met het oog op de inhaalslag, die wenselijk gemaakt moet worden door de ploeg van De Voscuyl.

 

Lugdunum gaat op voor een gevecht in de middenmoot. Zwammerdam heeft vijftien punten en de kikkers mochten er zestien laten noteren na elf speelronden. Beide ploegen hebben dus nog een inhaalwedstrijd staan en kunnen wellicht dus nog wat opschuiven in de stand, hoewel er tot nu toe dus niet veel meer in zit dan een vrij anoniem seizoen. Bij Zwammerdam brak spits Mitchell Bons j.l. dinsdag zijn kuitbeen. De puntspeler staat minimaal drie maanden aan de kant. De mannen van Hennie de Klerk speelden al geruime tijd niet meer. In de laatste twee speelronden werd eenvoudig gewonnen van Kamerik, maar in de Leidse twist met Roodenburg gingen de groenwitten kopje onder. In het seizoen 2009/2010 kwamen Zwammerdam en Lugdunum voor het laatst tegen elkaar uit. In Leiden werd het gelijk, maar de Leidenaren wonnen met 0-1 bij de huidige nummer acht van de ranglijst. Overigens is het nog niet bekend of De Klerk ook volgend seizoen op de bank zal zitten in de kikkerpolder, maar deze beslissing zal weldra worden genomen. De trainer komt binnenkort aan het woord op deze website met een terugblik op de eerste seizoenshelft en tevens kijkt hij vooruit naar het vervolg van de competitie in 3A.

 

Koudekerk tenslotte neemt het in en tegen Kamerik op. Belangrijk voor de mannen van de scheidende trainer Marcel Valk gezien de positie op de ladder van de beide ploegen. Kamerik heeft zeven punten en is voorlaatste, Koudekerk heeft slechts vier punten meer.

In 3A op zondag zijn dit de geplande wedstrijden: Den Hoorn- Foreholte, VCS-UDO, Teylingen- SJZ, ROAC- NSV’46, DOSR-avv Alphen, Stompwijk- MMO en FC Lisse-Alkmania.