Onder onstuimige omstandigheden is er gisteravond op diverse velden geoefend met het oog op het naderende competitieprogramma van 2 en 3 februari. Door de harde wind en de slagregens werden er wel weer duels tussentijds gestaakt, maar diverse regionale clubs konden hun partij wel tot een einde brengen. Onze redactie verzamelde wat uitslagen en gegevens, zo ook van wat clubs buiten onze regio. Het gaat hier om clubs die uitkomen in klassen waarin onze regionale clubs spelen.

 

In Katwijk oefenden hoofdklasser Quick Boys en eersteklasser GHC tegen elkaar. De Katwijkers wonnen nipt met 2-1. Vanaf zo ongeveer de aftrap opende Jaap van der Plas de score. Na een halfuur verdubbelde Anton den Haan de marge, rechtstreeks vanuit een hoekschop. Na de pauze deed spits Michel Schouls wat terug voor de Groene Hart Combinatie. Assistent-trainer Kees van Tongeren: ,,Op basis van de tweede helft zat er zelfs en gelijkspel in, maar het was vooral een leerzame avond en het geeft vertrouwen toe naar zaterdag. Bijna alles is fit dus dat is mooi meegenomen.”

 

Op eigen veld en kunstgras ging FC Rijnvogels verrassend onderuit tegen Meerburg (1-2). Voor de tweedeklasser scoorden Joeri van der Voort en Jelle Korbee, nadat de Katwijkers eerst de leiding hadden genomen. De wedstrijd kon niet worden uitgespeeld vanwege het uitvallen van de lichtinstallatie.

 

Kagia kwam op eigen veld uit tegen Argon. De beide tweedeklassers maakten er een leuk potje van, waarna de ruststand (2-1) de eindstand bleek te zijn. Voor de Lisserbroekers scoorden Niels Ganzevles en Ben van der Lans. Bij Argon, uitkomend in West I, staat Jack Honsbeek aan het roer. Honsbeek is een rasechte Leidenaar en komt toevallig ruimschoots aan het woord in het Interview van de Week (vandaag publicatie op de website).

 

Derdeklasser Roodenburg was maatjes te groot voor de zaterdagtak van Leidsche Boys, dat uitkomt in de vierde klasse. De ploeg uit Leiden- Noord won met 7-0. Doelpuntenmakers waren Marvin Bok (2), Abdel Elbaroudi (2), Adem Aksoy, Gio Koelink en Rian Rosier.

 

Woubrugge, uitkomend in 4A op zaterdag, was met 3-1 te sterk voor Kickers’69 (4A, zondag). Jimmy van der Weiden opende de score, Martijn van Luling passeerde vervolgens zijn eigen doelman, maar Bob van der Geyn en Robin Burgman beslisten het duel daarna in het voordeel van de ploeg van Arie van Duijn.

 

Andere uitslagen: RKAVV- Voorschoten’97 (za) 1-1, Excelsior Maassluis- Spijkenissse 2-0, FC ‘s-Gravenzande- Den Hoorn 4-1, DSO- Nootdorp 2-1, SHO- Heerjansdam 2-2, Hellevoetssluis- Zestienhoven 2-1. Mochten er meer regionale clubs gespeeld hebben en de gegevens zijn bekend en ziet u graag vermeld worden: redactie@leidenamateurvoetbal.nl