ts-koudekerk2(Zaterdag,3A)- Koudekerk heeft na de puntendeling tegen Haagse Hout 10 gelijke spelen achter de naam staan. Daarvan waren er tegen Floreant en Be Fair die punten opleverde, maar tegen Ariston`80 (2x), Leiden en Haagse Hout (2x) mogen als puntverlies worden opgevat. Juist deze wedstrijden zijn er debet aan dat de ploeg zich nog steeds angstig dicht bij de rode lijn bevindt.

 

Tegen Haagse Hout zou het anders gaan, dat was de gedachte vooraf. En de start leek daar ook op want direct vanaf de aftrap waren er kansen. Binnen een minuut was Roy van de Berg dichtbij de openingstreffer, maar voorkwam keeper Patrick Tyssen dit. De rebound was niet besteed aan Bas van Heerdt. De Hagenaars waren gewaarschuwd.  Koudekerk was een kwartier lang de baas op het veld maar bij de eerste echte Haagse poging was het gelijk raak.

 

Uit een vrije trap stond Lars Schoonus helemaal vrij en kopte de bal binnen. Deze tegentreffer kwam hard aan bij Koudekerk en het spel zakte ook helemaal in. De thuisploeg kreeg een enorm aantal corners waarbij Koudekerk het geluk had dat Bas van Heerdt tot twee keer toe een bal van de lijn kon halen. Vlak voor rust kreeg Koudekerk een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Bij een aanval kwamen Oege Pennin en Martijn Vollering met elkaar in duel en terwijl de bal allang weer weg was uit de 16 meter reageerde Vollering met een slaande beweging naar Pennin. Dit zag scheidsrechter Martin Hooijer. Die gaf Vollering geel, waar het rood had moeten zijn, maar haalde vervolgens de woede van de thuisclub op zijn hals door een strafschop te geven aan Koudekerk.

 

Hooijer had daar volkomen gelijk in. De overtreding was binnen de 16 van de thuisploeg dus daar was geen speld tussen te krijgen. Roy van de Berg schoot de strafschop feilloos langs Tyssen en de ploegen zochten met 1-1 de thee op.

De tweede helft kenmerkte zich door niet al te best voetbal, de thuisploeg ging over tot een spelletje fysiek en soms over de scheef of intimiderend. Koudekerk kon daar maar gedeeltelijk in mee en vergat gewoon te voetballen. Kwam de ploeg er een keer voetballend uit dan was er wel weer een overtreding of werd er gewoon gemist. De mooiste kans op succes had Rick van Tol. Diep gestuurd zat zijn verdediger er helemaal naast, maar oog in oog met Tyssen schoot Rick op de vuisten van de doelman. Afleggen op Oege Pennin zou een betere optie zijn geweest.

 

De thuisploeg was er alles aan gelegen om niet te verliezen was te merken aan de manier waarop Mark van Leeuwen tot stoppen werd gebracht door Lars Schoonus. Ook dit was een gele kaart met een rood randje.

 

Aan de andere kant was het Michael Kneulman die zich nog even flink moest strekken om een vrije trap onschadelijk te maken. Hiermee redde de keeper een punt voor zijn ploeg want de enige aanvallende actie van de wedstrijd was van Roy van de Berg en die werd afgevlagd door de Haagse grensjager op een manier waar je je diep voor moet schamen. Helaas kende deze man geen schaamte en hij deed het gewoon. Vlaggen als de man nog ruim achter zijn tegenstander vandaan vertrekt. Hij zal er wel een goed gevoel aan over hebben gehouden. Zijn ploeg een punt..

 

Koudekerk blijft 10e, heeft drie punten voorsprong op de ploegen onder de eerste rode lijn. Komende week is D.W.O. de tegenstander aan de Gruttolaan, in Zoetermeer was het een wedstrijd waarin Koudekerk de punten weg heeft gegeven. Het is zaak om ze nu in huis te houden om groter gevaar af te wenden.

 

Opstelling Koudekerk:Michael Kneulman, Jeroen Koot, Christian Vergunst, Richard van Heijningen, Fabian Roosenbrand, Cedric Borgers, Roy van de Berg, Bas van Heerdt, Rick van Tol, Oege Pennin(73.Tijs van de Hoorn), Mark van Leeuwen(82.Robert Koot).

 

Ron van Welzen