Met grote verbazing heb ik de superlatieven gelezen over de “prestatie” van LSVV afgelopen zaterdag tegen Oegstgeest. Met plaatsvervangende schaamte zullen degenen met helikopterview die enige verbondenheid met LSVV ’70 hebben en de wedstrijd hebben gezien de winstpartij en de punten hebben begroet. In plaats van dat de afgelopen zaterdag de als “harlekijn” optredende coach Mugge zich op het standpunt stelt dat het een gouden overwinning was zou het van meer realiteitszin zijn geweest om het een gestolen overwinning te noemen.

 

De keeper van Oegstgeest heeft in de gehele tweede helft tweemaal de bal in zijn eigen 16 mogen waarnemen. Op geen enkele wijze hebben de “studenten” een positieve bijdrage geleverd aan een wedstrijd op het derde klasse niveau, waar met name de assistent coach zich in zijn columns  altijd badinerend over uitspreekt. Deze medewerker van een landelijk sportblad heeft met name als voorbeeld de huidige trainer van Oegstgeest en zijn voorganger de huidige trainer van Woubrugge op respectloze wijze op de hak genomen.

Je mag je ploeg laten spelen hoe je wilt ( hoewel ik nooit een hogere vorm van afbraakvoetbal heb gezien) maar ga  niet over een grandioze prestatie spreken. Wanneer de scheidsrechter afgelopen zaterdag alle tijd van vermeende blessures en tijdrekken bij spelhervattingen had opgeteld zou er een blessuretijd van wel vijfenveertig minuten zijn geweest. Waar de spelers en de begeleiding tien seconden nodig hadden om in de uithoek buiten de lijnen van het veld het tweede doelpunt te vieren duurde het meer dan 4 minuten voordat de spelers en begeleiding na het doelpunt weer hun positie hadden ingenomen. Een gele kaart voor alle spelers en degenen die helemaal niet op het veld mogen komen zou meer dan terecht zijn geweest.

De enige die bij LSVV van een prima prestatie mag spreken was de keeper Thomas Waasdorp. Met reddingen á la Tim Krul van het afgelopen weekend heeft hij voor de overwinning gezorgd. De echte prestatie is echter geleverd door de begeleiding en de spelers van Oegstgeest. Men is niet ingegaan op de verbale provocaties en verdere irritante en minderwaardige opmerkingen van de kant van het “studentengezelschap”.
Het feit dat de trainer van Oegstgeest geen commentaar op de “wedstrijd” wilde leveren spreekt wat dat betreft boekdelen.

Wim Visser