derby days stad(Zaterdag.4A)- De zaterdagtak van UVS deed afgelopen zaterdag prima zaken. Zelf won de ploeg van Charl van Goozen ruim van FC Boshuizen (5-1) en de nummer 1, Leidsche Boys, ging thuis kopje onder tegen Woubrugge. Onze redactie sprak met Mark Hermenet van UVS en Fenno Blikman namens FC Boshuizen. Hermenet, eerder backspeler op de zondag, scoorde tweemaal en de aanvaller van de equipe van de Boshuizerkade prikte eenmaal raak.

 

Voor UVS was het dus een gunstig weekend en de spanning nam flink toe in de bovenste regionen. Hermenet, sinds kort spelend op de ‘10’ i.v.m. een knieblessure bij Martijn van der Vos, over de overwinning. ,,We speelden zeker niet ons beste spel, maar haalden dus toch ruimschoots uit. Op een zeker moment stonden we met 2-1 voor, maar kwamen we met tien man te staan vanwege een rode kaart van Mario van Heiningen. Hij haakte iemand pootje. Ik hield toen eerlijk gezegd rekening met een gelijkmaker. FC Boshuizen wilde echter teveel en daar konden wij vervolgens van profiteren. Nog meer bepalend was het dat Anouar Hamdi eruit ging bij hen. Hij is onbetwist de bepalende speler. Zonder hem werd het voor ons een stuk eenvoudiger en konden we weglopen.”

 

Na een 2-0 ruststand verkleinde Blikman de marge en leek de spanning terug. FC Boshuizen kon dus echter niet de ruimte benutten na het wegvallen van Van Heiningen en dus rolde er een logische 5-1 uit gezien de stand op de ranglijst. Blikman: ,,Ik vond de uitslag zwaar geflatteerd. We speelden prima mee en zo groot vond ik het krachtsverschil niet. Ik denk dat we pas kansloos waren na onze rode kaart voor Mo Rahou. Zonde, want we hadden zelf ook kansen zat. Kansen die we elke week eigenlijk ook wel krijgen. Helaas benutten we ze te weinig en we krijgen ook te makkelijk goals tegen. Toch zie ik vooruitgang. We zijn een nieuwe ploeg in deze afdeling en moeten wennen aan elkaar. Dat is niet meer dan logisch. Staan we zo laag( geconfronteerd door de redactie met de elfde plaats)? Dat moet inderdaad veel beter kunnen. Ik denk dat we uiteindelijk in staat moeten zijn om zesde of zevende te worden.”

 

Hermenet speelde dus lange tijd op hoger niveau, maar verloor het plezier op de zondag en verkoos de zaterdagtak en dat bevalt hem prima. ,,Zeker. Hoewel ik wel moet zeggen dat ik niet had verwacht dat de tegenstand nog zo zou zijn. Vooraf hoorde je veel mensen zeggen dat Leidsche Boys of UVS wel even kampioen zou worden, maar zo simpel werkt dat niet. Ploegen als Hazerswoudse Boys, VVSB en Woubrugge spelen fysiek voetbal en als je daarin meegaat dan heb je een probleem. Wat dat betreft kregen wij in de eerste speelronde al een tik op de neus van Hazerswoudse Boys en toen wisten we meteen hoe laat het was. En nu zie je bijvoorbeeld Woubrugge winnen van Leidsche Boys dus het is geen uitgemaakte zaak. In mijn ogen wordt er teveel naar Leidsche Boys en UVS gekeken. Wij zetten in op een periodetitel of een tweede of derde plaats en dus nacompetitie. Het zou natuurlijk leuk zijn om te promoveren naar de derde klasse. Dat zie ik wel zitten met deze groep. We hebben na dit weekend weer de aansluiting en hebben het weer enigszins in eigen hand. Toch moet er nog het nodige veranderen, want we spelen lang niet altijd even goed. We zijn omgeschakeld naar een tweemansvoorhoede en daardoor zoeken we nog naar de juiste balans, ook op het middenveld.”

 

Bij FC Boshuizen moet er nog veel meer verbeterd worden gezien de stand, hoewel die ploeg vooralsnog geen ambities heeft om bovenin mee te spelen. ,,Bij vlagen spelen we best aardig voetbal, maar het is nog te instabiel. We hadden ook best wat meer puntjes mogen sprokkelen. Tegen Wassenaar bijvoorbeeld speelden we gelijk, terwijl zij nog met negen man stonden. Dan gooi je dus punten weg. Dat neemt niet weg dat ik na veel omzwervingen in het Leidse voetbal het hier prima naar mijn zin heb. De sfeer is goed, beter dan dat ik had verwacht. We voelen ons als team verantwoordelijk voor de resultaten. Die vallen wat tegen ook al door veel blessureleed, maar ik weet zeker dat we nog de nodige punten gaan pakken”, stelt Blikman vast.

 

Zoals gezegd scoorden beide praters. De overige doelpunten namens de thuisploeg kwamen op naam van de veel scorende Evert van Rest (2) en Koen Hogenboom, ook al een speler die eerder uitkwam voor de zondagselectie.