Frank Bloemheuvel is aangesteld als nieuwe trainer van ARC in Alphen aan den Rijn. Hij volgt de interim-trainers Rob de Lange en Remco Tuinenburg op. Bloemheuvel komt uit Alphen aan den Rijn en heeft de nodige ervaring in het amateurvoetbal. Hij was eerder al coach van RCL, UVS en Ter Leede. Tijdens zijn actieve voetbalcarrière kwam Bloemheuvel ook uit voor ARC, Ter Leede en RCL. Bloemheuvel heeft bij ARC een contract voor één seizoen getekend. In het contract is een optie opgenomen voor nog twee seizoenen.

 

RCL promotiewdstr 2011 303,,Met Frank Bloemheuvel hebben we een trainer/coach aan ons verbonden die in de komende jaren de ambitieuze doelstellingen van ARC verder moet gaan realiseren”, vertelt ARC-voorzitter Peter Sneep. ,,Dit zal gebeuren met de bloeiende jeugdafdeling en voetbaltalenten uit de regio van Alphen aan den Rijn. Uiteindelijk moet dit op termijn gaan leiden tot een terugkeer van ons vlaggenschip naar het hoogste amateurniveau.” De slechte prestaties van ARC dit seizoen leidden begin april tot het ontslag van coach Ron van den Berg.

 

Bloemheuvel volgde vijf jaar terug het trainersduo Bert Kouer en Cees Verbree op. In het seizoen 2010/2011 promoveerde RCL via de nacompetitie naar de eerste klasse, waaruit het precies 25 jaar terug een stap terug had moeten doen. Vorig seizoen debuteerde RCL als zesde in de eerste klasse. Dit seizoen eindigden de Leiderdorpers als tiende. Bloemheuvel kijkt met veel plezier terug op zijn periode in de Bloemerd, maar stak eerder al niet onder stoelen of banken dat hij toe was aan een nieuw avontuur. Ben Kottenhagen staat als opvolger klaar. Kottenhagen heeft successen op zijn naam staan met Meerburg en was ook al assistent-trainer bij topklasser Noordwijk.