Het programma loopt ondertussen niet meer chronologisch door, maar aan het einde van de rit heeft elke club gewoon weer een gelijk aantal wedstrijden gespeeld, dus alles komt vast in orde. Komend weekend staan er voor Valken’68, Kagia, TAVV, Voorschoten’97 en Meerburg potjes op het programma met niet geringe belangen.

 

Zaterdag

 

Valken’68 kwam in 2013 nog niet in actie en krijgt het direct zwaar te verduren, afgaande op de ranglijst. Fusieclub Haaglandia/ Winston komt namelijk op bezoek in Valkenburg en heeft na dertien wedstrijden de meeste punten op zak. Dat komt voornamelijk voort uit uitmuntende resultaten op het eigen complex. In uitbeurten won de ploeg van Italiaan Maurizio Ceccucci weliswaar ook al drie keer, maar ook werd al eens een zware nederlaag geslikt. Concurrent om de titel DSO was destijds met 5-1 te sterk. Ook Lyra hield de punten in eigen huis na een bezoek van de Haaglandianen. Opvallend is dat de Rijswijkers driemaal zegevierden met dezelfde cijfers op vreemde bodem. Zo moesten TAVV, SEV en Naaldwijk er met 1-3 aan geloven. In de eerste ontmoeting werd Valken’68 met 1-0 verslagen door een vroeg doelpunt van Ché Jenner. De ploeg van Andries Wendt kwam de schok voetballend wel te boven, maar het leverde te weinig grote kansen op om de tegenstander serieus in verlegenheid te brengen. Valken’68 won op 3 november 2012 voor het laatst een thuiswedstrijd. DUNO beet met 1-0 in het stof. Daarna volgden teleurstellende resultaten tegen Forum Sport thuis, Naaldwijk uit en Kagia thuis. Van TAVV werd op 10 november nog wel gewonnen. Al met al zijn de geelroden teruggeworpen in het klassement en dus is men op ‘t Duyfrak op zoek naar eerherstel.

 

In Ter Aar staat een regelrechte streekderby op het menu. TAVV ontvangt Kagia en deze wedstrijd is van groot belang in de strijd om de onderste plaatsen. Eerder waren de ploegen in balans in Lisserbroek. Uiteindelijk vielen er geen doelpunten ondanks dat de blauwwitten aanvankelijk gevaarlijker leken en de Kagianen in het slotstuk meer bovenliggend waren. Beide formaties wonnen hun laatste wedstrijd, waarbij dat voor Kagia meer plezier opleverde. In Valkenburg won de ploeg anderhalve week voor de kerst en die zege heeft het gevoel kracht bijgezet dat de ploeg niet binnen een jaar weer terug behoeft te keren naar de derde klasse. TAVV won op de enige speeldag in januari van Monster na een ronduit vervelende middag. De opponent kon niet met het sterkste elftal voor de dag komen vanwege een trip naar het buitenland. De ploeg keerde niet op tijd terug voor dit inhaalprogramma en kreeg de datum eveneens niet verschoven. TAVV had zo zijn redenen om niet uit te wijken, maar dat werd door de fusieclub aangegrepen om de Zwarte Piet bij TAVV neer te leggen. Na een tumultueuze botsing sleepten de Ter Aarders een nipte 1-2 uit het vuur. Monster incasseerde drie rode kaarten. Door de meest recente resultaten is TAVV nu elfde met 14 uit 13. Kagia heeft negen punten als nummer voorlaatst. Gouda is hekkensluiter, maar Kagia wenst zich vooral te richten op onder meer de komende tegenstander. Een heus zes-punten-duel dus. Wint Kagia voor de tweede keer op verplaatsing dan kan het onderlinge verschil teruglopen tot twee punten.

 

Zondag

 

16 september 2012 was voor Voorschoten’97 een gedenkwaardige dag. Twee weken eerder werd het debuut gemaakt in de tweede klasse en in de eerste twee wedstrijden leverde dat nog geen punt op. Tegenstander HVV, de drie seizoenen voor de lopende editie nog eersteklasser, was wel uitstekend gestart met zes punten uit twee treffens. Op de derde speeldag werden de bordjes VS zo 03NvdBergevenwel verhangen. Voorschoten’97 keek nog wel tegen een achterstand aan, maar Niels van den Berg (foto) zorgde twee minuten later en halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker. Daarna was er niet veel verschil in kracht, maar de nieuwkomer wilde vol voor de winst gaan. Tien minuten voor rust bracht Mike Nikic de voorsprong en zo werd ook de rust bereikt. Na de rust werd vooral Nikic ‘gek van het winnen’ en hij scoorde zowel de derde, vierde als vijfde goal. Al met al dus vier treffers en daar kun je mee thuiskomen. HVV kon er vrijwel niets tegenover stellen, behoudens dan een rode prent, na twee keer geel, voor een Hagenees. De eerste zege werd zo een feit en ook nog eens op imposante wijze. Ruim vier maanden later staat de return op de rol en de ploegen gaan alles bij elkaar opgeteld gelijk op. Het doelsaldo van de ploeg van Mo Bougrine is wel wat beter, mede ook door de grote zege van de eerste wedstrijd. De ploegen bevinden zich in de gevarenzone en dus is het belang groot van het onderlinge duel. In beide kampen bestaat het idee dat de positie op de ranglijst te laag is. HVV overwinterde overigens tijdelijk in Morgins, gelegen in Zwitserland. Nu is het de vraag of de voetbal-en cricketclub het niet te hoog in de bol heeft. Voorschoten’97 zal vast en zeker genoegen nemen dit keer met een kleine overwinning. Meerburg, de andere regiogenoot, is gastheer van Vredenburch.