ts-woubruggeDistrictsbeker- Bij de vierdeklassers in de bekerstrijd zegevierde Woubrugge afgelopen zaterdag in en bij Oudewater (0-2). Hoogstaand was het allemaal niet volgens trainer Arie van Duijn, maar in elk geval kan zijn ploeg nog steeds wedden op twee paarden zoals dat heet.

 

De Katwijkse oefenmeester vond vooral de eerste helft erg matig van beide kanten. ,,Er was geen overleg, het was traag en slap. Beide teams hadden telkens maar kort balbezit en de kansen waren ook niet erg talrijk.”

 

Martijn Luling moest wel een keer redding brengen op de doellijn namens de gasten, maar daar stond tegenover dat Ruud van der Star een vrije trap op de lat mikte. Vervolgens faalde Oudewater een keer van dichtbij en zag ook Joris van der Hoorn een inzet van de lijn afgehaald worden.

 

Na de pauze besloot Van Duijn 1 op 1 te gaan spelen om zo meer verantwoordelijkheid te leggen bij zijn spelers. Die strijdwijze pakte prima uit. Een diepe bal van Chris Verhoef op Van der Hoorn leverde de eerste treffer op. Van der Sar zag daarna een poging op de paal belanden en nadat de thuisploeg met tien man kwam te staan vanwege een tweede gele kaart was het wel gedaan voor de gastheer.

 

Woubrugge kreeg meer en meer grip en kwam zelf niet meer in de problemen. Het duurde nog wel tot de slotfase alvorens de genadeklap kon worden uitgedeeld door de subtopper in 4A. Verhoef mocht alleen op de doelman afgaan en behield het overzicht door Van der Hoorn zijn tweede van de middag te gunnen. ,,Onze prioriteit ligt uiteraard bij de competitie, maar dit is een leuk extraatje. De komende weken zijn voor ons bepalend of we kunnen aanhaken bij de toppers in de competitie”, oordeelde Van Duijn. Bij Woubrugge zaten basisspelers Menno van der Ley, Bob van der Geyn en Stan Verwoerd overigens bij aanvang op de bank. Doelman Lars van Halteren keepte in het tweede elftal.