Beker- Van de regionale clubs konden enkel Voorschoten’97 en SJC de volle winst pakken in de tweede wedstrijd van de eerste ronde van de poulefase. Op eigen veld werd FC Breukelen met 2-1 verslagen door Voorschoten’97, waardoor er nog een kans aanwezig is voor de formatie van Marcel de Hoogt om de volgende ronde te bereiken. In dezelfde poule verloor UVS. GHC en FC Rijnvogels remiseerden tegen respectievelijk Elinkwijk en Nieuwkoop, terwijl RCL een avond daarvoor werd vermorzeld door de Kon. HFC (8-0).

 

De doelpunten voor Voorschoten’97 kwamen op naam van Roberto Escudero en Qendrim Gashi. In de eerste confrontatie was UVS nog met 6-2 weg gedemarreerd van de groengelen. De Leidse ploeg kwam dit keer qua resultaat minder voor de dag bij De Meern en verloor met 2-1. Remy Constancia was de maker van het ‘blauwwitte’ doelpunt, vanaf elfmeter. Overigens speelde UVS verdienstelijk en won de gelukkigste. Beide ploegen kwamen afgelopen seizoen uit tegen elkaar in 1B, maar De Meern is dit seizoen overgeheveld naar 1A. Zaterdag is FC Breukelen gastheer voor UVS, terwijl Voorschoten’97 De Meern ontvangt.

 

GHC, dat afgelopen zaterdag weinig moeite had met CSW, kwam dit keer niet verder dan een gelijkspel aan de Vliet tegen Elinkwijk (1-1). De voormalige hoofdklasser kwam nog aan de leiding, maar Martijn van Leeuwen zorgde er met een doelpunt voor dat GHC een reëele kans behoudt om in de bekerstrijd te blijven. Trainer Dennis Olman: ,,Een terechte uitslag. Voor de pauze was het slecht van onze kant, na de pauze hebben we het goed gedaan. Zelfs na het wegzenden van Tim Gonlag kregen wij de beste kansen. Jammer dat er in de eerste helft te weinig beleving was bij ons.”

 

Halverwege was het al gelijk bij Nieuwkoop tegen FC Rijnvogels (1-1). Beide ploegen kwamen na de pauze nog een keer tot scoren. Niels Hogewoning voor en Martin Onderwater na de onderbreking waren trefzeker voor de ploeg van Hein van Heek. De trainer: ,,Het eerste kwartier was dramatisch, maar daarna pakten we het op en zijn we 1 op 1 gaan spelen. Vooral in het slotstuk van het duel kon het beide kanten op met grote kansen over en weer.”

 

ARC ging thuis onderuit tegen hoofdklasser De Dijk (0-3), de eerste tegenstander van FC Boshuizen in competitieverband. ,,Toch was het voor mij een bevestiging dat we op de goede weg zijn. We hebben lange tijd prima meegespeeld en dat niet tegen een misselijke ploeg. De uitslag is wat mij betreft wel geflatteerd”, zo klonk de analyse van trainer Frank Bloemheuvel.

 

SJC won net als zaterdag en is koploper in de poule waarin ook GHC uitkomt. De Noordwijkse formatie won met 2-1 van CSW door doelpunten van Rob van der Plaat en Richard Versteden. De volgelingen van Laurens Mouter komen zaterdag naar Leiden toe om uit te maken wie zich poulewinnaar mag noemen.