ts-koudekerk2(Zaterdag,3A)- Beide trainers waren het er over eens dat de eindstand van 2-2 terecht was, waar ze minder eens over waren was het gevoel over de wedstrijd. Marcel Valk was, uiteraard, tevreden met het punt, terwijl zijn ploeg balend in de kleedkamer zat. Paul Pikaar baalde van het puntverlies. Hij zag het gat met Be Fair weer kleiner worden en de riante voorsprong van Floreant slinkt zienderogen, terwijl Koudekerk de noodzakelijke punten lijkt te sprokkelen onderin.

 

Koudekerk moest het stellen zonder Oege en Akke Pennin, de een vanwege last van zijn rug en de ander is geopereerd aan de pols welke hij brak in de uitwedstrijd in Zwammerdam. Gevolg was dat Roy van de Berg in de spits geposteerd stond. Vorige week was van de Berg nog goed voor drie treffers dus zo onlogisch was die keuze niet. Koudekerk begon agressief en claimde al snel een strafschop. Wouter van de Burg kreeg de bal op de hand maar scheidsrechter Moerenhout zag er geen strafschop in. De woede van Koudekerk even later was begrijpelijk toen Simon van Leeuwen hetzelfde overkwam en de arbiter nu wel naar de stip wees, en Simon ook nog geel voor hield.

 

Khiari Ahdid nam dit cadeautje gretig aan en schoot de koploper naar een 0-1 voorsprong.  Het was een start voor een pittige pot voetbal waar soms stevig werd ingegrepen en Moerenhout er nog wel eens naast zat met zijn beslissingen. Koudekerk leek op gelijke hoogte te komen toen Tijs van de Hoorn de bal inkopte, maar dat net langs de verkeerde kant van de paal. De gelijkmaker viel ruim in de extra tijd van de eerste helft en nu was het wel raak voor van de Hoorn. Hij rondde een prima aktie van Roy van de Berg bij de tweede paal af en Koudekerk had de verdiende gelijkmaker op zak.

 

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of Khiari Ahdid ontsnapte aan zijn tweede gele kaart. Hij liet zijn arm wel heel breed slingeren en dat leverde Simon van Leeuwen een bloedneus op. Het was al de tweede bij Koudekerk, want voor rust was Richard van Heijningen al het slachtoffer. Later zou ook Roy van de Berg zich moeten laten behandelen aan een bloedneus. Maar er werd ook nog gevoetbald. Roy van de Berg was dichtbij een treffer en even later zag de gelegenheidsspits een treffer afgekeurd worden wegens vermeend buitenspel. Na een uur nam Koudekerk dan toch de voorsprong. Bas van Heerdt schoot de bal langs de onzekere Roland Vooys en Koudekerk leek op weg naar een stunt.

 

Zeker gezien het spelbeeld waarin Floreant wel aandrong maar weinig kansen wist te creëren. De klok stond al lang en breed op 90 minuten toen Floreant nog maar eens een lange bal eruit gooide. Khiari Ahdid was weggelopen bij zijn verdediger en kreeg de bal volledig vrijstaand en wist zo nog op de valreep een punt te redden voor de koploper. Koudekerk wint een punt in dit treffen maar voelde het als het verlies van twee punten, ze waren er zo dicht bij geweest. Maar na de winst van vorige week en dit punt moet vooral de inzet en saamhorigheid van het team een goed gevoel op leveren. Volgende week gaat de ploeg naar ROHDA`76, gezien de stand op de ranglijst kan ook deze wedstrijd alleen maar een winstpunt op leveren. Maar met deze ploeg weet je het maar nooit, daar is ook Floreant achter, die hebben 4 punten verloren aan Koudekerk.

 

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Simon van Leeuwen, Christian Vergunst, Richard van Heijningen, Jeroen Koot, Cedric Borgers, Tijs van de Hoorn, Bas van Heerdt, Rick van Tol, Roy van de Berg, Mark van Leeuwen.

 

Ron van Welzen, vvKoudekerk