ts rijnvogelsMeer dan een halve ton! De penningmeester van de Vogels kon in de vroege ochtend van zaterdag 16 november een glimlach niet onderdrukken. Wederom een prachtig resultaat na een bijzondere avond want dat is het altijd weer. Veilingmeester Piet van Dijk – het is een fenomeen op dit gebied -ratelde aan één stuk 335 kavels aan elkaar en de euro’s uit de diverse kontzakken. Deze waren gelukkig bij een aantal kopers weer goed gevuld, maar ook de talloze ‘mindere’ kavels brachten alles bij elkaar dit fraaie bedrag op.

 

Jaarveiling FCRGoed voor de clubkas waarin in tijden van kostenstijgingen, huurverhoging en het dicht draaien van de gemeentelijke subsidiekraan, deze financiële injectie bijzonder welkom is. Van Dijk verstaat de kunst om in zijn hoge tempo van veilen er af en toe een olijke noot tussendoor te strooien. Na een wijnpakket aan de man te hebben gebracht kwam een waardebon van de Katwijkse Apotheek onder de hamer. ‘Moet je kopen man, goed voor de hoofdpijn de andere dag’.

 

Maar de absolute topper was een stedentrip naar Barcelona. Uit en thuis met de taxi, overnachtingen met ontbijt, kaarten voor de hoofdtribune voor de wedstrijd FC Barcelona-Betis Sevilla. Degenen die de beste sigaren ter wereld kochten telden er voor 10 stuks grif 190 euro voor neer. Dan ben je in de wolken!

 

Met dank aan de gulle gevers, de loyale kopers, notaris Alexander Rueb, het veilingcomité dat weer bergen werk heeft verzet, de assistentes die de hele avond in de weer waren en natuurlijk de mannen achter de bar. Met elkaar werd dit resultaat bereikt. Een resultaat om trots op te zijn!