Op leidenamateurvoetbal.nl besteden we regelmatig aandacht aan het jeugdvoetbal in de regio. Uiteindelijk begint het toch bij de allerjongsten en de kwaliteit van opleiden van de diverse amateurverenigingen. Dat in het amateurvoetbal niet altijd de ruimte en kennis is om voldoende aan de techniek te werken, is bekend. Organisaties al voetbalcollege.nl bieden clubs en spelers de mogelijkheid om deze extra aandacht en kennis wel te geven.

 

Op dit moment liggen de techniektrainingen van Voetbalcollege Leiden vanzelfsprekend stil, maar voorafgaand aan de kerstvakantie vonden de langverwachte examentrainingen van de najaarscursussen plaats. Gedurende de gehele cursus wordt er naar de examentraining toegewerkt. Tijdens de examentrainingen dienen de spelers de gevraagde technieken te demonstreren. Hierbij wordt een greep genomen uit de aangeleerde technieken van de betreffende cursus.

 

De examentrainingen zorgen altijd voor veel enthousiasme bij de spelers. Het leuke ervan is dat veel spelers bij zo’n training boven zichzelf weten uit te stijgen. Nadat de spelers zich in het zweet hebben gewerkt, volgt aansluitend de diploma uitreiking. Uit handen van de trainers ontvangen de spelers hun welverdiende diploma voor de gevolgde cursus. Aansluitend hierop krijgen zij een medaille omgehangen of een standaard uitgereikt.

voetbalcollege dec 2012

 

Ook dit keer was het enthousiasme bij spelers en ouders weer uitermate groot. Als aansluiting op de diploma’s en medailles werd er bij elke groep nog een prijs uitgereikt voor de spelers met het beste chocoladebeen. Bij de vrijdaggroepen waren Willem van Duyn en Lars Wietsma de gelukkigen. Op zondag waren het Sepp Bouw, Finn Brandt en Simon Damsma die er met deze extra prijs vandoor gingen. Als afsluiting werd er bij elke groep een groepsfoto gemaakt, waarna alle spelers tevreden en voldaan huiswaarts keerden.

 

Momenteel zijn de voorbereidingen op de voorjaarscursussen alweer in volle gang. Deze zullen van start gaan op vrijdag 11 en zondag 13 januari. Inschrijving hiervoor is nog mogelijk. Voor meer informatie zie www.voetbalcollege.nl.