Na drie weken zonder veldvoetbal gaat het festijn voor de meeste clubs weer beginnen komend weekend. Al is het maar de vraag of de grasvelden de barre weersomstandigheden hebben doorstaan in de tussentijd en of de spelers er wel weer klaar voor zijn. Kan de zaterdagtak van DoCoS de draad weer succesvol oppakken tegen DVC? En gaat ASC nummer zes Altior onder zich houden? En zo zijn er nog veel meer vragen..

 

Zaterdag:

 

4A

Een interessant duel vindt plaats aan De Vliet tussen Leidsche Boys en Woubrugge, respectievelijk de nummers zes en drie. Voor beide ploegen is het maximaal haalbare op dit moment een periodetitel en dus een plek in de nacompetitie. Opvallend genoeg waren zowel Leidsche Boys en Woubrugge eerder dit seizoen slachtoffer van Football Factory, de verrassing in 4A. De sleutelstedelingen verloren het uitduel met 2-1, terwijl Woubrugge zelfs in eigen huis het onderspit moest tegen het exotische gezelschap (3-4).

 

UVS ontvangt op de eigen Kikkerpolder VVSB. De ploeg van Charl van Goozen wil graag weer eens winnen, aangezien dat al een tijd geleden is. In speelronde negen gingen de Leidenaren voor het laatst als winnaar het veld af, toen uit bij SV Wassenaar met 1-3 werd gewonnen. Vervolgens waren Aarlanderveen (1-2), Blauw-Zwart (3-0), Football Factory (4-2) en DoCoS (0-4) te sterk.

 

LSVV wist in haar laatste duel – voordat de winter inval deed – reuzendoder Football Factory te verslaan met 3-2. Wellicht dat dit vertrouwen geeft voor de meeste studenten. Komend weekend staat er in ieder geval een uitduel bij SVOW op het programma. De ploeg van Wim Mugge zal in ieder geval revanche willen nemen voor de nederlaag eerder dit seizoen in eigen huis, SVOW ging er toen met de punten vandoor (2-3).

 

Koploper DoCoS treedt aan tegen het laag geklasseerde DVC uit Delft. Joop Lankhaar, trainer van de ploeg uit de Morsch, verwacht dat zijn ploeg het moeilijk gaat krijgen. ,,Ik denk dat wij het in de tweede seizoenshelft lastiger gaan krijgen dan in de eerste seizoenshelft’’, aldus Lankhaar. ,,Wij gaan ook zeker nog punten verspelen, maar ik hamer er elke week op dat we scherp moeten zijn. Ook tegen DVC wordt het niet gemakkelijk. Zij weten nu hoe wij spelen na de vorige ontmoeting (1-3 winst voor DoCoS, red.).

 

Andere wedstrijden die worden afgewerkt zijn: Blauw-Zwart – Warmunda en Wassenaar – Aarlanderveen, Football Factory heeft nog een weekend rust.

 

In 4B neemt Alphia het op tegen Moerkapelle. De Alphianen strijden om de titel met Zestienhoven, terwijl Sportief en Moerkapelle in de wachtkamer hebben plaats genomen. Verder daar achter bevindt zich Hazerswoudse Boys dat zaterdag Siveo’60 treft. De laatste uitzege van de ploeg van Edwin Kluivers dateert van 22 september (SPV’81), dus er mag wel weer eens gewonnen worden op verplaatsing. De zwartwitten staan in de middenmoot, maar willen nog wel potten gaan breken in de rest van het seizoen.

 

Zondag:

 

4A

ASC krijgt nummer zes Altior over de vloer. Een lastige klant voor de Oegstgeestenaren, dat blijkt ook wel uit 2-2 in speelronde vijf. Toch kijken de mannen van Raymond Noordam misschien wel met een schuin oog naar de resultaten van de club uit Langeraar. Geen van de laatste drie wedstrijden werd namelijk gewonnen, terwijl Ajax Sport Club er twee won en een verloor.

 

DoCoS ontmoet Van Nispen, de huidige nummer twee. Een lastige kluif dus voor de Leidenaren, zeker omdat de aanstaande tegenstander nog steeds in de titelstrijd is verwikkeld. Met een duel minder gespeeld, staat de club uit De Zilk momenteel vijf punten achter op koploper SEP.

 

Leidsche Boys speelt tegen Kickers ’69, de enige ploeg die nog ongeslagen is dit seizoen maar desondanks wel derde staat achter SEP en Van Nispen. De Boys zijn op dit moment de beste Leidse equipe in deze klasse met drie punten voorsprong op FC Rijnland, dat met twaalf punten op de achtste plaats is terug te vinden op de ranglijst. Datzelfde FC Rijnland neemt het op tegen nummer een SEP. Eerder dit seizoen verloren de mannen van Ronald Mink kansloos op bezoek in Delft (3-0).

 

Verder staat GOL SportRoodenburg op het programma komende zondag. Een Leids onderonsje, die Roodenburg eerder dit seizoen won met 1-0. Ook het verleden spreekt in het voordeel van de club uit Leiden-Noord. Van de zes ontmoetingen, die de laatste drie seizoenen werden gespeeld, wonnen de Blauwzwarters er maar liefst vier, GOL Sport slechts twee. Ten slotte, spelen Bernardus en Warmunda een onderling duel.