Net buiten de regio vond Patrick Kamperveen weer nieuw emplooi, nadat de wegen van hem en Roodenburg na een seizoen uit elkaar liepen.  Een half jaartje verder kan de voormalig speler van onder meer RCL zonder terugdeinzen stellen dat zijn keuze voor ASW een juiste is geweest. Tijdens deze verlengde winterstop een geschikt moment om navraag te doen bij de trainer van de zondagse vierdeklasser.

 

ASW staat tweede, een periodetitel is al op zak. Gaat het daardoor met jou ook crescendo?

 

,,Ja, ik heb het erg naar mijn zin. We hebben onlangs een gesprek gevoerd over een langer verblijf en daar werd unaniem besloten dat ik verder kan. In principe heb ik voor twee jaar bijgetekend. De duur is nog wel afhankelijk van het al dan niet toegelaten worden tot de cursus TC1. Die insteek om mijn trainersdiploma’s te halen had ik al toen ik net twintig was. Het zal enkel niet meevallen, want er zijn 200 aanmeldingen en er worden 24 cursisten toegelaten.  Voor mij is Waddinxveen maar twintig minuten rijden en het is tot in de puntjes verzorgd op de club. Ik werk met een gretige, jonge groep waarbij driekwart nog 22 moet worden. Mohamed Darrazi is mijn rechterhand en met hem kan ik net als met de spelersgroep en het bestuur uitstekend overweg. Alles bij elkaar opgeteld kan ik niet anders zeggen dan dat ik veel plezier beleef aan de gemaakte keuze.”

 

ASW degradeerde uit de derde klasse, maar is nu dus verwikkeld in de strijd om de titel. Moet de club zo snel mogelijk terug naar die net verlaten klasse?

 

ASW resultaat,,Laten we zeggen dat het gewenst is en dan bij voorkeur via een kampioenschap. Nacompetitie hebben we al op zak en we staan er goed voor, maar Nicolaas Boys is een grote concurrent. Eerder wonnen we van hen, maar er komt dus nog een return. Voor het overige verloren we van RVC’33. Niet zoveel op aan te merken. Bij Zoetermeer speelden we gelijk, maar daar speelden we meer tegen de scheidsrechter. We maakten de 0-2 en zij wilden al aftrappen, maar het vlagsignaal van hun grensrechter werd alsnog overgenomen. Het was al ridicuul dat er zeven minuten extra tijd werd bijgeteld, maar tot overmaat van ramp kregen we ook nog een pingel tegen na aangeschoten hands. Nee, dat voelde niet goed. Dat neemt niet weg dat we absoluut in de race zijn voor de titel, want we staan maar op twee puntjes.”

 

Je werkt dus met een jonge groep en hebt bijgetekend. Een mooie toekomst derhalve?

 

,,Het ziet er rooskleurig uit, ja. Ook in de B-en A-jeugd loopt talent rond en dus kunnen we hier verder, opgeteld bij de samenstelling van de huidige groep. Vooral de zogeheten middengroep is groot en daar beleven we veel plezier aan. De beste speler van ons en ook van deze klasse is daarnaast nog lange tijd geblesseerd geweest dus we kunnen enkel nog sterker worden na de hervatting.”

 

Hoe moet de club worden gezien?

 

,,Waddinxveen is qua grootte te vergelijken met Leiderdorp. Het is enkel nog wat weidser. Het gros van de spelers komt ook deze plaats. In 2010 heeft er een fusie plaats gevonden tussen WSE (Waddinxveense Voetbalvereniging Excelsior, red.) en Waddinxveen. Daar is dus ASW (Altijd Strijdbaar Waddinxveen) uit ontsproten. Een fusie en dus de gewenning neemt wat tijd met zich mee, maar er is nu echt een eenheid ontstaan. Het complex is splinternieuw en echt bijzonder fraai. Tot in de details is er aan gewerkt en andere clubs kijken hun ogen uit hier. Ook is er in samenspraak met de buurt gezorgd voor het handhaven van de bomen. Daardoor is het hier geen tochtgat en dus is het hier heerlijk voetballen.”

 

Jij volgde Leen van Steensel op, oud-speler van Excelsior. Is het zo verlopen zoals gewenst na de eerste gesprekken destijds?

 

,,Absoluut. Soms is het haast eng hoe zeer we dezelfde gedachten hebben over uiteenlopende zaken. Michael Sip, een bekende bij Alphense Boys, is van de Technische Zaken en Mohamed en ik kunnen lezen en schrijven met elkaar. Iedereen heeft het naar zijn zin en ik weet zeker dat als we het redden dat we de derde klasse nu wel  aan kunnen. Organisatorisch zit het nu goed in elkaar en wat dat betreft staan we er goed voor.”

 

Vind je het jammer dat het vorig jaar niet zo gelopen is als je had verwacht bij Roodenburg?

 

,,Ik kijk niet meer terug. Ik had mijn werk graag doorgezet en ik heb in elk geval kunnen zorgdragen voor het feit dat er nu een tweede elftal staat daar. Ik ben daar verder niet meer mee bezig. Ik voel me hier als een vis in het water en daar ligt mijn focus. Ik ga ook individuele trainingen geven aan talenten. Al met al is dit een zeer tevreden trainer en daar geniet ik van.”