Voetbalamateurclub.nl  is de website op het internet voor informatie op het gebied van de amateurclubs in Nederland. Tevens is het een verzamelplaats voor (bestuurs) leden en vrijwilligers van de amateurclubs om met elkaar zaken te bespreken en te brainstormen. De website richt zich op de vrijwilligers, veldvoetbal, zaalvoetbal en algemene zaken zoals o.a. respect en sportiviteit op en rond de velden. Door het gratis e-book de 80 gedragsregels bij je eigen amateurclub te downloaden weet je zeker dat je niks van dit alles zult gaan missen en altijd op de hoogte zult blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

 

Sportiviteit en respect

Het onderwerp sportiviteit en respect op en rond de velden komt op deze website veel aan bod. Na de dramatische gebeurtenissen bij Buiten Boys in Almere is er veel losgekomen over dit onderwerp.

Wat hebben wij nu gedaan?

Via mijn eigen club Kozakken Boys hebben wij de 11 gedragsregels die we al ruim 10 jaar geleden hebben geïntroduceerd in een nieuw jasje gestoken zonder overigens deze regels aan te passen.

De Basis Elf zoals we deze 11 gedragsregels noemen ziet er als volgt uit.

 1. VLOEKEN en SCHELDEN we niet en maken we geen racistische opmerkingen.
 2. Praten we MET elkaar, NIET over elkaar.
 3. Gedragen we ons correct en sportief.
 4. Spreken we ELKAAR aan op verkeerd gedrag.
 5. Accepteren we beslissingen van Scheidsrechters (ook als je het er niet mee eens bent).
 6. Verzorgen we KLEDING, materiaal én kleedkamers (thuis én uit).
 7. Genieten we van elkaars acties EN accepteren elkaars fouten.
 8. Zijn we ALTIJD op tijd (wedstrijden en trainingen).
 9. Respecteren we het werk van de onmisbare vrijwilligers.
 10. Roken en drinken we niet vóór en direct na de wedstrijden en trainingen.
 11. Veroorzaken we geen overlast op het complex of daarbuiten.

 

Bijeenkomst KNVB in Zeist 24 juni 2013

Na de bijeenkomst van 24 juni bij de KNVB over sportiviteit op en rond de velden waar ook De Basis Elf aan bod is geweest hebben we niet stil gezeten. Hieronder een kort overzicht wat er is gebeurd in de periode na 24 juni.

 • Veel inschrijvingen erbij op onze mailinglijst, op dit moment is het GRATIS e-book de 80 gedragsregels bij je eigen voetbalamateurclub maar liefst ruim 600 keer gedownload;
 • Clubs die het gratis e-book op hun eigen website zetten om het zo te delen met de eigen leden en andere verenigingen;
 • Positieve contacten met de KNVB om De Basis Elf onder de aandacht te brengen bij de ruim 3.000 voetbalclubs in Nederland;
 • Ontzettend veel aandacht en traffic via ons twitter account en de facebook pagina;
 • DVS uit Aalst en mijn eigen club Kozakken Boys hebben zich inmiddels aangesloten bij De Basis Elf en hebben beide 2 borden op een prominente plaats op hun complex geplaatst;

 

Wat we jullie nu willen vragen is om je als vereniging ook aan te sluiten bij De Basis Elf om zo gezamenlijk een statement te maken waar we als clubs voor staan, namelijk: sportiviteit op en rond de velden! Bekijk nog eens in alle rust de pagina van de basis elf waar het hele verhaal nogmaals duidelijk staat weergegeven en neem dan contact met ons op zodat de basis elf ook bij je eigen amateurclub op een prominente plaats zichtbaar is.