TS-FCBOSHUIZEN(Hoofdklasse A)- In de voorbije voetbaljaargang maakte FC Boshuizen de lang gekoesterde stap naar de hoofdklasse. Nadat het een seizoen eerder een grote voorsprong verspeelde en het ook in de nacompetitie niet lukte, werd de stap vorig seizoen dus wel gemaakt. Vooralsnog rijgen de successen elkaar nog niet aaneen in de Hoofdklasse A.

Nu de ploeg van trainer Mario Koswal acht wedstrijden onderweg is, kan er worden geconcludeerd dat de hoofdklasse toch echt wel duidelijk een niveau hoger is. Zes van de acht duels gingen verloren en twee keer kwam het tot een puntendeling. In het inhaalweekeinde moesten de Leidenaren het opnemen tegen middenmoter Nieuwenhoorn. De geel-blauwe brigade ging op het eigen South Park op zoek naar de eerste overwinning, maar de bezoekers kaapten in de slotfase de zege: 1-2.

 

FC Boshuizen was erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten en begon scherp aan de wedstrijd. De ploeg van Koswal had de touwtjes in handen en gaf zelf niet al te veel weg. De Leidenaren wisten een handvol kansen te creëren, maar ondanks het feit dat het de wedstrijd goed onder controle had, bleef de openingstreffer voor rust uit.

 

Na de thee ging FC Boshuizen andermaal op zoek naar een bevrijdend doelpunt. Aan de andere kant was het hinken op twee gedachten. Men kon vanzelfsprekend niet direct vol op de aanval gaan spelen, omdat Nieuwenhoorn hiermee wellicht in de kaart zou worden gespeeld.

 

Toch wilden de Leidenaren vol voor de eerste overwinning van het seizoen gaan. Het overwicht was er nog steeds voor de thuisploeg en in de 70e minuut was daar de 1-0. Uit een goed genomen hoekschop van Mehmet Güngör was het verdediger Doismell Heijgen die de Leidenaren liet juichen.

 

Nieuwenhoorn moest nu wel iets gaan ondernemen om toch nog een goed resultaat op South Park te behalen. Lang hoefden de bezoekers niet te wanhopen, want zo’n vijf minuten na de openingsgoal was het alweer gelijk.

 

Met nog circa een kwartier op de klok kon het nog beide kanten op. Echt grote kansen bleven uit, maar in de slotminuut ging Nieuwenhoorn alsnog met de overwinning aan de haal, nadat de bal in een scrimmage goed was gevallen voor de bezoekers. Een flinke domper dus voor de gastheer, want lange tijd zag het er goed uit.

 

FC Boshuizen-trainer Mario Koswal sprak van een onnodige nederlaag. ,,We hadden de wedstrijd prima onder controle. Ik was gewoon tevreden, want we creëerden ook voldoende kansen. Ik denk dan ook dat we verdiend op 1-0 kwamen. Het is dan heel erg balen dat we vervolgens nog twee doelpunten tegen kregen vanuit een scrimmage, want daardoor sta je dus onterecht met lege handen.”

 

Ondanks het feit dat de Leidenaren een zoveelste tegenvaller kregen te verwerken, blijft Koswal optimistisch. ,,Wij gaan gewoon in de hoofdklasse blijven, daar twijfel ik zeker niet aan. Vandaag kunnen we onszelf niet al te veel verwijten en we moeten gewoon op deze weg doorgaan. Het veldspel is prima verzorgd en daarnaast komen we vaak genoeg voor het vijandelijke  doel. Daarentegen is het wel zo dat we nog een stukje effectiever kunnen worden. We scoren te weinig uit de kansen die we krijgen.”

 

Ook is Koswal te spreken over de huidige mentaliteit van de spelersgroep. ,,Momenteel zit het met de mentaliteit gewoon goed. We zijn van drie keer trainen naar twee keer gegaan en de groep gaat hier prima mee om. Als we er met zijn allen voor blijven gaan, moet het goed gaan komen. Ik blijf erbij dat we volgend seizoen weer in de hoofdklasse zullen spelen.”

 

Scoreverloop: Heijgen 1-0, Walizada 1-1, Bravenboer 1-2. Scheidsrechter: Van Ekelenburg.

Opstelling FC Boshuizen: Vink, Batta, Dogan, Heijgen, Van As, Rojer, Kallah (Lachkar), Koc, Güngör, Said (Swedo), Marengo (Vyent).

 

Danny Sjaardema