derby days stad(Zaterdag,4A)- Hoewel het verval na de onderbreking best groot was, kon de neutrale toeschouwer voor rust toch regelmatig plezier beleven aan het duel in de vierde klasse tussen FC Boshuizen en VV Leiden (zie ook eerder geplaatst verslag, red.). FC Boshuizen leek aanvankelijk nadrukkelijk te werken aan een winstpartij, maar halverwege stond het toch al 2-3. Na de rust scoorde enkel VV Leiden nog. De beide trainers hadden ook zo hun eigen idee over de wedstrijd.

 

Anuar Hamdi is dit seizoen ingestapt als trainer van de in het leven geroepen zaterdagtak bij FC Boshuizen. Tegen de ploeg uit de Mors speelde hij een helftje mee en hij gaf daarin sturing aan zijn elftal binnen de lijnen. Vanwege een bovenbeenblessure moest hij zich laten vervangen en dat kwam het spel van de geel-blauwen niet ten goede, hoewel de 3-3 nog enige tijd in de lucht hing.

 

De oud-speler van onder meer NAC, Ter Leede en UVS over zijn blessure. ,,Die had ik opgelopen tegen Wassenaar. Daarna heb ik het een weekje rust gegeven, maar dat is tekort geweest. In het eerste halfuur ging het nog wel, maar daarna kon ik enkel nog een bal breed spelen. Het had voor mij geen zin om door te gaan.”

 

Dat was jammer voor de middenmoter, want Hamdi zette zijn buitenspelers regelmatig aan het werk met prima passes. In de tweede helft bleef die diepgang uit, al helemaal toen Mo Rahou pal na rust ook moest passen met een blessure. Het spel werd onverzorgder, terwijl dat er voor rust juist regelmatig prima had uitgezien.

 

,,Het is de kunst dat spelers een niveau kunnen vasthouden. Of dat nu met of zonder mij is. We hebben veel jonge spelers en die moeten verder groeien. Dat kost tijd, maar ik zie wel dat ik mogelijkheden heb met deze groep. Ik vond onze tegengoals wel zuur. Die penalty tegen was volgens mij niet terecht. Verder vergeten we een keer te knijpen en bij de derde goal ging een verdediger bij ons in de fout. Zo doe je jezelf tekort.”

 

Collega Maurice Jansen, die overigens wel aan de kant bleef, vond dat FC Boshuizen er meer uit had kunnen halen. ,,Als ik de trainer van Boshuizen zou zijn geweest, zou ik dat hebben gevoeld ja. Ik vond het bij ons niet best. Zeker ten opzichte van de vorige wedstrijden. Vorige week hebben we zelfs gespeeld op het niveau van een derdeklasser, misschien zelfs wel een tweedeklasser. Dat konden we overigens bereiken met hulp van Leidsche Boys, dat scheelt dan wel. Enkel stonden we na afloop met lege handen. Nu krijgen we wel drie punten, maar vond ik dat wij hen teveel hebben laten voetballen. Dat zou zomaar te maken kunnen hebben met 3 oktober, ik had daar al rekening mee gehouden.”

 

Toch speelde VV Leiden bij vlagen ook best aardig en had de ploeg na de pauze tal van kansen om de 2-4 binnen te schieten en veilig te zijn. ,,Dat klopt, maar het had zomaar 3-3 kunnen zijn. In die situatie mochten we onze keeper bedanken. Nee, ik vind dat de uitvoering niet okay was. En dat kunnen we wel, dat hebben we eerder laten zien dit seizoen. Als we wekelijks het niveau van de wedstrijd tegen Leidsche Boys kunnen halen, wordt het een leuk seizoen voor deze ploeg. Maar zo eenvoudig is dat dus niet, gezien deze wedstrijd. Voorlopig staan we nu op een plek die bij ons past voor dit moment. Niks meer, niks minder. Maar dat we kunnen voetballen weet ik ook zeker. Veel jonge spelers hebben zich de voorbije jaren doorontwikkeld, maar ik zie nu een stagnatie. Dat is helemaal niet gek, maar we blijven er aan werken om vooruit te komen. Maar ik weet ook; het zijn geen Messi’s en ik geen Van Gaal.”