ts-koudekerk2(Zaterdag, 3A)- Het verschil op de ranglijst en het resultaat van de thuiswedstrijd tegen ROHDA`76 deden weinig goeds vermoeden voor Koudekerk. Hooguit de resultaten van de laatste twee wedstrijden zouden hoop kunnen geven. Maar na 90 minuten was er na de 2-2 eindstand bij Koudekerk het gevoel dat er meer in had gezeten, vreemd genoeg kwam de ploeg pas na de 2-0 op toeren en vocht het zich terug tot de gelijkmaker en er had meer in gezeten.

 

Zonder Richard van Heijningen (gebroken neus) en Oege Pennin (rugklachten) begon Koudekerk aan de lastige uitwedstrijd bij ROHDA. Dimitri van de Berg verving Richard van Heijningen en Roy van de Berg speelde op de plaats van Oege Pennin. In de ijzige kou werd het wel een echte wedstrijd, Koudekerk startte fel en zag via Jeroen Koot en Rick van Tol de eerste kansen ontstaan. De thuisploeg stelde daar in het eerste kwartier bedroevend weinig tegenover.

 

De openingsgoal viel echter wel in het voordeel van de thuisclub. Uit een corner kreeg Chris Nap de bal op het hoofd en mede via de wind verdween de bal achter Michael Kneulman in het netje. Binnen twee minuten was er al de reactie van Koudekerk toen Jeroen Koot de gelijkmaker achter keeper Jeroen Kok wist te koppen, maar tot grote verbazing van alles wat Koudekerk een warm hart toedraagt, keurde de warrig fluitende Walter Doorduin deze treffer af wegens buitenspel. Vlak daarna kon ROHDA de score verdubbelen, maar moest Arnoud Troost toezien hoe Michael Kneulman zijn inzet stopte.

 

Na de rust lukte het ROHDA toch om de score uit te bouwen en weer ging daar een corner aan vooraf. Nu kon Tim van der Werf de bal inkoppen. Hij had hierbij wel het geluk dat zijn slecht ingekopte bal geraakt werd door Michael Kneulman waardoor Jeroen Koot niet meer bij de bal kon om hem voor de lijn weg te koppen. Met die 2-0 leek de wedstrijd gespeeld maar na een klein uur spelen had Koudekerk het geluk dat ROHDA keeper Jeroen Kok zich verkeek op een schot van Bas van Heerdt en de bal onder zijn lichaam door liet glippen. Zo kwam Koudekerk met geluk weer terug in  de wedstrijd en beet het zich vast in de tegenstander.

 

En deed dat ook met succes want niet lang na de goal van Bas was het weer raak. Een mooie crossbal van Mark van Leeuwen bereikte de opgekomen Jeroen Koot en die had de pass op Roy van de Berg en zo stond er ineens weer 2-2 op het scorebord. Koudekerk geloofde er weer in en begon een jacht op drie punten en was daar nog dicht bij. Rick van Tol kreeg nog een grote kans, maar zijn inzet werd door Kok uit de korte hoek geranseld. Dat was de grootste kans voor Koudekerk waar ROHDA nog een keer gevaarlijk was via Dick van Dam, maar ook hij wist het net niet te vinden.  ROHDA was ontevreden met de puntendeling maar ook Koudekerk was niet geheel gelukkig met het behaalde punt. Toch kan Koudekerk zich de morele winnaar noemen na deze koude maar zeker niet onaantrekkelijke pot voetbal.

 

Koudekerk is terug te vinden op de elfde plaats en ontvangt volgende week B.S.C.`68. Winst in deze wedstrijd kan de club een goede stap doen zetten naar de plaatsen boven de rode lijn.

 

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Simon van Leeuwen (82.Maarten Koot), Christian Vergunst, Dimitri van de Berg, Jeroen Koot, Cedric Borgers, Bas van Heerdt, Tijs van de Hoorn, Rick van Tol, Roy van de Berg, Mark van Leeuwen(78.Robert Koot).

 

Ron van Welzen, Koudekerk