Voor de laatste keer blikt onze redactie nog even terug op het tweede gala, georganiseerd op 9 juni j.l. bij vv GHC aan de Leidse Vliet. Er werden in de voorbije week al tal van foto’s gepubliceerd en tevens waren er al korte beelden terug te zien via RTV Katwijk en Unity FM. Die beelden zijn overigens ook terug te zien bij de websites van deze radiostations. Vlak voor het sluiten van dit seizoen en de aanvang van de zomerstop halen we nog even wat momenten op en enkele reactie’s.

 

dick barnhornVoorzitter Dick Barnhoorn van GHC was dus mede-gastheer en hij nam nog even het woord naar aanleiding van het gala dat flink werd bezocht. ,,Allereerst dank aan allen die zich hiervoor hebben ingezet en niet uitsluitend op deze zondag maar ook de vele diverse werkzaamheden voor aanvang van het Gala van Leidenamateurvoetbal.nl. Ik weet nog goed dat ik een half jaar geleden werd gebeld door de redactie van de website met de vraag of het bij GHC georganiseerd kon worden, één van de eerste clubs die het wilde proberen om ook via een voetbalwebsite aandacht te krijgen binnen Leiden en omstreken.

Niet iedereen stond juichend tegenover dit idee kan ik mij nog herinneren. De reden daarvan was simpel. Het seizoen was zo ongeveer wel klaar en iedereen was toe aan zijn/haar welverdiende rust.

 

Maar nu een aantal dagen verder mag ik als voorzitter toch concluderen dat het GHC bepaald GEEN windeieren heeft gelegd!!! Een prima stuk reclame voor de club, in de media (met onder meer tv-stations) en  diverse foto’s op verschillende websites waarop te zien was hoe fantastisch de dag verliep. En dan de vele, vele complimenten van overal vandaan. Van verenigingen, trainers, sponsors van het gala, maar ook van mensen van  GHC zelf , van Willem van Zuilen (RTV West), scheidsrechter Dick Jol en nog vele anderen. GHC kreeg volop de loftrompet toegezwaaid! Heerlijk om dit ook mee te mogen maken! Jullie allen bedankt voor een geweldig visitekaartje namens GHC. En uiteraard ook dank voor de mannen en vrouwen achter de website. Ze hebben het goed voor elkaar. Een heerlijk voetbalseizoen kreeg zo een passend einde, waarvan iedereen heeft genoten.”

 

De voorzitter sprak geen wartaal, want ook onze redactie genoot van het evenement. Er werden drie leuke potjes voetbal afgewerkt tussen (bijna) alle beste spelers uit de regio, op basis van het spelersklassement en van de ranglijst der topschutters. Het woord bijna wordt gebruikt omdat enkele spelers verstek moesten laten gaan vanwege andere verplichtingen (onder meer nacompetitie). Hun plaats werd ingenomen door andere spelers die hoog eindigden in de genoemde klassementen. Na de door Dick Jol gefloten wedstrijden volgde de prijsuitreiking van de winnaars van de diverse klassementen.

 

Maik Groote resultaatZe kwamen al voorbij, maar we stippen ze toch nog eens een keer aan. Zo vielen Adem Dogan (FC Boshuizen), Danny Maaskant (GHC), Michael de Roode (GHC), Niels van de Burg (UVS), Lars van der Pijl (TAVV), Ben van der Lans (Kagia), Fanny Waandels (TAVV), Peter du Prie (Lugdunum), Sergio Vrede (Lugdunum), Nicky van Bemmel (Lugdunum), Michel de Kruijf (Alphia), Thijs van Wetten (Hazerswoudse Boys), Dexter Pardon (FC Rijnland), Maik Groote (algeheel topscorer, foto), Tom van der Vlugt (Teylingen), Mike Nikic (Voorschoten’97,zondag), Rutger Goudriaan (Kagia) en Mitchel Beijersbergen (FC Rijnvogels, foto) in de prijzen. Die prijzen werden onder meer uitgereikt door Alfons Groenendijk (Ambassadeur van onze site) en tal van trainers. De al genoemde Van Zuilen was ook te gast en ook deze geliefde verslaggever sprak enkele spelers toe. Ook Tim de Cler, tevens Ambassadeur van onze website, was aanwezig. Verder was het een drukte van belang met genodigde bestuurders, de spelers, veel trainers, supporters en andere belangstellenden.

 

Na de prijsuitreiking werd er nog flink nagekaart en iedereen sprak dezelfde taal. De taal van het Leidse regiovoetbal. Dagen na het gala stroomden er nog steeds complimenten binnen. Onze redactie ging er van stralen en zoals gezegd was GHC ook dolblij met het verloop van de dag. Enkele kreten die ons goed deden uitgelicht. ,,Een prima georganiseerde dag”, ,,Leuk om zoveel bekenden tegen te komen”, ,,Beregezellig. Dit heeft de stad Leiden en de regio nodig”, ,,Waar wordt het volgend jaar gehouden, want dan ben ik er weer bij”, ,,Het voetbal in Leiden en omstreken is niet dood, hier ligt het bewijs”, ,,Leuk hoor met wat voetbal en met een heerlijk babbeltje over voetbal”, ,,Jullie site heeft in twee jaar bewezen dat voetbal leeft in 071 en dat zo’n gala er prima bijpast”.

 

Tja, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Al met al een heerlijke dag om van na te genieten. Nogmaals dank aan alle aanwezigen. Mede door jullie werd het een topdag. Als de vraag aan ons wordt gesteld is het antwoord ‘ja wij willen volgend seizoen ook weer een gala organiseren’. Maar zoals bekend, wij kunnen enkel bestaan door de support van de clubs, adverteerders en sponsoren. Zonder die partijen kunnen we het simpelweg niet. Zie daarover ook nog het slotwoord alvorens onze redactie net als de lezer gaat toeleven naar de vakantie en een nieuw seizoen voetbal in de Leidse regio. Geniet ervan!