Volgend seizoen komen de zaalvoetballers van SC Noordzee niet uit in de Eredivisie. In een beslissingsduel tegen het Vlissingse Groene Ster in het Topsportcentrum Rotterdam werd na verlenging met 6-4 verloren. Met slechts drie verliespunten in de reguliere competitie zal Noordzee, dat voortaan onder de naam ZVV Den Haag zal spelen, volgend seizoen weer voor promotie naar de Eredivisie moeten gaan strijden.

 

Zenuwslopend

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Noordzee. Groene Ster was gevaarlijk in de counter. Beide doelmannen lieten zich zien met verschillende reddingen. In de zevende minuut scoorde Rachid El Khalifi met zijn linkervoet in de rechterbovenhoek waardoor de Scheveningers op voorsprong kwamen. Het initiatief lag nog bij een stroef draaiend Groene Ster waardoor Noordzee kon gokken op een counter. Maar het vizier van de Scheveningers stond niet op scherp in de eerste helft. Maar ook de Zeeuwen misten de ene na de andere grote kans. Het was een aantrekkelijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwers, een zenuwslopend duel voor de fans van Noordzee en Groene Ster.

 

Aansluiting

Na zes seconden in de tweede helft was het direct raak voor Noordzee. Uit een vrije trap schoot Kamal Amheye de 2-0 binnen. Nog geen twee minuten kreeg Groene Ster weer aansluiting doordat Said Bouzambou de eerste Zeeuwse treffer aantekende. Groene Ster werd sterker. De gelijkmaker hing in de lucht, maar het was Bilal Amraoui die de Zeeuwse doelman passeerde: 3-1. Twee minuten later dezelfde speler de mogelijke beslissing te forceren. Zijn inzet eindigde op de kruising. Groene Ster liet het er niet bij zitten en zette steeds meer druk op de spelers van Noordzee. Een uitglijder van Martin van Eeuwijk (speler van topklasser Katwijk en volgend jaar spelend voor Rijnsburgse Boys) leidde een treffer in van Said Bouzzambou die de sterk spelende doelman Mario van der Pluym kansloos liet. In de slotfase scoorde Hoessein Bouzzambou de gelijkmaker, waardoor een verlenging de beslissing moest brengen.

 

Verlenging

Een voordeel voor Noordzee was dat wanneer de stand ook na de tweemaal vijf minuten extra speeltijd weer gelijk zou zijn, het team van coach Yuri van der Smitte kampioen zou zijn door een beter doelsaldo in de reguliere competitie. Zo ver zou het niet komen. Martin van Eeuwijk zorgde met een droge knal voor de 4-3 voorspong voor Noordzee. Ook nu toonde Groene Ster veerkracht door de 4-4 te maken. Een tienmetertrap voor Noordzee werd door Mounir Madroni gemist waardoor de Zeeuwen in het zadel bleven. Vervolgens was het Salim Ben Sallam die met twee treffers en de titel het talrijke Zeeuwse publiek verblijdde. 

 

Zuur

De druiven waren zuur voor Noordzee. Slechts drie verliespunten in de competitie waren niet genoeg voor de titel. “” Een spannende wedstrijd,” concludeerde Noordzee coach Van der Smitte. “Met een dramatische afloop. Steeds op voorsprong komen en het dan niet afmaken. Groene Ster is natuurlijk een sterk team, maar we hadden gewoon wat slimmer moeten zijn en dan had het er zeker ingezeten. Er zijn te veel individuele fouten gemaakt. Fouten die op dit niveau worden afgestraft.”  

 

Pluym zaal mei resultaatMario van der Pluym, tevens doelman bij de zaterdagtak van Roodenburg, baalde vanzelfsprekend flink van de mislukte missie.

 

Hoe heb je de wedstrijd beleefd?

,,Tja, het was zenuwslopend. Zo dicht bij elkaar zoals het hele jaar al het geval was. 20 gespeeld, 57 punten voor beide teams. Alles winnen en 1x van elkaar verliezen. Nu een gelijkspel in de zuivere speeltijd. Een wedstrijd die echt alle kanten op kon.”

 

Nog even terug naar het verloop van deze topper. Wat is jouw verhaal?

 ,,We kwamen zeer snel op 1-0 voor door een schitterende goal van oud Cambuur -en Dordrecht speler Rachid el Khaliffi. Na rust was het ook zelfs al snel 2-0. Maar heel snel maakte ze de aansluiter. De 3-1, vier minuten voor tijd, leek wel de beslissing. Toen ze de 3-2 maakten, werd het helaas weer gevaarlijk. De keeper (hun zwakte normaal gesproken) keepte ook een hele goede partij en zorgde ervoor dat we niet verder wegliepen, maar ze bleven ook gewoon heel gevaarlijk.”

 

Hoe groot is jouw teleurstelling?

,,De teleurstelling is erger dan verwacht. Onze beste speler die zal waarschijnlijk vertrekken aangezien hij in aanmerking komt voor het Nederlands Elftal….zaak is wel dat hij dan bij een eredivisieploeg moet spelen. Tevens hebben we geoefend tegen nr 2, 4, 5, 6 en 8 van de Eredivisie. En alleen van de nummer twee, Marlene, verloren we nipt met 2-1.Wij horen in de Eredivisie thuis en dus is dit heel zuur te noemen.”

 


Blijft het team bij elkaar?

Zakaria Amrani waar ik net over sprak die zal waarschijnlijk dus weggaan. Voor Rafik El Ousrouti van FC Boshuizen stopt het ook. En de teleurstelling was zo groot dat trainer zelfs wilde stoppen omdat hij vond dat hij een grote fout had begaan met een wissel. Hij voelde zich daarmee zeer verantwoordelijk voor het verlies. Maar goed dat is emotie….dat zal naarmate de tijd vordert wel zakken.”

 


Wat zijn de toekomstplannen van de club?

 SC Noordzee gaat samen met Snoekie op in de vereniginig  ZVV Den Haag, waarbij deze hulp gaat krijgen van de gemeente Snoekie. Dus het was juist een mooie stap geweest als we nu naar de Eredivisie zouden zijn gegaan. Er is nog een minieme kans dat dit alsnog kan gaan gebeuren, maar daar houden we eigenlijk geen rekening mee.”

 

Welke Leidenaren speelden er eigenlijk mee?

Reserve keeper Matthijs Feenstra, Raymond van Es (maar is al tijdje geblesseerd), Rafik el Ousroti, spits van Boshuizen, bijna Leidenaar Martin van Eeuwijk en ik dus. Martin kende ik al uit de tijd van Bax.”

 

{moduleid=[612]}

 

Note redactie: verslag met dank aan Haagse Topsport en ook een woord van dank voor de beelden van Omroep Zeeland.