ts-koudekerk2(Zaterdag, 3A)- Koudekerk had donderdagavond de receptie van het 75 jarig bestaan en daar horen cadeau`s bij. Maar wellicht het mooiste cadeau kreeg de club op zaterdag van de eigen selectie. Door een 3-1 winst op concurrent B.S.C.`68 pakte de ploeg drie zeer belangrijke punten voor lijfsbehoud.

 

Het waren zware dagen geweest voor Marcel Valk, juist tegen een directe concurrent moest hij het doen zonder een aantal sterkhouders binnen zijn smalle selectie. Net als de week ervoor waren Richard van Heijningen en  Akke Pennin niet beschikbaar. Eerder in de week had Roy van de Berg zich daarbij gevoegd en Oege Pennin kon misschien invallen en zat dus op de bank terwijl Tijs van de Hoorn door werk alleen na rust beschikbaar was.

 

Het leverde een opstelling op met Bas van Heerdt als centrale verdediger en Mark van Leeuwen als centrum spits.  De 0-0 ruststand was dan ook een meevaller voor het thuispubliek. Al had de thuisploeg daar wel het nodige geluk bij gehad. Zo trof Lennart van de Berg de paal en was Michael Kneulman belangrijk op een inzet van Robin de Boer.  Het gevaar van de thuisploeg bleef gepaard tot een kans van Mark van Leeuwen. Zijn inzet in de korte hoek was een prooi voor Eric Meijer. 

 

Na de rust was Tijs van de Hoorn de vervanger van Maarten Koot en schoof Bas van Heerdt door naar het middenveld. Het gaf een compleet ander wedstrijdbeeld. De opening was nog wel voor de bezoekers middels een inzet op de lat van Boyd van Onselen en na een klein uur lukte het B.S.C. dan eindelijk eens niet het metaal te raken. Zwak verdedigen gaf Lennart van de  Berg een vrije kopkans en het was gelijk raak.

 

Vreemd genoeg drukte de gasten niet door en kreeg het binnen vijf minuten daar keihard de rekening voor gepresenteerd. Eerst was het Simon van Leeuwen die uit een rebound de gelijkmaker achter Eric Meijer schoot en nog geen minuut later was het Jeroen Koot die Rolf van de Kleij te slim af was en voor de verdediger reageerde  de bal kon binnenschieten. B.S.C. kon zich geen verlies permitteren en ging op zoek naar de gelijkmaker maar het slotstuk van de wedstrijd was de knock out die Bas van Heerdt uitdeelde met de 3-1.

 

De middenvelder schoot de bal vanuit een moeilijke hoek vanaf 25 meter over de verbouwereerd toekijkende Eric Meijer op geniale wijze binnen en schonk hiermee de belangrijke winst aan zijn ploeg. De vreugde bij Koudekerk was groot, maar de opluchting was wellicht nog groter want verlies had desastreus kunnen zijn.

 

De winst betekent dat Koudekerk Ariston en B.S.C. passeert op de ranglijst, al hebben deze ploegen nog een wedstrijd in te halen, op paasmaandag. Maar ongeacht deze uitslagen doet Koudekerk goede zaken. Volgende week is Oegstgeest de tegenstander, nog een winstpartij kan een grote stap naar het lijfsbehoud zijn.

 

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Simon va Leeuwen, Christian Vergunst, Bas van Heerdt, Dimitri van de Berg, Cedric Borgers, Maarten Koot(46.Tijs van de Hoorn),Jeroen Koot, Rick van Tol, Mark van Leeuwen(86.Arjen Linstra), Robert Koot(81.Oege Pennin).