ts-koudekerk2Hoewel er waren die nog aan een 1 april grap dachten was het sportpark aan de Gruttolaan zeldzaam vol. Velen hadden er een uurtje in de kou voor over om te kijken naar voetballers op leeftijd. Oud Feyenoord was de publiekstrekker op het verjaardagsfeestje van de v.v.Koudekerk, en de oudjes deden het nog best.

 

Pieter Collen, Ben Wijnstekers, Chris Gyan, Ulrich van Gobbel, Peter Houtman,Mike Obiku en Leonardo II waren onder meer spelers van Oud Feyenoord. Koudekerk stelde daar ook oude glorie tegenover. Albert Hakkenbrak, Ron Paling, Peter van Asch, Jurgen van der Bijl, Barry Scheer, Dennis Bos,Mark Bakker en Ron Weijman, om er wat te noemen.

 

Koudekerk Feyenoord resultaat kopieOm de leeftijd van Koudekerk niet te hoog te laten oplopen was er voor een all stars formule gekozen. Mark van Leeuwen uit het heden en Yvar de Groot mochten de “oudjes”vandaag bijstaan. De aftrap werd verricht door de beste voetballer uit de Koudekerk historie Albert Zweeris en daarna mocht het balletje gaan rollen. Het werd een leuke pot voetbal, men liet elkaar voetballen en dat de oudjes van Feyenoord het balletje wat makkelijker lieten gaan mocht niet vreemd worden genoemd.

 

Hoe goed sommigen nog met het balletje overweg konden, daar kwam Ard Potman achter in de tweede speelhelft van 35 minuten. Mike Obiku nam de bal aan en in diezelfde beweging stuurde de spits Ard simpel het bos in en schoot de vierde Feyenoord treffer achter Rob Platteel. Al eerder had diezelfde Obiku Bart Rademaker kansloos gelaten op een vrije trap en de startende Koudekerk keeper Cok Dorrepaal moest zelfs twee tegentreffers toestaan.

 

Pieter Collen opende de score na een kleine 10 minuten, nog binnen het kwartier was Peter Barendse de tweede Feyenoorder die Dorrepaal passeerde. De Koudekerkse eer werd gered met misschien wel de mooiste treffer van de middag. Barry Scheer kogelde de bal van een kleine 20 meter in de goal en redde daarmee de Koudekerkse eer. Een tweede treffer had er nog wel ingezeten maar Mark Bakker en o.a. Rutger Dubbeld hadden niet meer de scherpte die ze als wekelijks actief in het eerste wel hadden.

 

Het publiek maalde er niet om. Het had genoeg om zich te vermaken en leefde mee met het spel. Zo claimde Peter van Asch een strafschop na een duwtje in de rug van Arjan van der Plas en probeerde Mark Bakker met de hand te scoren. Het leverde Bakker een gele kaart op, al was het maar om de schijn van een wedstrijd op te houden. Na 70 minuten voetbal was er een verdiend applaus voor de spelers en stroomde de kantine vol en de tap leeg.

 

Zo kwam er een einde aan een mooi weekend 75 jaar v.v.Koudekerk, die begon op donderdag met de receptie, gevolgd door een geslaagde vrijdag met de Feyenoord soccerschool. Het feest op zaterdag kende geen wanklank en deze maandag was een geweldige afsluiter. De hulde aan de jubileumcommissie was dan ook terecht en gezien het applaus was iedereen het daar mee eens.