In deze klasse op zaterdag staat er een streekderby op het programma in Leiden, wordt er een subtopper gespeeld en spelen zowel VV Leiden als Oegstgeest een uitwedstrijd. Een dag later volgt eveneens een boeiend programma. De wedstrijden op zaterdag lichten wij zoals bekend toe, terwijl op zondag de volgende ontmoetingen zullen plaatsvinden: Teylingen- MMO, Stompwijk- FC Lisse, SJZ- Foreholte, ROAC- Alkmania, DOSR- VCS, Alphen- NSV’46 en Den Hoorn tegen UDO.

 

Zaterdag:

 

ts-roodenburgRoodenburg beleefde een plezierige middag in de heenwedstrijd tegen Rohda’76. In Bodegraven werd het maar liefst 0-4 en ogenschijnlijk kwam die zege eenvoudig tot stand. Toch was Patrick Heijmans na afloop van die wedstrijd niet heel erg tevreden en schatte hij de tegenstrever in als een mogelijke degradatiekandidaat. Daar blijkt verre van sprake van te zijn, want de ploeg die volgend seizoen onder leiding staat van Edwin Kluivers is na dertien wedstrijden de nummer drie. Roodenburg komt daar pal achter en kan zaterdag bij winst de derde plaats overnemen, nog wel op eerbiedwaardige afstand van Be Fair en zeker Floreant. Een goed resultaat is voor beide teams wenselijk met het oog op de strijd in de tweede periode. Rohda’76 verloor nog niet in uitwedstrijden, dus de Leidse ploeg doet er wijs aan om wel volledig bij de les te zijn.

 

ts-lugdunumDat laatste geldt zeker ook voor Lugdunum dat op eigen veld Koudekerk op bezoek krijgt. De kikkers zijn nog steeds op zoek naar de aansluiting in de subtop en de ploeg van Marcel Valk is al tijden lang kwakkelend en moet zo zoetjes aan de alarmklok in de gaten houden gezien de positie. Het eerste duel tussen de ploegen was vermakelijk en leek een prooi te worden voor de withemden, want na rust kwam Koudekerk op 2-0 via tweemaal Bas van Heerdt.

 

ts-koudekerk2Uiteindelijk kwam Lugdunum in de laatste zes minuten nog terug en dat was volgens beide trainers destijds in lijn met de onderlinge krachtsverhouding bij de confrontatie in september. Lugdunum won drie weken terug overtuigend met 0-4 bij en van Zwammerdam. Koudekerk kon het niet bolwerken bij Kamerik en verloor met 3-1. De laatste uitzege van VVK werd geboekt op de tweede speeldag en dat is bijna vijf maanden geleden. De laatste thuiszege van de groenhemden werd genoteerd in november. Kamerik kreeg toen geen poot aan de grond (4-0).

 

oegstgeestOegstgeest boekte dit seizoen de eerste overwinning tegen de tegenstander van zaterdag: Kamerik. Op De Voscuyl werd het 6-0 mede door twee doelpunten van Roy Dijkstra en Bob den Hollander. Buitengewoon uitgelaten met die zege was oefenmeester Rob van den Wijngaard niet, want hij vond dat zijn ploeg ondanks het halve dozijn aan doelpunten slordig had gespeeld tegen een weinig verheffende tegenstander. Toch is de komende gastheer vanaf november aan de beterende hand, zo ondervond dus onder meer Koudekerk. Kamerik heeft tien punten en Oegstgeest heeft er begin februari 21, waarbij de nummer vijf nog wel een wedstrijd moet inhalen en nog iets dichterbij de subtop kan komen. Dat overigens mede door de laatste overwinning bij Haagse Hout (0-2), pal na de winterstop.

 

ts-vvleiden2Onderin wordt het erg spannend en moeten vooral onze regionale clubs Koudekerk en VV Leiden alles op alles zetten om niet rechtstreeks te degraderen of via de nacompetitie af te dalen. In dat opzicht wacht VV Leiden een boeiende ontmoeting bij Ariston’80. De enige open voetbalstudentenvereniging van Delft staat laatste en de ploeg van Fred Filippo staat op de tiende plaats, de eerste plaats aan de staart die straks vrij is van kopzorgen. Het verschil tussen de kemphanen is slechts vier punten en dus mag helder zijn dat de ploeg uit de Mors bij winst wat lucht kan krijgen. Op eigen veld kwamen de Leidenaren prima op gang na een goal van Kevin te Hennepe, maar uiteindelijk werd het een allerminst overtuigende overwinning in een moeizame pot voetbal. Roland Middelkoop prikte nog wel raak voor de uiteindelijke triomf. Filippo was van mening dat zijn ploeg wellicht iets teveel had gekregen. Ariston’80 deed in de laatste wedstrijd van zich spreken door BSC’68 met 0-4 te kleineren. Bemoedigend was de 1-1 van VV Leiden, opgehaald bij Roodenburg.