Veel ploegen speelden hun voorlaatste competitiewedstrijd of bliezen zelfs het seizoen uit. Op diverse velden werd er nog slechts om de eer gespeeld. Onze redactie heeft besloten om niet al te uitvoerig stil te staan bij al deze wedstrijden, maar een overzichtje met alle wetenswaardigheden kan onze redactie de lezer niet onthouden. Van alle aan deze website verbonden clubs volgt na het seizoen nog een uitgebreide terugblik.

 

Vierde klasse A (zaterdag): DoCoS toonde nog maar eens aan wie zich zonder enige twijfel de beste ploeg van deze afdeling mag noemen. Uitdager Blauw Zwart moest op eigen veld zijn meerdere erkennen in de ploeg van Joop Lankhaar (3-5). Grondlegger Bert Peet vond dat de roodwitten plichtmatig hadden gewonnen, vooral gebaseerd op individuele kwaliteiten. In defensief opzicht werd er nog wel eens geschutterd bij de Leidse ploeg, maar de buit was al eerder binnen en averij bleef ook nu uit. De kampioen kwam aan doelpunten via Chris van Empel (2), Chafik Ochan, Wim de Bolster en Philip Prudhomme van Reine. Volgende week sluit de nummer 1 thuis af tegen stadsgenoot UVS. Dan zal onze redactie uiteraard even stil staan bij de titel van de Leidenaren, omdat op eigen grond dan het kampioenschap officieel gevierd zal worden. Ondertussen werd nog duidelijk dat de kersverse derdeklasser volgend seizoen versterking krijgt van Danny Sjaardema, nu nog speler van VV Leiden. De doelpunten van de Wassenaarders kwamen overigens op naam van Jos Oudshoorn, Guy van Vliet (strafschop) en Stuart Hooymans.

 

UVS won in de laatste thuiswedstrijd met 3-1 van Football Factory. Beide ploegen staan door dit resultaat nu op 26 punten, waarbij nummer zeven, SVOW, nog te achterhalen is. UVS moet dan echter wel winnen van DoCoS en de mannen van Pieter van Schie moeten dan winnen van LSVV’70, eveneens geen eenvoudige opgave. SVOW moet verliezen van laagvlieger Warmunda. SVOW won overigens ruim van DVC (8-0), mede door vier doelpunten van Thijs van der Meer. Voor UVS scoorden Andreas Sandbergen, Steven Prudhomme van Reine en Martijn van de Vos. Pieter van Schie zette zijn handtekening onder de gelijkmaker.

 

LSVV’70 dat nacompetitie gaat spelen zegevierde in een doelpuntrijk duel van Aarlanderveen. In Leiden werd het 5-4. Trainer Wim Mugge was ‘not amused’. ,,Het was erbarmelijk slecht. Wanneer je tegen deze tegenstander vier goals moet incasseren, klopt er iets niet. Het liep van geen kant bij ons. Wij kunnen beter tegen sterke ploegen spelen, want dan zijn die gasten wel gemotiveerd. Gelukkig treffen we die in de nacompetitie.” Neal Petersen en Alphert Christina brachten de Leidse ploeg op voorsprong. Aarlanderveen kwam echter terug, waarna Nils de Groot de ruststand bepaalde. Na de pauze scoorde weer Petersen (4-2) en De Groot (5-3).

 

Leidsche Boys versloeg hekkensluiter Wassenaar (3-5), in een ook al niet denderend duel. Teamleider Hen Noordervliet: ,,Zij konden niet beter en wij speelden ver onder ons kunnen. We hebben drie punten gepakt en daar is alles mee gezegd.” Nou ja niet alles, Youssef Mizab (2) en Leroy Brooks (3) waren trefzeker voor de Vlietbewoners. Het scoreverloop was 1-0, 1-1, 1-2, 1-3, 2-3, 2-4, 3-4, 3-5.

 

Vierde klasse A (zondag): DoCoS sloot het seizoen af met een 3-1 overwinning op Bernardus, dat eerder in het seizoen ook werd geklopt (4-6). De Leidse formatie eindigde door de zege op de zevende plaats, terwijl de Hazerswoudenaren plaats negen bezetten. Rob van Noort, Cenny Scheffer en Joshua Overvliet voltrokken het vonnis, terwijl enkel Ludo van den Berg iets terug kon doen. Naar verluidt wordt deze week bekend of de zondagtak van DoCoS ook volgend seizoen nog uitkomt in de vierde klasse.

 

Voor Roodenburg duurde het seizoen een paar maanden te lang. Na een prima periode kwam de ploeg van Robin van Wieringen in zwaar weer, mede door veel geblesseerden. In de slotwedstrijd tegen Kickers’69 bleken de Leimuidenaren een maatje te groot (0-4). Roel Vernooij, Wesley Waasdorp, Pascal Broers en Joey van den Berg schoten het kwartet aan doelpunten vol. Roodenburg eindigt vermoedelijk als nummer voorlaatst. Altior-Warmunda werd namelijk bij een 2-0 stand gestaakt en dat zal vermoedelijk de eindstand zijn, waardoor de ploeg van Egmond Blinker de rode lantaarn in bezit zal houden.